Widok

ból stawów kolanowych

Mam pytanie czy ktoś może borykał się po ciąży z problemem bólu stawów kolanowych? Jaka może być tego przyczyna?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niezwykle pomocnym rozwiązaniem przy wielu schorzeniach poprawiającym jakość życia jest korzystanie z leczniczych właściwości marihuany medycznej. Profesjonalną konsultację i indywidualny plan terapii otrzymacie dzięki kontaktowi z kliniką https://marihuana24.pl/ W tym miejscu, po dokładnej diagnozie i konsultacji, oferują spersonalizowane plany leczenia, uwzględniające wykorzystanie medycznej marihuany jako kluczowego elementu terapii. Wystarczy wypełnić dostępny na ich stronie formularz i wybrać termin konsultacji. Wszystko odbywa się online więc możecie otrzymać pomoc bez konieczności wychodzenia z domu. Polecam szczerze to miejsce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, ból stawów kolanowych po ciąży może być dość powszechnym problemem. Istnieje kilka możliwych przyczyn tego bólu:

Przyrost masy ciała: Podczas ciąży kobieta zazwyczaj przybiera na wadze, co może zwiększyć obciążenie stawów kolanowych i prowadzić do bólu.

Zmiany hormonalne: Zmiany hormonalne, takie jak wzrost poziomu relaksyny, mogą wpływać na luźność stawów, co może prowadzić do bólu i niestabilności stawów.

Nadmierna aktywność fizyczna: Wiele kobiet może podejmować nadmierne obciążenia stawów kolanowych w okresie ciąży lub po porodzie, co może prowadzić do urazów i bólu.

Zmiany biomechaniczne: Ciąża może zmieniać biomechanikę ciała, co może prowadzić do nieprawidłowego obciążenia stawów kolanowych i bólu.

Problemy związane z ciążą: W przypadku, gdy ciąża wywołała inne problemy ortopedyczne, takie jak dyskomfort kręgosłupa lub stopy płaskie, może to również wpływać na stawy kolanowe.

Centrum Medyczne TriMedic oferuje wysoką jakość usług medycznych świadczonych przez doświadczonych i kompetentnych specjalistów. W twoim przypadku polecam konsultację z ortopedą i reumatologiem w tym ośrodku.

Właściwe buty/ wkładki, sprawdzić technikę biegu u Fizjo - być może zle stawiasz stopy co przekłada się na cała biomechanike w stawach. I to co napisała koleżanka wcześniej - dysproporcja mięśniowa - dominacja jakiejś grupy miesni względem innych.
Zastanów się też nad suplementem na stawy;
https://produktybonifraterskie.pl/kategoria-produktu/suplementy-diety/
Jak ten:
image

obciazenie stawow w ciazy to normalne.. w koncu przybywa kilogramow :) polecam olejek muszkatołowy ze strony pachnacakraina

Tak byłam u fizjoterapeuty, miałam serię zabiegów i zalecone ćwiczenia, żeby nie obciążać kolan. Zresztą to własnie fizjoterapeuta zalecił mi picie kolagenu. Wybrałam Flexistav, bo ma bogaty skład i dużą dawkę kolagenu, a do tego całkiem niezły smak i nie jest drogi.

Obciążeniem stawów, też ni słabszy kościec, mi lekarz dał k2mk7d3 zeby sie wapn dobrze wchaniał, ale na sam ból to miałam maść z żywokostek z konopiafarmacja. tak przetrwałąm.

Mi pomaga Flexistav xtra, załatwiłam sobie kolana bieganiem po twardej nawierzchni i na razie jestem w trakcie stosowania, ale już czuję efekty. Biorę drugi miesiąc po jednej saszetce dziennie i dokupiłam już kolejne opakowanie, bo jest coraz lepiej. Porównując składy suplementów na stawy, to ten ma zdecydowanie najlepszy (aż 10 składników).

Na pewno ćwiczenia pomagają, ale jak już wspomagasz się suplementami to ma znaczenie jakimi. Ja też brałam to flexistav bo wystarczy jedną saszetkę dziennie rozpuścić w wodzie i wypić. Mnie bardzo pomogło.

https://m.trojmiasto.pl/forum/Maksymilian-Dziekujemy-za-rehabilitacje-opinia-t969764,2,68647.html

Dobry suplement może być skuteczny ale warto dodatkowo zastosować odpowiednio dobraną fizykoterapię, na przykład wibroterapię. Więcej o tej metodzie https://www.wibroterapia.com/

Mi dokuczał ból kolan po długim sezonie rowerowym, pamiętam, że piłam wtedy FlexiStav Xtra, takie saszetki do rozpuszczania w wodzie, całkiem smaczne. Piłam pół roku, potem zrobiłam sobie przerwę, ale w tym roku chyba znowu powtórzę taką kurację.

Przydałoby się wzmocnić stawy, więc warto brać jakiś dobry suplement, ale nie pierwszy lepszy, bo mają różne składy. Ja biorę FlexiStav Xtra, bo ma aż 10 składników i jak robiłam porównanie to wypadł naprawdę dobrze. Po około 2 miesiącach jest znaczna poprawa, lepiej mi się chodzi i ogólnie czuć większą elastyczność, dlatego kupuję kolejne opakowanie.

Czy ta glukozamina może być podawana osobom starszym ? Moja znajoma "babcia" cierpi przy chodzeniu i słyszałam o glukozaminie. Niestety nie wyznaję się za bardzo na sprawach ortopedycznych, więc nie wiem czy to by jej pomogło ? Kolega z siłowni polecił mi taki preparat z glukozaminą i kolagenem https://centralshop.pl/arthro-therapy-120kaps.html ale to dla sportowców raczej jest. Nie mam kogo zapytać czy babci nie zaszkodzi ?

Olejek Tulsi Madurai moje wybawienie przy wszelkich bólach stawów, mięsni, urazach. Także po treningach. A i pomaga przy katarze, zatokach, bólach głowy. Naturalne olejek nie ma chemii w składzie. Polecam i ja

W ciąży co prawda nie byłam, ale bóle kolan i pleców nie są mi obce... Ja osobiście stosuję rolkę rozgrzewającą. Polecam Navelo Mobility Roll On, taka w czerwonej szklanej buteleczce. Naprawdę super sprawa, bardzo skuteczna i co najważniejsze, likwiduje ból i można działać

Mnie pomaga działajacy silnie przeciwzapalnie Olejek Tulsi Madurai
Pomaga teraz na bóle pocovidowe bo mi się utrzymuja 3 miesiac bóle nóg i rąk straszne :/

Obowiązkowo należy to sprawdzić, więc polecam udać się najszybciej na rezonans magnetyczny , gdzie precyzyjne badanie umożliwi Ci poznania prawdziwej przyczyny bólu. Pozwoli to na wdrożenie lepszego i bardziej precyzyjnego leczenia.

Na takie problemy dobry jest ten kolagen https://mojasilaruchu.pl/produkty/doppelherz-system-kollagen-11-000-plus w którym jest aż 11 000 mg kolagenu w 1 ampułce/dawce/porcji! Co jakiś czas robię sobie trzymiesięczną kurację i widzę dużą poprawę przy regularnym braniu. Nawet na skórę działa bardzo i na włosy podziałał, już nie muszę się męczyć z ich rozczesywaniem no i ładnie błyszczą, a paznokcie w końcu rosną bez rozdwajania :)

Na różnego rodzaju bóle i nie tylko dobrze sprawdza się dobrej jakości olejek CBD. Mi pomógł w walce z bezsennością i stresem myślę, że warto spróbować w internecie jest masa artykułów na temat terapeutycznego działania olejku CBD, tylko przy wyborze olejku warto patrzeć na jego skład bo to ważne i najlepiej aby był potwierdzony przez niezależne laboratorium. Ja ze swojej strony polecam.
Wysokiej jakości olejki CBD oraz kosmetyki z CBD: https://hempley.pl/

Inne tematy z forum Zdrowie

kolezanki z nerwica poszukiwane:) (672 odpowiedzi)

Może znajda się tu jakies kobietki które chorują na nerwice(rozne postacie).Ja niestety choruje...

Orgasm control (6 odpowiedzi)

Ktoś stosował jakiś produkt z tej serii? Spray albo tabletki? Warto i czy rzeczywiście...

Czy można się pozbyc trądziku różowatego na stałe? (3 odpowiedzi)

Czy naprawdę da się "pozbyć" trądziku różowatego, czy to tylko chwilowe zaleczanie? U mnie objawy...

do góry