Widok
Ja nie lubię złota, i też właśnie szukam obrączek z tych metali, ale chyba zdecyduję się na białe złoto, widziałam piękne obrączki w aparcie, ale strasznie drogie, ponad 2000zł, chyba, że się nie orientuję i to jest standardowa cena? Ale generalnie polecam Tobie białe złoto, na pewno jest tańsze niż platyna czy tytan...
z tego co sie orientuje to nie ma roznych prob bialego zlota.
Jesli chcecie obraczki z bialego złota (polecam :) a w damskiej dodatkowo brylanty to polecam www.fashion-jewellery.pl ze wzgledu na cene
za nasze obraczki zaplacilismy 50% mniej niz w apart a sa identyczne. jakbys chciala to moge ci wyslac zdjecia na maila.
Jesli chcecie obraczki z bialego złota (polecam :) a w damskiej dodatkowo brylanty to polecam www.fashion-jewellery.pl ze wzgledu na cene
za nasze obraczki zaplacilismy 50% mniej niz w apart a sa identyczne. jakbys chciala to moge ci wyslac zdjecia na maila.
Tytan jest tanszy niz zloto, ale wyglada ciemnoszaro, jak dla mnie brzydko.
Platyna, no coz, dla bogaczy.... Obraczji kosztuja kilka tys.Ale musze przyznac, ze moja kolezanka ma pierscionek zareczynowy z platyny i jak bym nie wiedziala z czego jest zrobiony (i ile kosztowal!!!), to bym pomyslala, ze to biale zloto wlasnie.
Platyna, no coz, dla bogaczy.... Obraczji kosztuja kilka tys.Ale musze przyznac, ze moja kolezanka ma pierscionek zareczynowy z platyny i jak bym nie wiedziala z czego jest zrobiony (i ile kosztowal!!!), to bym pomyslala, ze to biale zloto wlasnie.
pokaże wam, co jeszcze tak bardzo mi sie podoba z biżuteri tytanowej:

wogule to uwielbiam tytan, jest lekki jak pióreczko, a do tego trardy jakskała i niezniszczalny, matowy tytan się nie wyciera, a błyszczący nie rysuje, rewelka !!! fakt, ż enei które wyroby z tytanu, np obrączki Hadrysia to jakaś porażka, wyglądają jak kółka od łóżysk ...

wogule to uwielbiam tytan, jest lekki jak pióreczko, a do tego trardy jakskała i niezniszczalny, matowy tytan się nie wyciera, a błyszczący nie rysuje, rewelka !!! fakt, ż enei które wyroby z tytanu, np obrączki Hadrysia to jakaś porażka, wyglądają jak kółka od łóżysk ...
papilio1@op.pl
biale zloto i platyna roznia sie tylko wytrzymaloscia, po jakims roku biale zloto sie sciera i zaczyna zolciec mozna to odnowic pokrywajac znowu i tak co pare lat, ale ogolnie nie mozna powiedziec co jest co.
co do prob to sa rozne na biale zloto z tego co wiem 9 i 18 (nie wiem czego)
tytan jest specyficzny ale nie mozna go zmniejszyc jezli chodzi o rozmiar wiec ciezko jak macie niewymiarowe palce.
ja mam pierscionek z bialego bo nie widzialam powodu placenia o wiele wiecej za cos co i tak nie mozna odroznic i takie bedziemy mieli obraczki ale jak pisalam trzeba je odnawiac co jakis czas co kosztuje.
co do prob to sa rozne na biale zloto z tego co wiem 9 i 18 (nie wiem czego)
tytan jest specyficzny ale nie mozna go zmniejszyc jezli chodzi o rozmiar wiec ciezko jak macie niewymiarowe palce.
ja mam pierscionek z bialego bo nie widzialam powodu placenia o wiele wiecej za cos co i tak nie mozna odroznic i takie bedziemy mieli obraczki ale jak pisalam trzeba je odnawiac co jakis czas co kosztuje.
Mój marzył o obrączkach tytanowych (film "Głębia" - ulubiony przez nurków - tytanowa obrączka uratowała życie jednemu z bohaterów). Byłam chętna, nawet bardzo, nie szaleje za złotem. Na zdjęciach obrączki wyglądają ładnie, na żywo strasznie - śrubki jak powiedziała jedna z was :(
Przynajmniej na mojej dłoni w towarzystwie niesamowicie delikatnego pierścionka zaręczynowego. Obejrzyjcie tytan na żywo jeśli o nim myślicie.
[/url]
[/url]
Przynajmniej na mojej dłoni w towarzystwie niesamowicie delikatnego pierścionka zaręczynowego. Obejrzyjcie tytan na żywo jeśli o nim myślicie.

zajrzyj do tego wątku
wkleiłyśmy tam własnie tego typu obraczki
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=460032&t=455891
wkleiłyśmy tam własnie tego typu obraczki
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=460032&t=455891
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

trzeba zwrócić uwagę, czy złoto jest rodowane - jest wtedy bardziej podobne do srebra niż do białego złota
bardzo często to, co widzicie na fotach, że połączenie białego i żółtego złota jest takie niesamowite - to wynik rodowania złota białego - wtedy jest większa różnica kolorów. niestety, powłoka rodu z czasem się ściera i albo trzeba dać do rodowania, albo pogodzić się z tym, co wyszło spod spodu :)
bardzo często to, co widzicie na fotach, że połączenie białego i żółtego złota jest takie niesamowite - to wynik rodowania złota białego - wtedy jest większa różnica kolorów. niestety, powłoka rodu z czasem się ściera i albo trzeba dać do rodowania, albo pogodzić się z tym, co wyszło spod spodu :)
obrączki ze srebra po parudziesięciu latach będą wyglądały marnie- pooglądaj stare pierścionki to zobaczysz w jakim są stanie , zwłaszcza te często noszone. A dla porównania zobacz złote obrączki Rodziców albo Dziadków. jak Ci zależy na trwałości możesz mieć obrączki choćby z nefrytu, albo innych kamieni półszlachetnych