Widok

obrączki z platyny, srebra, tytanu.

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczęta czy spotkałyście się z obrączkami z tych metali szlachetnych? Może któraś z was właśnie takie ma lub zamówiła. Zastanawiam się czy można mieć obrączkę np. właśnie ze srebra zamiast złota.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
widzialam u kolegi srebrne obraczki, strasznie wygladaja
platyne polecam bo jest twarda i ma piekny jasny kolor (biale zloto jets troche zołtawe)

obrączki z tytanu są stosunkowo tanie; a z platyny są najdroższe bodajże najtańsza u Kruka o szerokości 4mm kosztuje 3.490zł za sztukę (bez brylantu) :-)
Ja nie lubię złota, i też właśnie szukam obrączek z tych metali, ale chyba zdecyduję się na białe złoto, widziałam piękne obrączki w aparcie, ale strasznie drogie, ponad 2000zł, chyba, że się nie orientuję i to jest standardowa cena? Ale generalnie polecam Tobie białe złoto, na pewno jest tańsze niż platyna czy tytan...

a z tytanu jaki mają kolor?, bo zależy mi właśnie na jasnym kolorze

to zapewne widziałaś platynowe obrączki ;-) bo białe złoto nie jest drogie najzwyklejsze obrączki z białego złota u Kruka czy w Aparcie można dostać już chyba za ok.350zł/sztuka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
chcialam obrączki z tytanu - bo złota oboje nie lubimy, ale jak je zobaczyłam na żywo, to pomyślałam, że śrubek nosić nie będę... w konsekwencji mamy białe złoto - płaciliśmy 550 za obie i jesteśmy zadowoleni...

z tytanu mają ciemnoszary kolor :-)
ooo to tytan w takim razie odpada, zostaje raczej białe złoto, ale czy są różne odcienie białego złota w zależności od próby i firmy?

z tego co sie orientuje to nie ma roznych prob bialego zlota.

Jesli chcecie obraczki z bialego złota (polecam :) a w damskiej dodatkowo brylanty to polecam www.fashion-jewellery.pl ze wzgledu na cene

za nasze obraczki zaplacilismy 50% mniej niz w apart a sa identyczne. jakbys chciala to moge ci wyslac zdjecia na maila.

tak kochana poproszę cię o zdjęcie, pewnie się zdecydujemy na białe złoto, dzięki za info i stronkę

Tytan jest tanszy niz zloto, ale wyglada ciemnoszaro, jak dla mnie brzydko.
Platyna, no coz, dla bogaczy.... Obraczji kosztuja kilka tys.Ale musze przyznac, ze moja kolezanka ma pierscionek zareczynowy z platyny i jak bym nie wiedziala z czego jest zrobiony (i ile kosztowal!!!), to bym pomyslala, ze to biale zloto wlasnie.

Polcia wyslalam juz maila.

dziękuję Ci kochana dostałam :)

tytan to metal nieszlachetny, ale mimo tego, właśnie takie chcemy mieć obrączki :) prawdopodobnie będziemy zamawiać coś koło tego:

imageimage

ponadto, spodziewam się takiego pierścionka, własnie tytanowego ... ciekawe, czy się dobrze orientuję, czy mój kochany coś innego wymyślił:))))

image

papilio1@op.pl
nie te obrączki mi się wkleiły, miały być te:

image

papilio1@op.pl
inne ciekawe (jak dla nas)

image
image
image

papilio1@op.pl
pokaże wam, co jeszcze tak bardzo mi sie podoba z biżuteri tytanowej:

image

image

wogule to uwielbiam tytan, jest lekki jak pióreczko, a do tego trardy jakskała i niezniszczalny, matowy tytan się nie wyciera, a błyszczący nie rysuje, rewelka !!! fakt, ż enei które wyroby z tytanu, np obrączki Hadrysia to jakaś porażka, wyglądają jak kółka od łóżysk ...

papilio1@op.pl
mój kochany był jeszcze zachwycony czarnym tytanem, ale uznaliśmy, że nie bardzo takie obrączki :)))

image

papilio1@op.pl
biale zloto i platyna roznia sie tylko wytrzymaloscia, po jakims roku biale zloto sie sciera i zaczyna zolciec mozna to odnowic pokrywajac znowu i tak co pare lat, ale ogolnie nie mozna powiedziec co jest co.
co do prob to sa rozne na biale zloto z tego co wiem 9 i 18 (nie wiem czego)
tytan jest specyficzny ale nie mozna go zmniejszyc jezli chodzi o rozmiar wiec ciezko jak macie niewymiarowe palce.
ja mam pierscionek z bialego bo nie widzialam powodu placenia o wiele wiecej za cos co i tak nie mozna odroznic i takie bedziemy mieli obraczki ale jak pisalam trzeba je odnawiac co jakis czas co kosztuje.
do góry