Widok

brak miejsc do endokrynologa

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Jestem w ciąży,mam wysokie TSH,dostałam skierowanie do endokrynologa ,ale co z tego jak kompletnie nigdzie nie ma miejsc.Nie rejestrują na ten rok.

Czy ktoś mial podobny problem?coś można zrobić w takiej sytuacji?Prywatna wizyta odpada,bo nie mam pieniędzy.

Kombatanci mają różne prawa i dostają się nawet jak nie ma limitów,a ciężarna nie,a tu chodzi o życie i zdrowie rozwijającego się dziecka.
Czasem gubię się w życiu,czasem upadam
Czasem się wspinam do góry
Lecz chcę być szczęśliwa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wypijasz jeszcze ciepły - całą szklankę przed snem, życzę zdrówka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
~al rozumiem że zostawiam to na noc i później piję ile razy dziennie czy naraz? Popijałam syrop z cebuli, ale moje dziecko już miało dość cebulowego mleka i musiałam odstawić miksturkę ;) a propo majeranku to pod nosem smaruje maścią majerankową ;) pierwszy raz podczas tego przeziębienia mam z nią styczność :)

Odnośnie stronki podanej przez Agusię niestety to tylko orientacyjne ilości, ja zawsze do NFZtu dzwonie, ale często można trafić u nich na miejsce które nie jest wymienione a mają [podpisaną umowę :)
tu możesz sprawdzić orientacyjny czas oczekiwania na wizytę http://kolejki.nfz.gov.pl/ - podzwoń i sprawdź jak to faktycznie wygląda.
Zrób sobie na noc majeranek z miodem - zalej 1 łyżeczkę majeranku gorącą wodą, dodaj łyżeczkę miodu. Bardzo pomaga na kaszel i jest przyjemny w smaku. Piły to nawet ze smakiem moje dzieci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
zawsze możesz poszukac endokrynologa który przyjmuje i prywatnie i na nfz i pojsc na pierwsza wizyte prywatnie i na niej powiedziec jaka jest sytuacja, moze wciagnie Ci na swoje listy rezerwowe :)
Ale osoba wyżej ma racje lekarz ginekolog prowadzacy ciaze powinien wiedziec co i jak Ci podac, chociz..... ja w ciagu tego tyg byłam u dwóch lekarzy internistów którzy by sie mnie pozbyć powiedzieli ze nie ma co leczyć bo jestem dla nich kłopotem (matka karmiąca;)), to nic ze kaszel mam jakbym miala płuca wypluć a jak mierze temp w uszach mam 38,1 -39stopni, głowa boli mnie jakby miała pęknąć, uszy to samo, temp ciała 37,6-37,7 i inne objawy - ale "nie mam Pani na co leczyc" ;P na takich "specjalistów" ida nasze pieniądze, a my i tak musimy albo sami sie leczyc albo chodzic prywatnie :/ ech... chory kraj :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Póki się nie dostaniesz, to przecież i ginekolog i lekarz pierwszego kontaktu wiedzą, jaki dać lek na niedoczynność tarczycy (bo wysokie TSH to niedoczynność - mam to samo).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spróbuj w Kościerzynie, Wejherowie, tam może będziesz miała szanse złapać jakiś wolny termin. Ja w zeszłym roku w styczniu usiłowałam się dostać na nfz do endokrynologa i do końca roku w trójmieście nigdzie nie było szans, zadzwoniłam do Pomorskiego funduszu zdrowia, Pani doradziła mi właśnie kościerzynę, mieli wolne miejsca ale stwierdziłam że jak mam wydać na paliwo i tracić cały dzień na wycieczkę to wolę zapłacić i iść prywatnie, i tak robię do tej pory. Mam niedoczynność tarczycy i wiele związanych z tym dolegliwości których od dwóch lat nie mogę złagodzić bo ciężko też trafić na dobrego specjalistę. Muszę wykonać teraz listę szczegółowych badań i iść do poleconego przez ginekologa lekarza który jest ponoć ogarnięty ale też nie mogę sobie finansowo od dłuższego czasu na to pozwolić, czekam aż będzie lepszy miesiąc albo dostane zwrot ze skarbówki. Polska to chory kraj dzięki naszemu wspaniałemu rządowi!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Kobieta

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (42 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

do góry