Widok

brazylijka :)

Czy znacie jakis dobry salon kosmetyczny w 3mieście, gdzie można się zrobić na brazylijkę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
heh, ale reklama;)
podam Ci inny przykład: co powiesz o sytuacjach losowych kiedy ze względu na sytuację o ciało po prostu zadbać nie można? choroba, ciężka ciąża- znam z pozoru zdrowe babki, które musiały przez 9 miesięcy leżeć... ciało zmienia się, niekoniecznie w zależności od wieku. Skreślać kogoś z powodu brzuszka, obwiśniętych piersi, czy po prostu braku wysportowanego ciała, nie jest, jak dla mnie zbyt mądre. a co, jeśli po paru latach związku partnerka po prostu utyje? wymienisz ja z tego powodu na lepszy model?

Mądrość jest szeptem samotnika z samym sobą pośród gwarnego targowiska.
F.Nietzsche
Ale z Ciebie uparciuch(a) ! Nie jestem matołem i zdaję sobie sprawę, że elastyczność maleje wraz z wiekiem. I nie tylko chodzi tu o skórę, ale co gorsza u niektórych o umysł. Spróbuję jeszcze raz jak osioł do osła. Nasze ciała podlegają z wiekiem przemianom, ale to MY możemy w duzym stopniu kontrolować stopień ich starzenia i degeneracji. A na koniec prosty przykład: moja 36-letnia skóra jest o wiele bardziej elastyczna, a mięsnie o wiele bardziej twarde i sprawne niż u większości dzisiejszych 18-latków i 18-latek... co potwierdzają nie tylko moje obserwacje, ale badania "kliniczne" przeprowadzane przeze mnie w ciągu ostatnich lat na samiczkach w przedziale wiekowym 17-42 ;)))))))))))))))
...Remember the jester that showed you tears...
gizmo napisał(a):

> skóra może być sprężysta, a mięśnie silne i twarde. Osiągnąć to można tylko poprzez regularny trening,

> Pisząc o pięknym i zadbanym ciele daleki byłem od wychwalania
> jędrnych pupek i cycuszków nastoletnich dziewczyn, które za
> kilka lat zwiotczeją, a w pustych głowach wciąż hulał będzie
> wiatr...
> Na pewno zbyt mocno zwracam uwagę na zdrową i zadbaną
> "powłokę", ale trudno mi sobie wyobrazić, żeby zwróciła na
> siebie moja uwagę superinteligenta, superfajna, superczuła i
> supermiła dziewczyna o wyglądzie wieloryba, która całe życie
> użala się nad swoją tuszą, a jeszcze nic nie zrobiła żeby to
> zmienić...

:)
nie wiem w jakim jesteś wieku ale mając lat 35+ zauważysz pierwsze braki sprężystości skóry. Z biegiem lat stalowe mięśnie zmieszają się z kruchymi kośćmi. Oczywiście gdy będziesz chciał to zauważyć. A że odbieram Cię jako mądrego chłopca na pewno to zauważysz. Na szczęście foczek jeszcze Ci nie brakuje i oby nigdy nie zabrakło :).
z uwagą i przyjemnością przeczytam Wasze opinie na ten temat
bukowina napisał(a):

> gizmo napisał(a):
>
> > czym Cię tak rozczarowałem ?
>
> pisałeś co lubisz i jak szybko to Cię jednak zniechęca.
> A ciało? Cóż zmienia się :) albo do tego przywykniesz albo
> będziesz już wkrótce cierpiał. Cego Ci nie życzę.

Zdaję sobie sprawę z faktu, że ciało się zmienia, starzeje się. Jednak pomimo tego może do końca życia być "piękne" i "apetyczne", skóra może być sprężysta, a mięśnie silne i twarde. Osiągnąć to można tylko poprzez regularny trening, życie zgodne z naturą. Oczywiście można to olać i w wieku dwudziestu kilku lat mieć ciało przypominające bezkształny worek pełen flaków. Nie napisałem, że ciało musi być szczupłe, zgrabne, proporcjonalne itp. itd. Natura każdemu dała inny "pojazd", ale to jak o niego dbamy zależy w dużej mierze od nas samych.
Pisząc o pięknym i zadbanym ciele daleki byłem od wychwalania jędrnych pupek i cycuszków nastoletnich dziewczyn, które za kilka lat zwiotczeją, a w pustych głowach wciąż hulał będzie wiatr...
Na pewno zbyt mocno zwracam uwagę na zdrową i zadbaną "powłokę", ale trudno mi sobie wyobrazić, żeby zwróciła na siebie moja uwagę superinteligenta, superfajna, superczuła i supermiła dziewczyna o wyglądzie wieloryba, która całe życie użala się nad swoją tuszą, a jeszcze nic nie zrobiła żeby to zmienić... jestem samcem, zwykłym przeciętnym samcem... pomimo wszystko źle się czuję z tym, że Cię rozczarowałem...
gizmo napisał(a):

> czym Cię tak rozczarowałem ?

pisałeś co lubisz i jak szybko to Cię jednak zniechęca.
A ciało? Cóż zmienia się :) albo do tego przywykniesz albo będziesz już wkrótce cierpiał. Cego Ci nie życzę.
czym Cię tak rozczarowałem ?
...życie...
gizmo napisał(a):

> ...........................................

pierwszy raz rozczarowałeś mnie
No nie jestem już taki młody, ale mam bzika na punkcie zdrowego, silnego, zadbanego ciała i nie mam litości dla zwał tłuszczu zwisających tu i tam, a szczególnie tam... a co do zmarszczek to uważam, że dodają uroku, zarówno mężczyznom jak i kobietom... ale skóra musi być elastyczna, a pod nią powinny sie prężyć mięśnie (nie duże, ale wyćwiczone i utwardzone przez ciężką i systematyczną harówę) niezależnie od wieku... wymagam tego po pierwsze od siebie, a po następne od moich partnerek. Tylko w zdrowym ciele może mieszkać zdrowy duch, czyli w skrócie pozbawiona napięć psychika. A poza tym nie wyobrażam sobie seksu z "materacem", który co najwyżej odrobinkę postęka, bo nie ma sił na więcej...
oj, młodzieńcze...:D rozumiem zmarszki na twarzy,ale nie widze różnicy pod gatkami :D

F.Nietzsche
humana napisał(a):

> gizmo napisał(a):
>
> > starszych "dziewczyn" ładniej wygląda jak jest jakaś skromna
> > fryzurka, oby tylko nie było gąszczu ;)))))))))))))))
>
> fuj, to obleśne co piszesz. starsze, to juz nie mogą sie
> zgolić? czemu niby to ma razić twoje poczucie estetyki?
>

oczywiście mogą się i zgolić stare dupy, ale przecież nie musze tego od razu nikomu pokazywać... ;)
Ale za to jaka muzyka na tych włoskach, chiev... z wnioskowania masz pałę- skoro się ich pozbywam, to ich nie ma:D

F.Nietzsche
bach_a napisał(a):

> A pazurki umiesz sobie obciąć, czy tez szukasz SALONÓW?????

pewnie mając takie problemy paznokcie obgryza do skóry :)))))
Współczuję i NIE ZAZDROSZCZĘ problemów brazylijskich. Boszszszeeee.....widzisz i nie grzmisz. Walnij jakims pieronem, by sie dziewczę ocknęło i WYGOLIŁO SOBIE, co zbędne bez poruszania takich problemów na forum publicznym.
A pazurki umiesz sobie obciąć, czy tez szukasz SALONÓW?????
chiev napisał(a):

> gładko i miło...przynajmniej ja dotad tylko takie
> widziałem ....nie takie jak humany z włoskami jak struny od
> gitary ;)

podgladasz dzieci?
fajny temat ale co powiecie na golenie jajek u facetów??? to jest dopiero wyczyn - tyle delikatnych nierówności..co tam wasze cipku : gładko i miło...przynajmniej ja dotad tylko takie widziałem ....nie takie jak humany z włoskami jak struny od gitary ;) (cos tak wywnioskowałem z twojej wypowiedzi)...

Projektt napisał(a):

> Ja tam sie nie znam, ale moge sie nauczyc... dla Ciebie ;) ;)
> ;)

ale czego chciałbyś się nauczyć? :) i to dla mnie

jeśli trafiłeś na to forum to zapewne jesteś już duży i conieco powienieneś umieć w tych sprawach ;)
a czego chciałbyś się nauczyć? i to dla mnie :)
jeśli trafiłeś na to forum to powinieneś być dużym chłopczykiem i już umieć conieco :) nikt tu korepetycji nie udziela ;)
humana napisał(a):

> chm. woskiem powiadasz? obawiam sie, że po takim zabiegu
> możesz wyłączyć swoją kuciapkę z użycia na jakiś czas. No
> chyba że masz mikre i słabe owłosienie w tej okolicy. Depiluje
> sie w tych miejscach i próbowałam różnych metod, ale ten wosk
> to czysty masochizm:D polecam jednak zwykłą maszynkę.
> ufff. az mi sie zimno zrobiło na myśl o wosku między moimi
> nogami:DDD

no fakt :) wosk to niezbyt przyjemna sprawa, a zwłaszcza tam :)
myślałam że w salonach kosmetycznych załatwiają to tak jak z depilacją woskiem bikini - czyli przy użyciu kremów znieczulających - czego próbowałam w salonie i nie było to takie straszne ;)
ASSASIN napisał(a):

> Kup sobie depilator jak obawiasz się maszynki.Są w sprzedaży
> depilatory ze specjalnymi nasadkami do miejsc intymnych i
> delikatnych i po sprawie, a tak swoją drogą to jak nazywa się
> fryzjer od takiego golenia ?

nie obawiam się normalnej maszynki tylko wiem jakie się robią włoski po jej stosowaniu :)

ale dzięki za radę :) poszukam w takim razie tych depilatorów na necie
do góry