Widok
To zadziwiające - ludziom nie przeszkadza brud i smród ale czują się obrażeni jak im się to wytknie. Jakie to typowe dla przaśnej mentalności. Można psa trzymać na przykrótkim łańcuchu, topić kocięta, palić syfem, wylewać szambo, straszyć zwierzynę po lasach na quadach, śmiecić na każdym kroku ale nie daj boże wytknąć to buractwo. Oooooo jacy wszyscy oburzeni
I co jeszcze zdziwiony, że oburzeni? A bród, smród i inne odpady przeszkadzają i to bardzo, ale czemu nazywasz ogół brudasami, a nie personalnie? Jestem z Bojana i jakoś nie widzi mi się żebyś nazywał społeczeństwo tych dwóch wiosek brudasami w tym mnie. Warto nieraz przemyśleć zagadnienie przed napisaniem.
Przeszkadza mi to wszystko o czym piszesz i zawsze na takie sytuacje reaguję. Ale mieszkam w Bojanie i śmieci przy drodze nie wyrzucam, więc nie chcę żeby ktoś mnie nazywał "brudasem". A określenie "bojańsko-dobrzewińskie" obraża wszystkich mieszkańców. Mógł równie dobrze wyrzucić te śmieci przejeżdżający kierowca. Pewnie ktoś by to sprzątnął ale gdzie, do własnego pojemnika? A swoje śmieci gdzie wyrzuci, taka prawda.
Przejdź się Chłopską i po okolicznych lasach to zobaczysz dlaczego piszę o brudasach. Zrobiono sobie tam wysypisko. Oprócz butelek, słoików, starych plastików i wszechobecnych torebek leżą sprzęty domowe, meble i gruz. To nie jakiś cham co wyrzucił z samochodu torbę a "swoje" to robią.
Przejdź się po lasach to zobaczysz te rozbite słoiki i butelki. Wyrzucone plastikowe doniczki i stare buty.
Szkoda tylko zwierząt leśnych żyjących w ludzkim syfie, hałasie i smrodzie.
Przejdź się po lasach to zobaczysz te rozbite słoiki i butelki. Wyrzucone plastikowe doniczki i stare buty.
Szkoda tylko zwierząt leśnych żyjących w ludzkim syfie, hałasie i smrodzie.
czy każdy nik , podpis musi kogoś reprezentować, w taki razie kogo ty BEN reprezentujesz. zgadnijmy ?!
jasne a kultura tutejszych mieszkańców jest bez zarzutu, kultura, wyrozumiałość,poszanowanie innych i ich mienia własnego toczenia po prostu książkowy przykład!
A i jak ktoś wcześniej napisał bardzo mądrze - najbardziej oburzają się te osoby które są maja najwięcej za uszami.
p.s nie odpowiadaj bo co mądrego możesz napisać
p.s2 . zamiast się zreflektować i zrobić coś aby było lepiej to nie zaperzymy się i im pokarzemy jak kozaki jesteśmy!
jasne a kultura tutejszych mieszkańców jest bez zarzutu, kultura, wyrozumiałość,poszanowanie innych i ich mienia własnego toczenia po prostu książkowy przykład!
A i jak ktoś wcześniej napisał bardzo mądrze - najbardziej oburzają się te osoby które są maja najwięcej za uszami.
p.s nie odpowiadaj bo co mądrego możesz napisać
p.s2 . zamiast się zreflektować i zrobić coś aby było lepiej to nie zaperzymy się i im pokarzemy jak kozaki jesteśmy!
Pewnie nic mądrego nie napiszę, bo przecież Ty już zjadłeś wszystkie rozumy i z całą pewnością taką elokwencją jak Ty się nie popiszę.
A skąd wiesz co ja robię żeby było lepiej, tylko od razu zakładasz że nic i krytykujesz? Może lepiej powiedz co Ty robisz oprócz obrażania innych?
Fascynujące jest na tym forum to, że jeżeli ktokolwiek nie zgadza się aby całą społeczność utożsamiać z brudem i niechlujstwem oznacza, że sam jest świnią, chamem i burakiem, zaś reszta to sami kulturalni, czyści i na poziomie ludzie. Fascynujące...
A skąd wiesz co ja robię żeby było lepiej, tylko od razu zakładasz że nic i krytykujesz? Może lepiej powiedz co Ty robisz oprócz obrażania innych?
Fascynujące jest na tym forum to, że jeżeli ktokolwiek nie zgadza się aby całą społeczność utożsamiać z brudem i niechlujstwem oznacza, że sam jest świnią, chamem i burakiem, zaś reszta to sami kulturalni, czyści i na poziomie ludzie. Fascynujące...
No to skoro Ci to "jaga" przeszkadza to zwołaj sąsiadów, załóż rękawiczki, weź kilka worków i posprzątajcie. My tak z sąsiadami robimy zamiast wylewać swoje żale i całą wieś obrzucać błotem i wyzwiskami na forum. Jakoś korona z głowy nam nie spadła. Tylko zdaje się, że forumowi krzykacze tylko to potrafią zamiast wziąć sprawy w swoje ręce i pokazać innym, że można. Zawsze wszystko źle i winni są "tamci".
Okolice Bojana i Gdyni, koło zbiegu ulic Łanowej i Św. Antoniego:
na poboczu stoi czerwony golf kombi GKA XJ76, w środku trwa biesiada w najlepsze kilku tłustych kotletów. Jeden z nich właśnie przechylił puszkę z piwem powyżej swojej głowy i z gracją wyrzucił ją przez otwarte drzwi do lasu. W pobliżu powiewają na wietrze wyrzucone siatki i leżą opakowania po innych napojach wyskokowych.
Tuż przed zauważeniem tego towarzystwa mijałem dywany, masę plastikowych opakowań, pety, itd. Z innych ciekawych spostrzeżeń: rozprute siatki z dziecięcymi pieluchami.
Tak zapamiętam mój dzisiejszy spacer po okolicach.
na poboczu stoi czerwony golf kombi GKA XJ76, w środku trwa biesiada w najlepsze kilku tłustych kotletów. Jeden z nich właśnie przechylił puszkę z piwem powyżej swojej głowy i z gracją wyrzucił ją przez otwarte drzwi do lasu. W pobliżu powiewają na wietrze wyrzucone siatki i leżą opakowania po innych napojach wyskokowych.
Tuż przed zauważeniem tego towarzystwa mijałem dywany, masę plastikowych opakowań, pety, itd. Z innych ciekawych spostrzeżeń: rozprute siatki z dziecięcymi pieluchami.
Tak zapamiętam mój dzisiejszy spacer po okolicach.