Widok

brzydki zapach

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
niemoge dzisiaj wytrzymać przez zapach z pralki!!! no tak smierdzi ze niemoge!!!! macie jakieś sposoby zeby sie go pozbyć???wiem ze kiedys był wątek ale niemoge znaleść!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
myśle, że po każdym praniu trzeba wytrzeć w środku dookoła uszczelkę przy drzwiczkach, tam najcześciej jeszcze pozostaja paprochy z kurzu i po zamknięciu drzwiczek grzyby mają doskonałe środowisko do rozwoju, no i najlepiej nie zamykać ich ;)
Z mojej też waliło strasznie ale teraz wyciaram, nie zamykam i nie śmierdzi ;))
bafija
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tu stary wątek http://forum.trojmiasto.pl/Smierdzacy-problem-z-pralki-t101054,1,16.html

U mnie pomogło, wlałam butelkę octu do pralki i puściłam pustą pralkę na najdłuższy program z najwyższą temperaturą. Od dwóch lat mam spokój:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czyli ocet lub kwasek cytrynowy pomaga tak???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też to miałam. Ocet, środki do pralek, wycieranie nie pomogły. Dopiero gdy odstawiłam żel do prania i wróciłam do proszku. Może coś zalegało i proszek przepchał.
A ja nastawilam pusta pralke chyba na 90 stopni z takim plynem mr Proper czy jakiś tam do kupienia np w euro rtv agd i probl;em znikl z tym z teraz po kazdym [praniu wietrze pralke conajmniej dobe
narazie miałam nastawione puste pranie z kwaskiem cytrynowym i nic nie smierdzi zobacze co bedzie jak zrobie pranie!!!!
przez ponad 1,5 roku mieliśmy spokój :] odkąd zmieniliśmy proszek i płyn do płukania :]

u nas był problem z takimi klejącymi brunatnymi plamami na ubraniach, ostatnio było dużo prania na szybko, co kto wchodził do łazienki to automatycznie zamykał drzwiczki i szufladę i znów problem wrócił. okazało się, że cały otwór(tam w środku, pod szufladą) na szufladę pokryty jest grzybem? w każdym razie czymś czarnym :P

najpierw było szorowanie domestosem, później nastawiłam pranie na 90' i do szuflady wsypałam sodę oczyszczoną i wlałam butelkę octu :]
jedno pranie przeleciało, nastawiłam drugie gotowanie już z proszkiem do prania - zebrałam wszystkie ręczniki i ścierki ;)

jest spokój :]

teraz pilnuję, żeby po praniu szuflada i drzwiczki zostawały długo otwarte :] najlepiej robić pranie wieczorem i na noc wyjąć szufladę :] niech wszystko spokojnie wyschnie :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....

Czynna logopeda z Rumi z przedszkola "Pod Topolą" na showup (3 odpowiedzi)

Zróbcie co chcecie z tą informacją, ale Pani i występuje na żywo i pracuje z dziećmi...

do góry