Widok

bukiet na chrzest

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jaki miało Wasze maleństwo? Jakie chciałybyście, aby miało?
Ja spoglądam w internet za frezjami. Chciałabym białe, obwiązane różową wstążką, może jeszcze w to poproszę, by wplątać trawę, a na niej jakieś perełki... A może lepiej zostawić je same, takie surowe?
sama nie wiem :)
Jak to u Was wyglądało?
i jeszcze podpytam, drogo było?

ps. hihi, plany, jakby to był bukiet ślubny :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas nie wyglądało. prawdę powiedziawszy nie przyszło mi do głowy by kupić bukiet na chrzest.

jeśli, natomiast byłabym gościem, Matką Chrzestną - dałabym jakiś delikatny, skromny, z białych kwiatków bukiecik. pewnie z frezji lub margaretek.
ps...Tris to samo rano codziennie sobie powtarzam...LOL
my mieliśmy malutki bukiecik kuleczke z białej gipsówki a pomiedzy byly male różyczki tez białe a kazda miala szpilke wbita w łepek z duzym krysztalem. Rączka byla owinięta błekitna aksamitką. Moja mama kwiaciara robila :D :D
image
bukiet na chrzest? nie mieliśmy żadnego ....

ale że niby dzieciak ma to trzymac czy jak?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
taki bukiecik to tak raczej do zdjec... ja mialam po bialej rozycce dla chrzestnych, do zdjec w zasadzie tylko...
image
bukiecik trzyma chrzestna, kiedys kwiatki kladlo sie na becik
image
Gabryś też nie miał kwiatków :P

żadne z chrzczonych tego dnia dzieci nie miało kwiatków :P

jakoś nie wpadło mi do głowy żeby kupować kwiaty :P

goście też o tym nie pomyśleli ;)

ale jak byłam na ślubie połączonym z chrztem - to kupiłam dla małego piękne białe margerytki z niebieskimi dodatkami :)
myśmy nie mieli kwiatków ale goscie przyniesli - potem w domu połozylismy Tomcia na łózku miedzy kwiatkami a obok jeszcze swiecę i fajne fotki z tego wyszly ..
Mi tez to do glowy nie przyszlo i nawet nie wiedzialam, ze takie cos sie ma, ale Kornelki Matka chrzestna przyszla do nas do domku przed chrztem, bo byla sesja z ubieraniem itd i pyta mnie czy mamy bukiecik, a ja "jaki bukiecik?" no i miala naszykowany malutki sliczny bukiecik, bo tak ma byc podobno:) Biale kwiatki, delikatne, ala stokrotki z czyms, sliczny:)
image
image

Ja będąc chrzestną kupiłam białe róże miniaturki w bukieciku przewiązane błękitną wstążką. Był uroczy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Łóżko, kwiaty, świeca źle mi się kojarzą
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

OWI Gdynia, dr. Marzena Umińska (18 odpowiedzi)

witam, jutro mamy pierwszą wizyte w OWI. będzie nas przyjmować rehabilitantka dr. Umińska. czy...

do góry