Widok

bukiet na chrzest

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jaki miało Wasze maleństwo? Jakie chciałybyście, aby miało?
Ja spoglądam w internet za frezjami. Chciałabym białe, obwiązane różową wstążką, może jeszcze w to poproszę, by wplątać trawę, a na niej jakieś perełki... A może lepiej zostawić je same, takie surowe?
sama nie wiem :)
Jak to u Was wyglądało?
i jeszcze podpytam, drogo było?

ps. hihi, plany, jakby to był bukiet ślubny :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas nie wyglądało. prawdę powiedziawszy nie przyszło mi do głowy by kupić bukiet na chrzest.

jeśli, natomiast byłabym gościem, Matką Chrzestną - dałabym jakiś delikatny, skromny, z białych kwiatków bukiecik. pewnie z frezji lub margaretek.
ps...Tris to samo rano codziennie sobie powtarzam...LOL
my mieliśmy malutki bukiecik kuleczke z białej gipsówki a pomiedzy byly male różyczki tez białe a kazda miala szpilke wbita w łepek z duzym krysztalem. Rączka byla owinięta błekitna aksamitką. Moja mama kwiaciara robila :D :D
image
bukiet na chrzest? nie mieliśmy żadnego ....

ale że niby dzieciak ma to trzymac czy jak?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
taki bukiecik to tak raczej do zdjec... ja mialam po bialej rozycce dla chrzestnych, do zdjec w zasadzie tylko...
image
bukiecik trzyma chrzestna, kiedys kwiatki kladlo sie na becik
image
Gabryś też nie miał kwiatków :P

żadne z chrzczonych tego dnia dzieci nie miało kwiatków :P

jakoś nie wpadło mi do głowy żeby kupować kwiaty :P

goście też o tym nie pomyśleli ;)

ale jak byłam na ślubie połączonym z chrztem - to kupiłam dla małego piękne białe margerytki z niebieskimi dodatkami :)
myśmy nie mieli kwiatków ale goscie przyniesli - potem w domu połozylismy Tomcia na łózku miedzy kwiatkami a obok jeszcze swiecę i fajne fotki z tego wyszly ..
Mi tez to do glowy nie przyszlo i nawet nie wiedzialam, ze takie cos sie ma, ale Kornelki Matka chrzestna przyszla do nas do domku przed chrztem, bo byla sesja z ubieraniem itd i pyta mnie czy mamy bukiecik, a ja "jaki bukiecik?" no i miala naszykowany malutki sliczny bukiecik, bo tak ma byc podobno:) Biale kwiatki, delikatne, ala stokrotki z czyms, sliczny:)
image
image

Ja będąc chrzestną kupiłam białe róże miniaturki w bukieciku przewiązane błękitną wstążką. Był uroczy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Łóżko, kwiaty, świeca źle mi się kojarzą
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??

do góry