Widok
butelka avent a canpol
hejka
planuje zmiane butelki z medeli i Pani od laktacji poradzila mi butelki avent, a kochana kolezanka zachwala canpol i teraz mam mega dylemat obie wygladaja sensownie a roznica w cenie jest spora. moze macie jakies opinie o tych 2 butelkach? plusy, minusy spostrzeżenia
chodzi o ta butelke canpol http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/390-butelka-profilowana-250-ml--/page:2/group:2/category:11
planuje zmiane butelki z medeli i Pani od laktacji poradzila mi butelki avent, a kochana kolezanka zachwala canpol i teraz mam mega dylemat obie wygladaja sensownie a roznica w cenie jest spora. moze macie jakies opinie o tych 2 butelkach? plusy, minusy spostrzeżenia
chodzi o ta butelke canpol http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/390-butelka-profilowana-250-ml--/page:2/group:2/category:11
Używałam aventu przy pierwszym i drugim dziecku (tu wciąż używam:).Jestem zadowolona.Podobają mi się różne możliwości łączenia różnych elementów np.smoczek, niekapek.Kubeczki avent via do mrożenia mleka(teraz już zupek:) te za pomocą adaptera...
Ale...przy drugim dziecku niekapki jakieś bardziej kapiące.Nowe, nie po starszym:)
I kupując zestaw butelek dla drugiego malucha (tzw.zestaw startowy)nie zwróciłam uwagi,że mają dodatkowe kapsle/uszczelki, których wcześniej nie miałam.Bardzo to mi utrudniałao korzystanie, bo to jednak dodatkowy element i czasem przeciekało i zapowietrzały się.Warto więc zwrócić na to uwage przy zakupie.Później dowiedziałam się ,że podobno jakąś trefną partię wypuścili ze zbyt krótkim gwintem i tak sobie poradzili...Miałam pecha no i byłam nieświadoma.Zakupiłam inne butelki avent i jest ok.Generalnie polecam avent, canpola nie znam.
Ale...przy drugim dziecku niekapki jakieś bardziej kapiące.Nowe, nie po starszym:)
I kupując zestaw butelek dla drugiego malucha (tzw.zestaw startowy)nie zwróciłam uwagi,że mają dodatkowe kapsle/uszczelki, których wcześniej nie miałam.Bardzo to mi utrudniałao korzystanie, bo to jednak dodatkowy element i czasem przeciekało i zapowietrzały się.Warto więc zwrócić na to uwage przy zakupie.Później dowiedziałam się ,że podobno jakąś trefną partię wypuścili ze zbyt krótkim gwintem i tak sobie poradzili...Miałam pecha no i byłam nieświadoma.Zakupiłam inne butelki avent i jest ok.Generalnie polecam avent, canpola nie znam.
Avent,butelki dobre i bardzo trwałe,smoczki wygodne,dobrze sie corce z nich piło.Z tym ze sa dwa rodzaje butelek avent:jedne sa w kartoniku bialo zołtym i kolor butelki jest taki herbaciany-i one sa rewelacyjne.
Natomiast drugie takie mleczne,rozowe i niebieskie maja taka dodatkowa uszczelke-it jest nie wypał.
Natomiast drugie takie mleczne,rozowe i niebieskie maja taka dodatkowa uszczelke-it jest nie wypał.
Avent ma od canpolu szersza szyjke co ułatwia wsypywanie mleka.http://allegro.pl/avent-antykolkowa-butelka-miodowa-zlota-260ml-260-i2670169148.html-ta jest dobra za aventu
antykolkowej juz nie potrzebuje bo moja corcia ma juz prawie 6 miesiecy i nie ma kolek.
wiem ze dziecko samo zdecyduje ale bez sensu zebym kupowala obie i sprawdzala lepiej kupic jedna i jak nie bedzie chciala to wtedy druga dlatego i tak na ktoras musze sie zdecydowac
a czy ktoras miala canpolu i jest niezadowolona?
wiem ze dziecko samo zdecyduje ale bez sensu zebym kupowala obie i sprawdzala lepiej kupic jedna i jak nie bedzie chciala to wtedy druga dlatego i tak na ktoras musze sie zdecydowac
a czy ktoras miala canpolu i jest niezadowolona?
nie miałam nigdy styczności z canpolem, ale rozważyłabym jeszcze lovi- mają smoczki kształtem podobne do aventa, ale trochę bardziej miękkie, wydaje mi się, że lepsze, ale nie wiem co na to dzieci :) no i lovi mają moim zdaniem lepsze smoczki pod tym względem, że rozmiar 1 ma jedną małą dziurkę, rozmiar 2 ma jedną większą itd a Avent 1 ma jedną małą, 2 ma dwie takie same małe itd i np z lovi 3 mleko zagęszczone przeleci, a do aventa musiałam kupić specjalnie smoczek trójprzepływowy i mała się krztusiła na początku
Z tych dwoch polecam avent poniewaz jak juz zreszta wspomniane bylo avent ma roznego rodzaju mozliwosci smoczkowe,a my mamy np.butelke avent a smoczek firmy MAM poniewaz tylko z tej firmy zaskoczyl,mamy takze butelke MAM ale niemusialam drugiej duzej kupowac skoro mialam juz duza aventa a no i maja szersze pole co do wsypywania sztucznego mleka i sie nierozsypuje
[/url]
[/url]

my po medeli przerabiałyśmy i avent i canopol oraz dyduś- dla małej bez różnicy a butelke często zmieniam a i tak ma 3 w obiegu
-do kaszy
-do mleka
-do wody no i niekapek też ma
ja mam specjalny 3 podziałowy pojemnik na mleko i przechylam wytrząsając mleko i w tych o małych gwintach też się nie wysypuje
canpola smoczki pasują też do tych butelek dydusia za 5zł w np pepco
smoczki 2 szt ok 5zł a aventu 20zł
avent przemawia za mna w tym,że ma butelki 330ml (chyba to tak było) bo na tańsze się nie napotkałam takie duże
no i te i te są bez bisfenolu
-do kaszy
-do mleka
-do wody no i niekapek też ma
ja mam specjalny 3 podziałowy pojemnik na mleko i przechylam wytrząsając mleko i w tych o małych gwintach też się nie wysypuje
canpola smoczki pasują też do tych butelek dydusia za 5zł w np pepco
smoczki 2 szt ok 5zł a aventu 20zł
avent przemawia za mna w tym,że ma butelki 330ml (chyba to tak było) bo na tańsze się nie napotkałam takie duże
no i te i te są bez bisfenolu