Widok

buty do ślubu- problem

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie, mam ślub w czerwcu i próbuję znaleźć białe butki z tym że buty z "czubkami" mi się nie podobają i źle wygląda w nich moja stopa bo mam rozmiar 35. Zastanawiam się nad kupnem sandałków lub butów z odkrytym palcem, ale wtedy musiałabym nie zakładać pończoch, a raczej nie wyglądałoby to fajnie ale boję się o otarcia bo wiadomo cały dzień na nogach i podobno nie wypada mieć odkrytych palców bo wygląda to nieelegancko. A jakie są wasze doświadczenia jeśli chodzi o buty- miałyście sandałki czy zabudowane czółenka? Czy są jakieś firmy godne polecenia i gdzie w trójmieście można kupić ładne buty. Pozdrawiam i dzięki za wszelkie informacje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej.
Ja też mam 35 rozmiar (czasami 36 się zdarza) i miałam buty z arte di roma, ostatecznie kupiłam od nich rozmiar 34 i byłam bardzo zadowolona z nich. Kupiłam na necie, ale są też w Agnes,Farage,Madonnie (w Madonnie 100zł droższe niż na necie).

Zaraz poszukam tej stronki.
NIe przejmuj się za bardzo butami jeśli suknię masz długą i tak ich prawie nie będzie widać.
imageimage
tu strona:
http://www.oopss.pl/index.php?producent=2

a tu moje butki (moje są ivory- pasują do sukni naturalna biel/śmietankowa/zlamana biel)
image
imageimage
też mam ślub w czerwcu i już szukam butów zabudowanych i ogólnie nic specjalnego nie ma w sklepach, podobno na wiosnę jest więcej butów ślubnych. Co do butów z odkrytymi palcami , ja też uważam, że nieelegancko to wygląda, ale to tylko moje zdanie.

Natomiast moja kolezanka miała właśnie buty odkryte i wiem , że kupiła specjalne pończochy w wycięciem na palce.

ja mialam identyczny problem - mala stopa, kolor bialy i bez czubow. Do tego musialam miec buty ze skory. Buty kupilam w koncu w Galerii Baltyckiej w Rylko i nie zaluje. Rozchodzilam je na kursie tanca przed slubem i na weselu mialam je caly czas i nogi nie bolaly ani troche. Obcas byl w sam raz - 5 cm, mialy zakryta piete i zakryte palce i paseczek wokol kostki na ktory z poczatku patrzylam jak na zlo konieczne ale w rezultacie byl przydatny - ani razu nie mialam obawy ze podczas wywijasow na parkiecie buty mi spadna :-)
Polecam Rylko mimo ze tanich butow nie maja.
Widzialam tez niezle buty w Agnes jednak zbyt dlugo musialabym na nie czekac (w gre wchodzilo zrobienie butow na moj rozmiar)
image
image
15 sierpnia 2009
Makuszka tak Ci powiedzieli w Agnes, że na zamówienie???
A mi mówili, że nie ma problemu z rozm.35.
W Madonnie natomiast mówili, że trzeba czekać 1 m-c.
Ja zamówiłam na powyższej stronie i czekałam 2 tyg.

Paseczek, faktycznie przydatna sprawa, masz pewność, że but nie odleci :P
imageimage
nie mieli akurat w salonie rozmiaru 35 z tych bialych bucikow ktore mi sie spodobaly wiec musieliby je zamowic a to trwaloby z dostawa około 3-4 tygodni.
image
image
15 sierpnia 2009
Ja miałam również taki problem, dodatkowo szukałam wysokich bucików. Jedne mam na sprzedaż, zapraszam http://www.allegro.pl/item824217266_buty_slubne_nowe_rozm_35.html
ja miałam buty z odkrytymi palcami, nie obtarły mnie, bo miałam takie rajtki do butów bez palców. palce były odkryte, a pieta była zabezpieczona.
image
image
podobno jest przesad ze buty powinny miec zakryte palce..ale kto w to wierzy :P
image
image
no niestety wierzy w to masa dorosłych kobiet, które planują ślub :))))
image
image
jakby patrzec na te wszystkie przesady to najlepiej wogole z domu nie wychodzic:)
image
image
hej. Ja znam dwie firmy robiące butki slubne. Znajdź sobie w necie stronkę firmy Witt i Growikar. Tam masz ogromny wybór butów. dobierasz sobie jaki chcesz obcas i jaki materiał. W Agnes jest spory wybór i można tam sobie przymierzyć jakiś model,a potem zamówią dla Ciebie w innym kolorze,albo np z innego materiału jesli nie maja na stanie. Podobno czeka się miesiąc. W Mariettcie te same buty kosztują jakieś 50 zł więcej. W innych salonach nie byłam
To chyba nie przesąd. Jest przyjęte, że na wielkie okazje nie wypada wkładać butów z odkrytymi palcami i otwartą piętą, oraz trzeba mieć rajstopy/pończochy, ale to dotyczy raczej osób typu żona prezydenta, pani minister itp. Pewnie pani prawnik na balu dobroczynnym dla snobów też powinna wziąć to pod uwagę. Natomiast panna młoda może mieć sandałki na bose nogi jeśli tylko pasuje to do ogólnego stylu stroju.
ja miałam buty z odkrytymi palcami- a do tego specjalne pończochy bezszwowe- zamawiałam je na miesiąc przed slubem.
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
Polecam sklep internetowy bialebuty.pl Chociaz na stronie niektóre buty wyglądaja tandetnie,to po umowieniu sie z panią telefonicznie(mieszka przy obwodnicy gdzies w okolicy złotej karczmy)możesz obejrzeć i zaprojektować model,ktory najbardziej ci odpowiada.Ja dałam swój wlasny materiał(taki sam jak suknia),wybralam wzór,który zmodyfikowałam i bylam b.zadowolona.
A poza tym jest niedrogo-okolo 170 pln
kreska, czyli to były takie pończochy bez wzmocnionego palca i pięty?, bo słyszałam, że są też takie, które mają palce całkowicie wolne (właśnie do butów open toe), ale jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić... :P
palce były zakryte, ale bez szwów, wzmocnień- grubośc 5 czy 7 den - wyglądało to tak, jakby ich nie było.
dobrałam sobie kolor pasujący do sukni.
ogolnie byłam mega zadowolona.
Ja polecam sklep z sukniami ślubnymi na przeciwko Galerii Bałtyckiej. Ostatnio też szukałam butów i dopiero tam znalazłam. Mają kilka par na przymiarkę a tak to wybierasz z katalogu, fason, materiał, kolor,wykończenia itd... ok 179 zł i oczekiwanie do miesiaca. No i miła obsługa. Naprawde polecam
image
Ten sklep naprzeciwko Galerii Bałtyckiej ma własnie buty Witt.

Miumiu, skoro piszesz.że 170 zł to niedrogo to pewnie inne firmy mają butki jeszce drożej. w takim razie Witt i Growikar należą do tych tańszych. Za moje wybrane buty pokryte taftą ecru też mam zapłacić 170 zł. No to chyba się zdecyduję.
Ja tam uwazam ze bez sensu jest meczyc sie w rajstopach / ponczochach i zabudowanych butach w srodku lata. Ja mialam slub w lipcu i mialam gole nogi i sandalki. I bylo mi super wygodnie. najwazniejsze to chodzic w swoich slubnych butach ile sie da (po domu oczywiscie), a nie zalozyc je po raz pierwszy w dniu slubu, bo wtedy odciski murowane.
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Takie slicznosci mialam na slubie:
image

Niestety poszedl mi obcas po weselu i musialam je zwrocic. Ach, szkoda bo strasznie sliczne i wygodne....
ja mam ślub w czerwcu i założę sandałki ;)) no chyba że wypatrzę inne butki ;)
12 czerwiec to przecież nie środek lata ?! . . .

tak naprawdę to kalendarzowa wiosna jeszcze jest więc nie przesadzajcie z upałami w tym okresie
osobiście polecam buty z Ryłko. Sa wygodne i trochę maja modeli butów ślubnych, także z odkryta pięta.
ja miałam cymbeline- super wykonanie, skóra w środku, stabilny obcas.
Buty ubrałam dopiero w dniu ślubu (nie "rozchodziłam" ich).i nie miałam ani jednego odcisku... super, super.
Ostola,
sliczne te Twoje buciki! Mozesz zdradzic, gdzie je kupilas? Jakiej firmy te buciki?

Z gory bardzo dziekuje za odp.
Hejka! To sa butki Chloé kolekcja 2008, kupilam je w Brown Thomas w Cork w Irlandii. Po weselu poszedl mi w nich obcas i probowalam je wymienic, niestety nie sa juz dostepne :-( wiec koniec koncow musialam je zwrocic... Prawdopodobnie najpiekniejsze butki jakie kiedykolwiek mialam.
Tego tez sie spodziewalam...Czulam, ze takie sliczne buciczki nie beda dostepne w Polsce...
Ehhhhh :(
wiem, ze te buty są bardzo drogie :)
Kupione na wyprzedazy, wiec nie byly masakrycznie drogie.
hej hej :) znalezione przypadkiem:

http://tiger-shop.pl/kobieta,p,2818,Buty_na_obcasie_Lpp_Reserved

BARDZO ŁADNE butki Reserved nowe za 40zł (!!!) w rozmiarach 36-40 :):):):)

może komuś się przyda:)
image
http://tiger-shop.pl/kobieta,p,2818,Buty_na_obcasie_Lpp_Reserved

będzie łatwiej:) obcas wygląda mi gdzieś na 8-9cm, ale gruby i widać, że stabilny.
image
i jeszcze

http://tiger-shop.pl/kobieta,p,3426,Buty_na_obcasie_Lpp_Reserved
(obciełabym te frędzle:P 50zł)

http://tiger-shop.pl/kobieta,p,3941,Buty_na_obcasie_Lpp_Reserved
(coś mniej klasycznego, 60zł)

http://tiger-shop.pl/kobieta,p,4800,Buty_na_obcasie_Lpp_Reserved
(do sukni w ciemniejszym kolorze, 40zł)
image
Pamiętam jak szukałam butów do ślubu to rzeczywiście było ciężki przeżycie :) Długo mi to zajęło, ale w końcu trafiłam na fajne żakardowe na stronie http://butyslubne.com.pl/ Efekt w połączeniu z suknią był genialny. Buty wytrzymały całe wesele, także jakościowo godne polecenia.

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry