Widok

c,

a ja akurat narobiłem nowych wiśniówek i oddaję się z lubością recyklingowi zmacerowanych spirtem wiśni - przerabiam je na pestki do palenia w piecu :-) Gotów jestem zaniechać przyjmowania anestetyków w innej postaci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Abstynencie

Jestem elastyczny i otwarty na zmiany. Zgadza się. W więzieniu określają to terminem "zreformowany".
Jednak mnóstwo z dziecka we mnie, a dzieci bywają uparte.
Odpowiesz na moje pytanie?
Bo wiesz granica między zainteresowaniem się czymś a zignorowaniem tego, jest wg mnie płynńiutka Abstynencie. I przypuszczam, że Ty o tym doskonale wiesz. I zauważam, że lubisz żonglować słowem, fajnie w duecie zawsze ciekawiej.
Jeśli chcesz mieć publiczność musisz paplać to czego ona chce-mnie na niej zależy-nie bardzo.

wiecie co,

jak tak kolegów czytam to się boję wytrzeźwieć - spadam z pracy, tam w domqu czekają mnie pestki.

Pokażę im swoją moc bierną, pojemnościową :-)

Manson

Żeby było po naukowemu: moc bierną to pestki pokazują.
Jako ich obgryzacz możesz im pokazać jedynie swoją pojemność bierną.

PAINTBALL

CO o tym sadzicie!?? Chce organizowac takie imprezy!!

Czy też widzicie tą reklamę?

Oferty mieszkaniowe "Wzgórze focha" ?
Moja wyobraźnia właśnie próbuje zerwać się z łańcucha :))

Abstynent

W moim odczuciu mniej tu chodzi o inny punkt widzenia, bardziej o ten umoralniający ton, od którego dostaję gęsiej skórki i to chyba on był powodem dla którego zostałeś tu na dzień dobry zjedzony, zamarynowany, wrzucony do formaliny, ususzony na przyprawę, pokrojony na chipsy i rozebrany na części zamienne.
Mam też niejasne wrażenie że ten strój Asa z "Hydrozagadki" mogłeś nałożyć w celach prowokacyjno - eksperymentalnych. W to też możemy się pobawić, czemu nie :)
Co prawda podobno "Kiedy zbyt długo patrzysz w Otchłań, Otchłań zaczyna patrzyć w Ciebie", ale nie przejmuj się :)

Mówisz o tym Adasiu, którego też zjadłam?

Odgłosy cd...

Mimo ciekawych komentarzy:) to nie pomarancza,kacunio meczy dalej bywalcow slynnego pubu (jest tam niesamowicie :)) dzis przez przypadek dowiedzialem sie,ze poglebiaja basen portowy i to poglebiarka tak przerazajaco wyje!!! dziwne lecz prawdziwe :) pzdr

Stworku

Używam wszystkich dostępnych mi zasobów wyobraźni, ale niezmiernie ciężko mi stworzyć mglistą projekcję stworkowej gęsiej skórki, zdobiącej zielone macki. Wyobrażałem sobie całe zastępy przestraszonych gęsi, zziębniętych kurczaków i zawianych kaczek, wszystko na nic.
Na końcu były nawet ukąszenia końskich much na końskim grzbiecie.
Rezultat podobny-to nie to. Jednym słowem zagadka.
:))

Kiepsko zakamuflowany strój nie jest zły.;)
Zawsze można zagrać wariata, mówiąc:
-przepraszam, ale o co wam chodzi?.

Arku

Temat nie jest mnie obcy.
Cuś więcej.
Sprzęt, miejsce, terminy.
Info!
No chyba, ze badasz teren...

(...)

"Hello?
Is there anybody in there?"

:)

mielenie kawy o 6.00 młynkiem - moim chyba równolatkiem,
lepiej budzi, niż samo picie tejże kawy :)

to takie moje poranne niemądre spostrzeżenie,
które zapewne przejdzie bez echa
na tle toczącej się tutaj jakiejś interesującej dyskusji :)

ćmo barowa

(teraz będzie złośliwie-bo rano jestem złośliwy;)
Jako że porażenie prądem elektr. z rana budzi znacznie lepiej niż jakiekolwiek odgłosy, proponuję sprawdzić kondycję izolacji przewodu zasilającego ten młynek, ponieważ ona również się starzeje.
(m.in. wskazany pomiar stanu izolacji) ;))

C

Nie odpowiem na Twoje pytanie, ponieważ nie posiadam na ten temat wiedzy, a nie zamierzam na szybko i po łebkach przeszukiwać stron w jej poszukiwaniu. Bo to nie będzie moja wiedza, lecz zwyczajnie skopiowana. Łatwo byłobyapewne masz wyrobione zdanie na temat mocy biernej.

Stworek, to chyba nie było az takie umoralnianie, raptem zwrócenie uwagi na coś, co się postronnej osobie mocno rzuca w oczy. Krytyka uwiera?

Uzupełniam, co się ocenzurowało

Łatwo byłoby zdemaskować brak mojej wiedzy, ale zapewne Ty masz wyrobione zdanie na temat mocy biernej. Więc zwyczajnie się nią z nami podziel.

Global gathering

Posiadam bilety na jutrzejszą imprezę global gathering w Poznaniu. Nie moge skorzystać. Zaproszenia są na 2 osoby. Jeżeli ktokolwiek ma chęć pojechac to oddam za darmo. Jedyny wkład to dojazd do sopotu żeby odebrac je osobiście. GG2042225

Abstynencie

Sam widzisz jak wiele trudu wymaga zdobycie informacji, przyswojenie jej, zinterpretowanie i ostatecznie wkroczenie z kimś w ramy kulturalnej dyskusji w celu pogłębiania danego tematu.
Prawdziwa wiedza wyrasta setki kilometrów dalej.
Jestem zdania, że ta wiedza kosztuje, pochłania: czas, wysiłek umysłowy, fizyczny i środki finansowe, jednym zdaniem:
jest to pewne dobro mające swój wybitnie niewymierny koszt.
Tak jak muzyka. Albo obrazy.
Monolog mnie nie interesuje-nie jest w moim szeroko pojętym interesie.
Postudiuj postać Pitagorasa z Samos, może zrozumiesz to moje "dziwne" podejście.
Infantylne co?

Teraz wychylam łyk mojej dziecinności.

Ok.
Temat, który zaproponowałem jest znany w elektrotechnice od "dobrych" 100lat. Wałkowany był setki razy przez szeregi uczonych, ale do dnia dzisiejszego spór (choćby o sens fizyczny pojęcia) nie doczekał się ostatecznego rozstrzygnięcia.
Więc masz szansę.

...

jak możecie z samego rana o takich rzeczach !!!!

Wróciło do mnie zaintrygowanie budowalnymi poczynaniami C. Gotów jestem podjąć wysiłek i pobudować wędzarnię. Jakieś sugestie?

(I byłaby okazja wypić :)))))

Manson

Jaką planujesz kubaturę wędzarni?

C

Nie rozumiem za bardzo, co chciałeś mi udowodnić, jak również co to za aluzja z monologiem.
Przeciez masz tu Stworka , Mansona, i tego cymbała Adasia.

Ale cel osiągnąłem, chćby chwilowo. Udało się zejść z tego jednego oklepanego o chlaniu i kacu.
I o to mi właśnie chodziło.
A Ty dałeś się pięknie poprowadzić w pożądanym kierunku (albo raczej odciągnąć od tej zgranej płyty.)

c

przejdź na wyobraźnię rysunkową :)

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (781 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (729 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Trójmiasto do bani (385 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...

do góry