Widok

~ cdn ... KARCZMA Kczewo

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:

.. cd. wątku

"karczma w Kczewie - na ile osob + opinie nowe asienka 45 10-05-2006 14:08 "

oczywiście wkleiłam za duzo zdjęć i ciężko się otwiera :):):)
więc tworzę nowy

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pomarańczka: wesele masz 7 października tego roku?? ile płaciliście zaliczki??

image
500 zł

image
image
podbijam dla MadziaK

image
image
Małgosia :) no i co tam nowego u Ciebie.... dawno Cie nie było :)

u nas tylko tyle , że zamówiliśmy w sobotę obrączki :):):):

image
image
Cześć Dorotko.
Jestem codziennie, obserwuję.
Dziś akurat mam trochę więcej pracy, mniej na przyjemności.
Co tak? W zasadzie po staremu.
Dziś idę do parafii umówić nas na ostatnie spotkanko.
Muszę zrobić jeszcze listę wszystkich rzeczy które nam zostały do załatwienia i według niej działać.
W sobotę idziemy na wesele do naszego kolegi to trochę poobserwuję na nich co trzeba u mnie dograć.
A jakie obrączki i gdzie zamówiliście?
My mieliśmy zamówić w Yes bo z tamtąd mam zaręczynowy pierścionek ale zamówiliśmy w Apart. Takie bez udziwnień pół białego złota, pół żółtego.
image
takie :)
wogóle to chcieliśmy klasyczne półokrągłe "5", ale podczas przymiarki zwróciliśmu właśnie uwagę na te które wkleiłam... jak przymierzyliśmy bardziej nam się spodobały.... lepiej jakoś leżały na palcu i mi i Leszkowi.... no i teraz był Dylemat (przez duże D) nie wiedzielismy które wybrać... tym bardziej, że od samego początku zgodnie byliśmy zdecydowani na takie zwykłe, jakie mają nasi rodzice..... Pani się tylko ładnie uśmiechała... zapisała rozmiary i powiedziała nam , że mamy się zastanowić przy kawie.... więc poszliśmy na lody... wróciliśmy do sklepu gdzieś po godzinie ... i zamówiliśmy te (wklejone) :):):):) w Kartuzach (mam stamtąd tez pierścionek zaręczynowy)

____

W piątek przejeżdzałam obok Karczmy.:):):)... cały czas zastanawiam się gdzie mogą być te pokoje.... no nie mam pojęcia ... na poddaszu ??? gdzie ?? tam chyba już nie ma miejsca... bo przeciez cała sala też jest już pod tym skosem ??? widziałas te pokoje ? ładne chociaż ?

image
image
a przy okazji zapytam, co macie wygrawerowane ???

image
image
Co do Karczmy, to pokoje są na górze nad salą i są w zasadzie wszystkie ze skosami, zwykłe pokoje z łóżkami i nic tam więcej się już nie mieści - nie są zbyt przestrzenne, łazieneczki ładne za to jasne, nowoczesne z kabinami /3 są łazienki/. I naprawdę aby spędzić tam jedną noc spokojnie starczy wyposażenie.

Co do obrączek. Macie bardzo ładne, ale my chcieliśmy z białym złotem bo ja noszę dużo biżuterii srebrnej i pierścionek zaręczynowy mam mieszane złoto. A my mamy wygrawerowane;
Ja na mojej: PIOTR 10.06.2006, a On: GOSIA 10.06.2006 - bo nie chciał inaczej bo mówi do mnie Gosiu.
Bardzo ładnie wygrawerowaliscie..... Leszek tak samo :):):) chciał tak jak do mnie mówi ... i mamy:
On: 07.10.2006 Moja Dorotka @
Ja: 07.10.2006 Mój Lesiu @

@ - to jest małe serduszko na końcu

image
image
do gogo :)

Gosiu , właśnie przeczytałam wątek " czy w menu wlicza sie orkiestre i kamerzyste???????????"

jak to jest u nas w Karczmie ? Właśnie "się skapnełam", że nie zapytałam o to .... :)

wydaje mi się, że płacimy jak za gości weselnych , czyli:
kamerzysta 120 zł
fotograf 120 zł
3 osoby z orkiestry 3 x 120 zł

u nas na obiedzie będzie Ksiądz - za niego płacimy 60 zł

a jak są liczone małe dzieci 2-latki , które też są na obiedzie a póżniej jadą do domu ????
(bo dzieci np 6-10 lat wytrzymają może do 24.00 więc 60 zł)
a taki 2-latek ?

image
image
Hej Dorotko.
Kamerzystę, zespół fotografa trzeba liczyć normalnie czyli po 120zł za os.
Nie zapominaj, że nas - parę młodą też trzeba policzyć czyli 240zł.
I my te koszty dzielimy na pół. A u nas nie ma fotografa bo moja kuzynka-gość weselny robi nam fotki profesjonalne.(Plener z B&W mamy we wtorek po ślubie)
Gości małych do 10 roku życia będę miała tylko 3 osóbki, a Mojego przyszłego bratowa nie bierze synka 2,5letniego na wesele wcale - więc się nie oriętowałam w związku z tą sprawą . Podejrzewam, że za takiego maluszka to się nic nie płaci bo on je z porcji mamy i nie ma swojego nakrycia.
A za księdza to nie mam pojęcia. U nas nie ma takiej sytuacji.
:) tak myślałam , że zespół liczymy po 120... zresztą jakże by inaczej :):)
dziękuje :)

ja chyba po prostu zapytam mamy tych maluszków 2, 3 letnich czy biorą swoje dzieci... a potem obgadam to w Karczmie :)

ja mam plener przed ceremonią ślubną

image
image
To jeszcze ja Pomarańczko.
Nawiązując do wątku Rija "hmm... i moje plany poszły..."
Więc na kolumnach też już nie można nic lepić, chyba że tobie uda się ubłagać, albo dekoracja już totalnie kolumn się zniszczy...!!!
Na własne oczy widziałam że już nie wygląda tak jak na tym zdjęciu, tam ludzie się w koło bawią i częśc już tych kwiatków odpadła i tiul wygląda marnie, ale ruszyć nie wolno. Może zdejmą sami!!!
Ja na podstawie moich zaproszeń (wyślę ci moze na mila zdjątka,jak zgram) robię winietki tylko już bez dodatków różowych tzn. różyczki i tasiemki. Zostaję w tonacji ecri, biel i złoto. Zawieszki też. Prześlę ci na maila bo są narazie jeszcze w fazie wczesnej produkcji.
No i na sali zostaję w tej tonacji zieleń - złoto. Zielono- złote serwetki,złote świeczki dokupuję, serce nie wiem czy czerwone czy też złoto- białe, a z wiązanki różowej nie zrezygnowałam! Wiązanka też jest z eustomami ecri lub szampańskimi a mój przyszły ma różowy krawat i różową butonierkę. To już postanowione.
Tak , wiem już że nie wolno niczego dotykać a szczególnie dekoracji :):):)
(pisłam własnie w tamtym wątku)

Ja też juz zdecydowałam na 100% że wiązanka różowa! :):):)
zaproszenia: papier biały , ozdoby biel, złoto
winietki: papier biały , ozdoby biel złoto (może jeszcze coś czerwonego)
zaweszki : j.w.
serce z balonów : białe lub czerwone lub złote (kurcze... nie wiem...)

wszyscy tu na forum (jak pewnie czytałaś) namawiają mnie na połączenie złota z zielenią .... ale sama nie wiem ... zielone winietki i złote ozdoby ... hmmm... jakoś tego nie widzę....
poza tym mam juz wypatrzony BIAŁY papier w Cezex (160 gramatura, 500 arkuszy w opakowaniu za niecałe 32 zł)

kurcze , bo jak tego wszystego jest tak duzo , nie wiadomo na co się zdecydować .... zaczynam mieć mętlik w głowie :):):):):):):):)

image
image
aha :) pamiętam pamiętam :o) Parę Młodą też policzyłam :) 240 zł

image
image
A dlaczego winietki i zawieszki nie mogą być biało- złote?
U mnie będą biel-ecri-złoto i nie uważam , że będzie naciapane. Ecri kwiatki też są na stałym tiulu. Tylko u mnie biel chcę bo mam białą sukienkę.
tak tak , ja napisałam , winietki i zawieszki będę miała biało-złote

image
image
Gosiu , zostały Ci już tylko 2 tygodnie :):):):):):):):) ah

masz już wodę ognistą ?? :)

image
image
Mam wyborową z Selgrosa. Kupiliśmy za 1/2 l 18,50zł a 3/4 za 24,99zł.
Do północy będziemy stawiać 3/4 bo więcej idzie, a potem półlitrówki.
Zaraz się urywam jadę do naty po napoje.
do góry