Widok

cechy idealnego kandydata na męża

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jakie cechy MUSI posiadac facet, abyście zechciały go na męża, a jakie rzeczy jesteście w stanie odpuścić??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
- troskliwy
- wyrozumiały
- zaradny
- z poczuciem humoru
- dbający o siebie
- umiejący okazywać uczucia
- przystojny :)

Madziu :) pięknie uzupełnione :)
dzięki

Prosze bardzo

poprostu zwiazek moze byc idealny jak dla mnie a nie osoba bo kazdy ma wady

a my uczymy sie je tolerowac i przez tworzymy idealne pary

dla mnie nie musi mieć wrodzonego zamiłowania do porzadku, ale pod warunkiem ze nie jest leniwy i posprząta po sobie przynajmniej na wydaną komendę:)
mnicha napisał(a):

> dla mnie nie musi mieć wrodzonego zamiłowania do porzadku, ale
> pod warunkiem ze nie jest leniwy i posprząta po sobie
> przynajmniej na wydaną komendę:)

na wydana komende? to co ty chcesz mniec męza czy pieska na posyłki ?

CzarnaŻabka napisał(a):

> Tylko musi i musi. Musi to na Rusi. Troszke inne zwroty: Facet
> powinien... mile widziane by było gdyby... .
> No dobrze, ale w temacie był drugi człon, a tego żadna juz nie
> podjęła, bo skupiły się tylko na tym co "musi".

a własnie, że MUSI gdyby nie posiadął tych cech, nie wyszłabym za niego ...

"mile widzine by było" gdyby kupował co tydzień kwiaty, ale nie kupuje i tak go kocham ... więc są rzeczy które mógłby, któych nikoniecznie np... niekoniecznie musi mieć własne mieszkanie, albo być dyrektorem firmy, tak?

skoro w temacie jest "cechy idealnego faceta" to mój idealny facet MUSI mieć te cechy, bez nich ani rusz ... czy kultura osobista i miłość do dzieci to takie wielkie wymagania?

musi- nie nawidze tego słowa

jestesmy wolnymi ludzmi czy nie ?

jak jestesmy wolni to nie musimy ale mozemy

pmagdalena, spróbuj nie traktować tych słów dosłownie, przydatna umiejętność - czytanie między wierszami :) Chyba ze czujesz nieodpartą potrzebę dogryzienia komus, to proszę, nie krepuj sie :)
pmagdalena napisał(a):

> musi- nie nawidze tego słowa
> jestesmy wolnymi ludzmi czy nie ?
> jak jestesmy wolni to nie musimy ale mozemy

pmagdaleno .... gdyby nie miał tych cech, który mój idealny mężczyzna mieć MUSI, to byłby absolutnie wolnych człowiekiem, albo byłby z kimś innym ....

ale napisałas wyraznie wiec sie odniosłam do tego

jakby mi mój mąż wydawał komendy to bym sie rozwiodła - nie jestem pieskiem na posyłki

Prosze wiec wypowiadac sie dosłownie

przecież jest wolnym człowiekiem, nie zmuszam go do nabywania cech których nie ma, czy do robienia czegos czego nie lubi, ale pewne cechy wynosi sie z domu, bądż ma sie je w naturze . To, ze on je posiada nie ogranicza jego wolności, ale dla mnie Musi je mieć bo gdyby ich nie miał to nie bylibysmy parą.
są wartości, które się kocha w człowieku ....
ale nie są to wartości bezwzględne, jedna kobieta wychodzi zas takiego inna za innego faceta, i dobrze, bo dzięki temu ludzie po prostu sa kochani i mają szanse na szczęście ...

więc zrozum pmagdaleno....
gdyby mój przyszły mąż był brudeasem, to bym w życiu za niego nie wyszła, ale może wtedy znalazłaby się taka kobieta, która powiedziałaby, że "mile widziana" byłaby higiena ... dla mnie to podstawa i już, więc MUSI czy się to komuś podoba czy nie ....

ok, pmagdalenie nie pasuje słowo musi - bo kojarzy sie z ograniczeniem wolnoiści, zastąpmy więc je sformułowaniem : cechy będące warunkiem koniecznym kontra cechy mile widziane lecz niekonieczne, oraz trzeci element: cechy zupełnie zbędne
teraz lepiej??
ale sens wciaż ten sam
e tam, ja się dla pmagdaleny uprzedzeń słownikowych dopasowywać nie będę ....

mnicha oczywiscie że lepiej

no sorry ale nie zmienie tego ze dla mnie człowiek niczego nie musi a druga sprawa to pewne niezbędne cechy da sie wypracować i nie trzeba ich z domy wynosic na tym polega docieranie się

a i ja jako pierwsza wypowiem sie na druga cześc watku

niegdy nie znosłabym zdrady i bicia a reszte negatywnych cech da sie naprawic lub zaakceptowac

mam rozumieć, ze jest Ci zupełnie obojętne jaki jest Twój mąż?? Zakochałaś się ot tak, i liczysz na to ,ze się dotrzecie??
widzisz , czyli innymi słowy MUSI być wierny i nieagresywny
nie nie jest mi obojetne ale skoro sie zakochałam to znaczy ze jego wady zostały na drugim planie lub przycmiły je zalety ale nie miałam zadnych typów jaki miałby byc a czesc cech jego harakteru dało sie wypracowac tak żeby mnie nie raziły i żeby dało sie z nimi zyc

pmagdaleno .... gdyby twój przyszły mąż nie miał szacunku do kobiet, pomiatał tobą i wyzywał swoją matkę wyszłabyś za niego? nie sądzę ....
więc jakby niepatrzec jest to cecha którą męzczyzna mieć musi,

jeśli uważasz inaczej, czyli że np: "byłoby mile widziane", gdyby mój mąz nie wołał mnie "podaj piwo, k...rwa !! ruchy, bo wpie...ol" to sory ... to już nie jest kwestia tylko nazwnictwa ... no, al ejeszcze zależy co sie z domu wyniesie ... może niektórzy lubią, i szacunek do kobiet nie jest sprawą proprytetowa!!!!! :D

do góry