Widok

ceny za bukiet

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem ciekawa ile płacicie za bukiet. Domyślam się, że zalezy to od różnych czynnkików, ale chciałabym przynajmniej wiedzieć czego mogę się spodziewać...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie droższy był bukiet na samochód. Klasyczne bukiety ślubne z kwiaciarni są często zbyt "cięzkie" - kwiaciarnie starają się jak najwięcej zarobić na pannach młodych i efekt czasami jest odwrotny do zamierzonego. Samo słowo "ślubny" często podnosi znacznie cenę bukietu. Dlatego, pomimo że na weselu nie oszczędzaliśmy, sama zadowoliłam się jedną długą różą i koszt w związku z tym wyniósł 5zł. A efekt był rewelacyjny zarówno w ocenie gości jak i mojej.
Uma! Bardzo prosze o namiary na ta kwiaciarnie. Wielkie dzieki:)
Witch dzięki za fotki :)

Aguszka :)
Witch - poproszę też
a ja dziekuje witch za pamięć :o)))

buzi, meg

ja, ja wybierz też mnie ! dziekuje z góry serdelecznie :o) aganus@tlen.pl

[img][/img]
już masz wszytkie dane ze zdjeciami na mailu ;)

Pozdrawiam,
Uma
proszę, już fotki lecą :) komu jeszcze?
a ja jeśli też mogę, to poproszę :)
pozdrowionka

ja tez bym poprosiła. dzieki
Witch mogę prosić o foty kwiatków?? Dzięki :)

Aguszka :)
hej kobitki - w ramach opowieści o bukietach - prześlę jutro chętnym fotki bukietów z kwiaciarni u Zdrojewskich z Sopotu :) teraz już jest troszkę ciemno i nie będę cykać fotek po nocy :) tylko że to nie są ślubne bukiety, ale takie "okolicznościowe" :) kto chętny ? :)
Witch napisz mi gdzie i kiedy masz dokladnie ten slub to przyjade Was zobaczyc, bo z Twych wszystkich opisow wynika, ze szukasz oryginalnych rozwiazan i ciekawa jestem efeku- pewnie "zabojczy" od poczatku do konca Pozdrawiam ;) Aha co do mojego slubu w sw.Brygidce to jest aktualny, ale jeszcze znalazlam piatkowa opcje w kosciele sw. Jakuba tylko musze osobiscie jeszcze sie stawic hmm... moze polecicie jakiegs ksiedza z katedry??? (to wtedy maila prosze)
Hejka dziewczyny,
tez bym prosila o namiary na te wasze kwiaciarnie- jesli mozna. Jak ogladalam w necie wiazanki, to az mi wlosy deba stanely na glowie- ceny zaczynaly sie przy 350 zl- tylko za sam bukiet dla Mlodej. Wg. mnie to "drobna" przesada.
Bede wdzieczna za rady!
Pozdrawiam!
też może być Elbląska, ja miałam na myśli Renk ( Barniewice) przy obwodnicy - - tam podają średnie ceny giełdowe, bez konkretnych firm

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
mogłabyś podać adres stony internetowej giełdy kwiatowej, masz na myśli ta na Elbląskiej?

image
[/url]
[/img]
Ja po prostu dla oszczędności kupię kwiaty na giełdzie i zrobię sama wiązanki. Mnie podobają się te najprostsze, "równo cięte", trochę w stylu wiechci polnych kwiatów, przewiązane szeroką wstążką z organzy, ale zastanawiam się nad tym pięknym i nadzwyczajnie subtelnym bukietem z samych kalli, którego zdjęcie krąży chyba na każdym forum slubnym(ewentualnie jeszcze eustoma).
Do kościółka też można przywieźć kwiaty z giełdy, w niektórych siostry ponoć pięknie układają bukiety. Ja zamierzam z drobną pomocą koleżanki sama zrobić zawieszki na ławki i kompozycję przed ołtarz.
Właśnie sprawdziłam ceny dnia na stronie giełdy i kalle kosztuja 3-5 pln/szt (po 5-10 w paczce), róże od 1 pln. Latem chyba będzie jeszcze taniej?

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
moj bukiet będzie za około 250 zł, troszkę mi oczęta wyszły na wierzch, ale będzie tam dużo różnych dziwnych kwiatków :) takich, że nawet nazw nie pamiętam, hi hi hi :)

[img][url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
[/img]
\Przesłałam już namiary sorki że tak późno Pozdrawiam
Emka! Ja też bardzo proszę o namiary na lineas@wp.pl. Z góry wielkie dzięki!

do góry