Widok

cera a tabletki antykoncepcyjne

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny mam ogromny problem, zrobiłam sobie przerwę w tab. anty i strasznie stan skóry mi się pogorszył twarz i dekolt w szczególności, mam pełno wyprysków na dekoldzie nigdy nie miałam byłam u ginekologa bo znowu bedę brała tabletki i mówił że jak zacznę brać to mi przejdzie może wiecie jak to leczyć może znacie sposoby doraddzcie proszę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No własnie. To sprawa indywidualna. Mnie na przykład tetralysal zawsze pomaga. Tylko ile można brać antybiotyki:-(

Trzymam kciuki. ale właśnie ten antybiotyk mnie załatwił na cacy... Ale być może jest to kwestia indywidualna. Nie wiem. Nie jestem lekarzem. Ale jedno jest pewne - na mnie zadziałał zupełnie odwrotnie.

WildChild ja skończyłam brać tabletki w styczniu zeszłego roku i we wrześniu znowu zaczęłam i normalnie cera mi sie tak pogorszyła że nie wiem, po 4 miesiącach ginekolozka nie chciała dać skierowania na badania hormonalne i przepisała mi inne tabletki. w między czasie chodziłam do kosmetyczki na zabiegi multikationowe - też nie pomogły. W środe byłam u dermatologa - podobno bardzo dobrego i przepisał mi antybiotyk tetralysal, teraz mnie bardzo wystraszyłaś bo mi niesamowicie bardzo zależy żeby do ślubu wyleczyć cere. Mam nadzieje że nie na wszystkich antybiotykowa terapia działa tak jak na Ciebie.

Miałam to samo. Odstawiłam pigułki na 5 miesięcy i się zaczęło - wstyd wyjść z domu. Ale do lekarza żadnego się z tym nie wybrałam - uznałam że jak hormony wrócą do normy to się wszystko cofnie. No ale 5 miesięcy i nic się nie poprawiało - zaczęłam znowu brać pigułki i jest OK. Planujemy z mężem powiększenie rodziny więc chciałabym odstawić pigułki ale boję się zrobić to przed naszym kościelnym. Nie chcę wyglądać jak potwór na własnym ślubie. Także zdecydowaliśmy że do września (w lipcu nasz slub, w sierpniu mojego brata, we wrzesniu mojej świadkowej) jadę na pigułkach a potem odstawiam i piszemy listy do bociana ;)

Mimi, a może spróbuj zineryt? To płyn z aplikatorem do użytku zewnętrznego, nie w każdej aptece może będą chcieli dać bez recepty, ale wiem, że w niektórych sprzedają.

nie używaj nic na alkoholu, wysuszy Ci buzie, zrobi się skorupa i się bedą bakterie gnieżdzić. Moge Ci polecić świetny tonik bezalkoholowy PICHTOWY z profarmy, buzia po nim się nie ściąga i jest wygładzona dostaniesz go w zilarskich sklepach i tylko w niektórych aptekach, aha i kosztuje niecale 10 zl

Nie próbowałam tego... Tak naprawdę podałam tylko to co mi pomogło - są tysiące specyfików i podejrzewam że każdej może zaradzić na trądzik jakieś inne cudo.

Z tych specyfików co jeszcze znam:

-pasta cynkowa
-acne-derm
-tormentiol
-dermaknel
-acne-sulf

Te są oczywiście bez recepty.

jeny dzięki dziewczyny po pracy będę działać, takie tabletki biorę już dosyć dawno i nic mi nie pomagają w aptece polecała mi taki preparat na alkoholu i kupiłam ale strasznie buzia mnie piecze nie wiem czy uzywać, nie wiem jak się nazywa a przypomniało mi się AFRODYTA moze coś wiecie na jego temat
Można maseczke z drożdży - Drożdże z mlekiem rozrobić i nałożyć na twarz, pozostawić do wyschnięcia... Polecam też drożdże w tabletkach - mi znakomicie pomógł taki preparat jak Humavit Z - to połączony skrzyp, pokrzywa i drożdże piwne. Łykasz codziennie a poprawia ci się nie tylko cera ale i włosy oraz paznokcie. No i przede wszytkim nie jest szaleńczo drogi - 250 tabl. kosztuje średnio od 11 do 15 zł. W aptece też powinnaś dostać bławatek w tabletkach, ja zdecydowanie wolę w tej formie ale są też herbatki do robienia naparów.
Jeżeli chodzi o aloes, powinnaś go dostać w kwiaciarni - ja swego czasu kupiłam całkiem spory w Obi za 50 zł. I korzystam z niego już jakieś 2 lata :-) A jak go stosuje: urywam kawałek liścia, rozcinam na pół i tym "żelem" ze środka smaruje uporczywe miejsca. Aloes bardzo ładnie leczy stany zapalne, o czym śmiało możesz poczytać w internecie. Ostatnio też "modne" jest picie soku z Aloesa. Litr w aptece to około 25 zł.

w aptece mozesz dostac tabletki na drozdzach,mozesz takie kucharskie rozpuszczac w cieplym mleku,nie polecam,nie zbyt smaczne.tez sie obawiam ze mi hormony zwarjuja bo chce odstawic tabletki,wiec mysle ze o tym jeszcze pomysle.jak bys zalazla gdzies sklepy z chinskim ziolami to tam sie zapytaj,sprawa dosc droga ale warto

wildchild podpowiedz mi z tymi drożdzami bezpośrednio nakładać na twarz a aloes to skąd ja teraz mogę wziąść pozdrawiam i dziękuję za rady
nikt mi nic nie pomoże;-(
Ja miałam ten sam problem.... No i niestety, w wielu przypadkach jest to nieunikniony skutek uboczny odstawienia hormonów :-( Cera szaleje... Tylko broń Boże nie daj się namówić na wizytę u dermatologa - oni wprost uwielbiają wszelkie długotrwałe terapie antybiotykami typu tetracykliny itd. A gdy trądzik jest o podłożu hormonalnym a nie bakteryjnym efekt może być zgoła odwrotny :-( Mi po takiej kuracji wywaliło na twarz tysiące wyprysków różnej maści a cera wyglądała jakby ktoś we mnie rzucił granatem. Pomogły naturalne sposoby: polecam świeżo zerwany Aloes!!!! czyni cuda, bławatek, drożdże... Gdy skóra się już nieco uspokoiła wtedy zaaplikowałam sobie kilka razy wizytę u dyplomowanej kosmetyczki i fachowe oczyszczanie twarzy. Na dzień dzisiejszy na twarzy mam tylko parę małych śladów po moich własnoręcznych próbach wyciskania. Ale i to zminimalizuje się po mikrodermabrazji.

U Ciebie można by poczekać na efekty powrotu do pigułek - cera powinna znowu się poprawić. Ja miałam większy problem bo odstawiałam je definitywnie.

nie była idealna zawsze przed okresem miałam wypryski ale takiej jak teraz w życiu nie miałam nawet w okresie dojrzewania;-(
a jaka miałas cerę przed pigułkami?

do góry