Widok

chce schudnqc a gubia mnue slodycze

Witajcie. Chce schudnac jakieś 10kg. Obecnie waze dość sporo. Brak mi jakiejś motywacji, siły itp. Wiem jakie błędy zywienuowe robię, oraz gubią mnie słodycze. Zajęcia typy fitness odpadają, myślałam o bieganiu wueczorem, nie wiem jak pozbyć sue slodyczy. Osiem lat temu mówiłam rozmiar40 obecnie jest 46. Wyniku badań tarczyca mocz krew są Okej. Jednak od dłuższego czasu mam juz nadciśnienie nie leczone póki co. Macie jakieś rady, sprawdzone suplementy przyspueszajace chudniecie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
możesz mi napisać jak z tłuszczu zrobić mięśnie ??? głupoty piszesz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ważę się i mierzę regularnie, co tydzień i klops ;/ nic się nie zmienia
Nie wiem już co dalej. Może więcej aerobów a tylko 3 dni siłowych?
Wszyscy mi mówią, że muszę to zaakceptować i tyle, bo lata lecą i już lepiej nie będzie. Wkurzam się, bo tak się zawzięłam a efekty marne :(

Na tym całym spalaniu beztlenowym się nie znam w ogóle ale wydaje mi się, że to musiałyby być już mega hardcoreowe ćwiczenia
matko - przenośnia, skórt myślowy ? chodzi o to że mięsnie są cięższe od tłuszczu a zajmują mniej miejsca - rozumiesz? czepiasz się ehhh nieważne
(to nei do Ciebie ja)
Madness is the gift, that has been given to me!!
ja - niekoniecznie hardocorwe, po prostu każdy ma inne idealne tętno do spalania, wylicza się na podstawie tetna spoczynkowego, masy, wzrostu i wieku oraz płci, jak przekraczasz ten próg to trening nie jest efektywny, znasz na pewno z siłowni ludzi którzy non stop robią aeroby a wyglądają tak samo....cóż. Dużo nie zawsze znaczy dobrze.

Z aerobami tez bym nie przesadzała, to co prawda kwestia indywidualna, ale uważam i z doświdczenia wiem,że dobry trening siłowy spala wiecej tłuszczu niż aeroby, dlatego że kobiety nie mają naturalnie testosteronu więc niemożliwe jest rozbudowanie masy mięsniowej jak kulturystki, tego nie trzeba się bać (bez wspomagaczy nie dasz rady) a praca i wysiłek jaką wkładasz w trening siłowy powoduje większe spalanie niż trening aerobowy.

"Prawidłowe tętno podczas treningu aerobowego
powinno wynosić 60 - 65%tętna maksymalnego

Oblicz swoje tętno maksymalne:
Za maksymalne tętno przyjęta jest liczba 220 od niej odejmujesz swój wiek i uzyskujesz maksymalne tętno dla siebie.

Oblicz % tętna maksymalnego:
np. dla osoby w wieku 40 lat, tętno maksymalne 220-40=180,
a zmierzone w czasie ćwiczeń tętno wynosi 108 więc liczymy:
180 - 100% 108 - X
X =108 x 100 // 180 = 60% tętna maksymalnego.

117x100//180 = 65% tętna maksymalnego.

Czyli osoba w wieku 40 lat powinna wykonywać trening na tętnie pomiędzy
108 a 117

Oblicz również woje tętno w spoczynku wtedy będziesz wiedziała jaką masz wydolność, optymalne dla kobiet w wieku od 20 - 39 lat tętno w spoczynku to 72-78 a przy bardzo dobrej wydolności 70 lub mniej."

Aha, i proponuję zarzucić całkowicie aeroby na trening interwałowy, tylko nie mieszaj dni, albo interwały albo trening siłowy - to tak na początek kilka rad
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jaki masz poziom ft3 i fT4? TSH 8 jest stanowczo za wysokie, przy leczeniu zwykle spada do poniżej 1. Może powinnaś przyjmować Novothyral a nie Euthyrox.
Do "Magdallena"

Witam serdecznie!

Bieganie w moim przypadku raczej odpada ponieważ jestem po kontuzji kolana ale,bardzo chętnie wybrałabym się na fitness lub siłownię .

podaje maila do siebie:

magda_lena_ml@o2.pl
dziewczyny a chodzi któraś może na siłownie do tiger gym? w gdańsku na przeciwko fashion house?
ograniczcie pyry, zboża(pieczywo makaron, ryż, kasze) warzywa strączkowe oraz nabiał w każdej postaci wszelkie przetworzone dania.

Mięso, ryby,warzywa owoce i orzechy. To działa cuda. 70% sukcesu w odchudzaniu to jedzenie(poczytajcie w literaturze), ćwiczenia super, ale jeśli je się źle, to nawet ćwiczenia nie pomogą.
Wpier**alaj więcej słodyczy!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
bBsaBq nszhqwmwhwdg
ja nie mogę bakłażan wez daj spokój i inni najmądrzejsi co piszą takie bzdury..... wy chyba nigdy nie mieliście problemu z nadwagą i z tym żeby schudnać,bo zamiast pocieszyć dziewczynę i inne osoby zmagające sie z odchudzaniem to jeszcze dołujecie..... łatwo jest chudzielcom powiedziec nie wpit***aj tyle słodyczy i takie tam :/ to jest nałóg tak jak palenie papierosów czy picie alkoholu,ciężko się odzwyczaić rzucić od razu...potrzeba silnej woli z którą też bywa ciężko....także to nie jest takie proste,i ja o tym dobrze wiem...
odchudzaj się rozważnie. Przegięcie może prowadzić do

https://www.facebook.com/pages/Bulimia-Nervosa-Pomoc-rady/1423502694530978?ref=hl
u mnie problem z jedzeniem był związany z emocjami. Jestem w trakcie leczenia bulimii - może warto oprócz diety sprawdzić dlaczego sięgasz po jedzenie? czy zajadasz stres? Czy jesz z powodu smutku? Bodźcie, które pchają Ciebie w stronę jedzenia są bardzo istotne. Z dietą jest taki problem, że można wrócić do złych nawyków żywieniowych (jeżeli oczywiście podłożem złych nawyków są emocje).
Jeżeli chcesz zapoznać się z problemem bulimii to zapraszam na stronę:

https://www.facebook.com/pages/Bulimia-Nervosa-Pomoc-rady/1423502694530978
zawsze najlepsze na schudniecie jest polaczenie cwiczen diety i terapii psychologicznej... jak nie dowiesz sie dlaczego jesz i co chcesz tym zagluszyc albo z jakiego powodu chcesz sie pocieszyc to nigdy nie wyjdziesz na prosta.. ja chodzilam 6 miesiecy do psychologa raz w tygodniu i to dzieki niemu raz na zawsze pozbylam sie 15 kg.. bo juz wiem skad one sie wziely.. polecam ten sposob!

No niestety to jest uzależnienie jak każde inne. Jednak sięgając po słodycze warto pamiętać o tych siedmiu zasadach: http://www.kobiety.pl/fit/7-informacji-o-slodyczach-dla-kazdego-lasucha Ja ograniczyłem cukier w diecie bo zacząłem czuć się źle i doszedłem do wniosku, że w głównej mierze to właśnie wina słodyczy. Teraz gdy mam ochotę na coś słodkiego to raczej sięgam po domowe wypieki ale oczywiście z umiarem.

Zapewne jesteś uzależniona od cukru... Jeśli nie potrafisz ograniczyć jego spożywania, może warto byłoby zdecydować się na terapię w profesjonalnym ośrodku? Taką pomoc osobą uzależnionym niesie krakowskie http://www.centrumdobrejterapii.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skończ... nie kupuj słodyczy, odstaw mąkę, cukier, fastfood jedz raz w tygodniu alkohol też raz w tygodni. Cwicz 3x w tygodniu dużo pij wody i codziennie zażywaj łyżeczke guarany. po miesiącu 5 kg mniej

jak przeszłam na detoks sokowy, później lekki frutarianizm to w ogóle nie chciało mi się niczego słodkiego.

swoją drogą odkryłam przepyszne daktyle, tylko lekko podsuszane. są wielkie i jak się je przegryzie to w środku mają konsystencję karmelu niemalże i tak też smakują ;)
INSTAGRAM: unbake_my_heart_

Soundcloud: https://soundcloud.com/inga-koz-owska

Słodycze to gubią co 2 osobę chyba, ja kiedyś nie mogłam żyć bez czekolady... zrezygnowałam z niej od kiedy jestem na diecie lightdiet bo wiadomo albo słodycze albo dieta.. Czasem mi brakuje batonów... Jak już mnie przychodzi straszna chęć na słodkie to sama robię batony w domu z bakalii. To tak rzadko żeby nie zaburzyć diety

Z czystym sumieniem mogę polecić Biphasic Slim. Kuracja trwa 6 tygodni, po których naprawdę widać efekty, u mnie poszło 10kg więc całkiem w porządku. Nie ma śladu już po odstającym brzuchu czy boczkach. Pomimo, że się trochę obawiałam zamówiłam od polecanej dziewczyny z ogłaszamy 24 (Dominika, 732 845 431). Wszystko poszło bez problemów. Kontakt telefoniczny, bez zarzutu, przesyłka b.szybka, można sprawdzić zawartość przy odbiorze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Kobieta

hotel spa - gdzie się wybrać z mężem na romantyczny weekend? (112 odpowiedzi)

dziewczyny poradzcie mi...do jakiego hotelu wybrać się na romantyczny weekend ze spa z mężem...

Euthyrox N25 - czy ktoś z Was również przyjmuje proszę o Wasze opinie . (47 odpowiedzi)

Witam, Miesiąc temu zaczęłam przyjmować lek EUTHYROX N25 na niedoczynność tarczycy mija miesiąc...

Adwokat rozwód gdańsk, trómiasto (18 odpowiedzi)

Cześć, czy moglibyście mi kogoś polecić do sprawy rozwodowej. Przypuszczam, że będzie z...

do góry