Widok

chemia z biedronki i z lidla

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witajcie. W celu oszczędności postanowiłam zaopatrywać się w chemię w biedronce i lidlu. Napiszcie mi co polecacie z chemii w ww. dyskontach, a czego lepiej nie kupować i nie wydawać kasy, bo i tak się nie sprawdza. Z góry dziękuję.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Odplamiacz oxy w proszku i spray fist na tluszcz z biedry
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
My kupujemy chemie tylko z lidla lub biedry i do nieczego nie mam zastrzezen,no moze do tych najtanszych tabletek do zmywarki,u mnie sie nie sprawdzily
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kupuje klebuszek i eden z biedronki
podróba domestosa z biedry, mleczko, płyn do zmywania Kreft czy jakoś tak cytrynowy, Eden- płyn do płukania jest całkiem niezły, te podróby Ajax- płyny do cyszczenia powierzchni... to uzywam i jestem zadowolona :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja również polecam spray fist na tluszcz z biedronki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
worki na śmieci te ze ściągaczem, płyn eden i kret z biedronki używam i polecam :) i chyba w lidlu kupiłam podróbę cilit bang i był rewelacyjny
seria w5 z lidla. cała seria jest świetna. moj facet ma paste do rąk i lepszej nie miał, mam podróbę vanischa do ciuchów też jest w porządku.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
wiecie co ja sie raz skusilam na jakis spray do lazienek z biedry taki rozowy 6 zl ;/ no to do dzisiaj moeje kafelki sa biale i smierdza niemislosiernie ;/ zawsze uzywalam cilitu albo takiego jakiegos niemieckiego ;/ to mam ;(((
image

Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja lubię'' domestosopodobny'' płyn z biedronki ale uważam,że ten z lidla jest beznadziejny...Z lidla-super jest płyn do okien/seria w5/-ma dobry rozpylacz/nigdy mi się nie zacina,dobrze rozpryskuje.../;bardzo dobre są też ich woreczki sniadaniowe.Papier toaletowy-tylko z biedronki;ręczniki papierowe-w obu sklepach są fajne/no może częściej kupuje te z lidla/.Biedronka ma tez fajny płyn do mycia podłogi-Cler,wydaje mi się,że jest identyczny jak Ajaks.Nie lubię jednak mleczka do czyszczenia,wybieram sprawdzonego Cifa.
domestosy z biedry jest z chlorem jak dom. a z lidla nie ma chloru,
mleczko z biedrony ala cif mi nie pasuje, mowice ze to z lidla lepsze?bo ja wrocilam do cifa oryg.
kret z biedry ok,
oxy w proszku lubie w obu wersjach,
mydlo w plynie z oliwka z biedry,
proszkow plynow do prania nie uzywam bo musze teraz na jelenia lub jelpa sie przerzucić .
właściwie z Biedronki kupujemy tylko doplamiacz OXY w proszku (uwaga, bo ten do kolorów potrafi też odbarwić! zrobiłam do na 2 pracowniczych bluzkach z Lidla, zresztą super jakości ;P zawsze z nich spływała woda w kolorze bluzki ;))

papier toaletowy - tylko z Biedronki :] różne zapachy http://www.bangla.pl/opinie/p27016/biedronka-queen-papier-toaletowy
miękki, a jednocześnie się nie rozłazi, nie rwie :]

i do kibelka AGENT Max http://www.bangla.pl/opinie/p24737/biedronka-agent-max-plyn-do-wc fajny, gęsty :) raz kupiłam odpowiednik z Lidla - wodniste toto, całość wlałam n 1 czyszczenie ;P

Nie mam przekonania do chemii z Lidla.
chociaż zaprzyjaźnione małżeństwo kupuje ich proszek do prania i są bardzo zadowoleni (Koleżanka dużo czasu spędziła w Niemczech, zawodowo związana jest z tym krajem i tam polubiła ten proszek)

poza tym chemia z Niemiec, Zoom z Amwaya, jedyny płyn do mycia naczyń służący moim dłoniom to Pur balsam

moja Mama myje okno czyścikami Raypath(bez chemii), a mój Mąż produktami z Amwaya :P
dzięki za Wasze opinie. Na pewno z nich skorzytsam przy robieniu zakupów.
ja z Lidla albo Biedrony kupuję papier toalet., płyn do naczyń, mydło, jakies takie d*perelki, seria W5 czasem co w promocji jest, ale np. proszek do prania tylko Persil/Ariel, bo jak wypiorę w tańszym to plamy nie schodzą, a i tak Vanisha dodaję. Płyn do płuk. z Niemiec, pięknie pachną ciuchy potem.
Ja z Biedronki kupuję takie rzeczy jak płatki kosmetyczne, chusteczki, papier toaletowy, ściereczki, ale już środki czystości kupuję niemieckie przez internet, bo są bardziej wydajne i mają lepsza jakość. Zaopatruje się na http://www.pralinka.pl tam mają wszystko. Wystarczy raz na jakiś czas co 4-6 miesięcy, zrobić porządne zakupy i problem z głowy. Wtedy mam też darmową wysyłkę, a paczkę dostarcza mi pod drzwi kurier, nie muszę o niczym pamiętać :P Dla mnie to najlepsze rozwiązanie. A co do Lidla to nie wiem, jakie tam mają produkty, bo nie mam nigdzie blisko domu ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja kupuję z lidla chemię z seri w5 i eden z biedronki :)
eden z biedronki to plyn do plukania?
fajny jest plyn prediw tłuszczowy, pomarańczowy, super też czyści fugi
zarówno z biedry jak i z lidla kupujemy:
- papier toaletowy,
- chusteczki w dużym opakowaniu (te z lidla wydają mi się ciut lepsze),
- kostki do wc,
- mydło w płynie linda w biedrze w 1l opakowaniu.

Bardzo zadowolona jestem też z produktów lidla przeznaczonych do zmywarki z serii W5, więc i sól i płyn nabłyszczający i tabletki te zwykłe (nie wiem jak all-in-one, bo nie próbowałam) dobrze się sprawdzają.

Z kolei płyn do wc z serii w5 w lidlu mi jakoś nie podszedł
no papier tez mam z biedronki teraz testuje do prania tabletki oxy...
Z Biedry polecam płyn do szyb.
Z tesco żółty płyn do szyb.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja kupuję w Biedronce proszki do prania i płyny E. Bardzo dobrze dopierają, długo i ładnie pachną i zachęcająca jest cena. Mogę śmiało polecić!

bardzo dużo kupuję w dyskontach, ale są też takie rzeczy, których stamtąd nie biorę - jak na przykład czyściwa, czy też pasty do rąk - te ostatnie kupuję online (bo taniej niż stacjonarnie, przynajmniej u mnie), dokładnie z soko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

do góry