Widok

chrzciny i problemy z kościołem

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mam problem a mianowicie chrzestny jest po ślubie kościelnym i dostanie zaświadczenie że jest wierzącym i praktykującym a chrzestna ma tylko cywilny i takiego zaświadczenia jej nie wystawią. Czy któraś z Was miała taki problem ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, prosze o moralizowania udzielic informacji, czy w ktoryms z kosciolow (ktorym?) nie proszono przy chrzcinach o zaswiadczenie od chrzestnych?
jak kandydat na chrzestnego miał chrzest i był bierzmowany to powinien bez problemu zaświadczenie dostać. Coś ktoś kiedyś mi mówił, że gdzieś tam ksiądz chciał tylko oświadczenia od chrzestnych, ale nie pamiętam gdzie to było
Podbijam ponownie
Bimka- zbyt pochopne wnioski, ja znam mnóstwo ludzi, którzy zasad Kościoła przestrzegają- wszystkich;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
niemożliwe ;)
myślą, mową i uczynkiem???
nie ma takich ludzi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiadomo, nikt nie jest idealny:)
Ale święci po ziemi chodzili od zawsze i czasem się jeszcze zdarzają;)
Ja myślę, że jak ktoś chce, to spokojnie znajdzie chrzestnego, który nie będzie musiał kombinować z zaświadczeniami- ale trzeba do tego, żeby sakrament potraktować poważnie:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam być świadkiem chrztu. I zastanawiam się jak podpisać pamiątkę - bo chyba nie matka chrzestna? Ciocia chrzestna? Ciocia (imię)?
A gdyby w ogóle się nie przyznawała, że jest po jakimkolwiek ślubie.. Wtedy by nie musiała mieć żadnego świstka

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry