Widok

ochrzczenie dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy zauwazylyscie zeby wasze dzieciaczki zmienily sie w zachowaniu po chrzcie.Ja slyszalam ze dziecko uspokaja sie.odchodza od niego zle duchy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
amadea jeśli to prawda to moje się nie uspokoi za szybko bo nie wiem czy będę chrzciła;) a poważnie - to dla mnie to jakieś bzdury, ale ja niewierząca jestem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no to ciekawe, bo po chrzcie, moja mała zachorowała i wyła pół nocy:) już miałam dosyć a wcześniej aniołek:) już zartowaliśmy,że ten chrzest to jej chyba zaszkodził:)
to ja zobacze po sobocie bo mamy chrzciny :))
ooooooo a ile razy mozna chrzcić ??? mozna do skutku ? ihihi az dziecko bedzie grzeczniutke :)
ja tez ciekawa jestem, bo mamy w przyszla niedziele chrzciny...natomiast ja sadze, ze dzieci widza pewne rzeczy, ktorych dorosli nie widza, nie wiem czy duchy czy nie, czy nasze anioly stroze itp..
może i tak jak patrzy gdzieś za mnie gdzie nic nie ma i sie uśmiecha niewiadomo do czego to też sie zastanawiam
my tez bedzimy chrzcic malego jak bedzie mial 6 m-cy.wiec zostalo nam jeszcze duzo czasu.
Ja tez zbytnio w to nie wierze ale tak jak napisalas BEtris ciekawego do kogo lub czego usmiecha sie moj synus :)
hehe, niezłe zabobony :)
U nas zmiany nie było
Straszne bujdy...
U mnie była zmiana, Miśka stała się taka inna...wesoła mega, pełno uśmieszków, nagle jakby bardziej dojrzała, dostrzegłam mega zmiany. Ale może to był ten dzień postępu, a może to chrzest...a nie wiem, ale fajnie się stalo :)
Dziewczyny Litości...
co za brednie....

Nawiasem mówiąc moja córeczka bardzo na chrzcie była niespokojna. Miała narobione w pieluszcze i bardzo jej to przeszkadzało.
Synek natomiast cały swój chrzest przespał tak więc zmian nie zaobserwowałam :P
moje dziecko przed chrzcinami było grzeczniutkie, w trakcie chrzcin też (wszystko obserwował), po chrzcinach tez grzeczniutki.

moja mama mi opowiadała że mój brat przed chrztem był spokojniutki, a po chrzcinach stał się bardzo płaczliwy.

ja w takie bzdury nie wierze że dziecko się uspokaja po chrzcinach, lub wręcz przeciwnie...

ludzie potrafią wymyślać...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tez nie wierze w zabobony, ale zupelnie niezaleznie od tego chcialam synka ochrzcic jak najszybciej. No ale to juz raczej sprawa wiary a nie zabobonow. Bylam spokojniejsza ( JA ;) ) po Chrzcinach. Synek mial poltora miesiaca. I byl grzeczny jak aniolek w czasie Chrztu.
no wlasnie ja boje sie, na szczescie chrzest mamy po mszy, wiec nie bedzie dlugo trwal itp...

fakt malutkie dzidzie tj.2-miesieczne to najczesciej spia, a starsze to roznie...

ja pocieszam sie, ze nie bede sama itp...
hehe, jedyna osoba, która zmieniła się po uroczystości chrztu ...to nasz pleban:)

Wstąpiło coś w niego, bo za mało kasy dostał:)

Nie wierzę w to, nasz Jachu jak szalał, tak szaleje;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry