Widok

chrzest w czerwcu

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś planuje chrzest na czerwiec, albo chrzcił swoje dziecko w tym miesiącu? Ja sobie tak wymyśliłam, natomiast zastanawiam się, w co ubrać dziecko. Myślałam o dwóch warstwach (body plus coś na wierzch - pewnie sukienka), czapeczka raczej lekka, ale czymś ją jeszcze trzeba by owinąć - myślałam o jakimś szalu, chuście... W kościele raczej zimno, no nie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
zależy od kościoła, znam takie które już od maja są bardzo ciepłe więc musisz wcześniej się przejść do kościoła i sama ocenić. Ale jakiś cienki sweterek zawsze może się przydać. Myśmy teraz chrzcili, mała miała 6 miesięcy i sukienkę i rajstopki i otulałam ją kocykiem, ale w tym wieku to dziecko zaczyna być ruchliwe więc raczej nie zmarźnie Twoja córka.
Możesz jej przecież ubrać rajstopki i sweterek, w kościele, a potem ściągnąć jeśli będzie upał. Takie moje zdanie. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My chrzciliśmy dwa lata temu w dzień ojca dokładnie:) Mała (wówczas 6miesięczniak)miała sukienkę bez rękawków na to sweterkowe bolerko i opaskę, cieniutkie rajstopki i buciki. Wystarczyło, żadnych innych rzeczy nie mieliśmy, dziecko ani nie zmarzło ani się nie przegrzało. Dodam, że chrzest odbył się w Matemblewie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my chrzcilismy we wrzesniu,mala miala body z krotkim rajstopy,sukienke i bolerko oraz plaszczyk-ale potem sciagnelismy bo jednak za cieplo bylo,a w restauracji to nawet rajstopy jej zdjelam :) nie ma co przesadzac z warstwami,zawsze mozna na wszelki wypadek przykryc kocykiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki dziewczyny. Moja będzie miała ok. 9 miesięcy, sądzę, że będzie raczej siedziała i się rozglądała, nie chciałabym jej przegrzać ani wyziębić... Czyli body, druga warstwa i coś do ew. okrycia powinno wystarczyć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry