Widok

chusty do noszenia maluszka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Planuję zakup chusty, może coś polecicie. Jakie wy stosujecie???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja od jakiś 2 miesięcy używam chusty Luna Dream i jestem bardzo zadowolona. Mimo, że są tańsze od konkurencji to posiadają wszystkie potrzebne atesty i certyfikaty i są na prawdę solidnie wykonane. Cóż więcej mogę zrobić jak tylko Ci je polecić? Według mnie są po prostu bardo dobre!
Noszenie na leżąco jest nie wskazane, jak pokazują najnowsze badania. Niestety wszystko się zmienia i warto zapoznać się z nowymi zaleceniami. Zapraszam na takie Bezpłatne szkolenie wiązania dzieci w Gdyni 13.02. o 18:00. Więcej informacji super.mama@onet.eu
Najbliższe BEZPŁATNE szkolenie z noszenia dzieci w chustach odbędzie się w Gdyni na Staffa 10 w środę 13.20. o 18:00.
Zapisy mailowo: super.mama@onet.eu
Polecam elastyczną z chusta.pl. Przyszła do mnie tydzień temu i jest extra. Super prosta w obsłudze, nauka wiązania u mnie trwała jakieś 15 minut ;). Mój dwumiesięczny synek nie zgłasza sprzeciwu, z tym, że on jest bardzo ciekawy świata i lubi sobie go oglądać, więc noszenie na leżąco jak na razie odpada.
Hehe z tym ponoszeniem dziecka to na razie nie wyda, bo dopiero jestem w ciazy, ale tak najpozniej do lutego nauczyc sie "obslugi chusty" zeby potem jak ludek juz bedzie z nami od razu go w ta chuste wpakowac :) A mam jakies 70 km do gdanska chce to zalatwic jak najszybciej zeby potem nie musiec podrozowac z wielkim brzucholcem :)
Jeżeli masz możliwość to pożycz najpierw od kogoś chustę i ponoś w niej maleństwo i sprawdź czy polubi.
Ja kupiłam na www.chusta.pl chustę i chusta jest fajna tylko mój synek nie lubi jak mu jest ciasno. Może jeszcze za mały jest...
Wejdź na stronę Klubu Kangura w Aktualnościach są podane terminy i miejsce spotkań Klubu w Gdańsku i Gdyni.
Najbliższe spotkanie jest w poniedziałek w Gdyni, tam dziewczyny pokażą jakie są chusty i jak wiązać.
Cytat z ich strony: "Spotkanie "Noszenie dziecka w chuście" oraz Warsztaty: "Dlaczego niektóre dzieci nie potrzebują pieluszek? czyli o wychowaniu bezpieluchowym według Naturalnej Higieny Niemowląt" - Sobota 31.10.2009 godz. 14.00-16.00

Centrum Zabaw Twórczych Edward oraz Kinga Cherek , autorka poradnika "Pożegnanie z pieluszkami, czyli jak łatwo i przyjemnie nauczyć dziecko korzystania z toalety" zapraszają na spotkanie dotyczące noszenia dziecka w chuście oraz na warsztaty: Dlaczego niektóre dzieci nie potrzebują pieluszek? czyli o wychowaniu bezpieluchowym według Naturalnej Higieny Niemowląt.

CZĘŚĆ I - Spotkanie z cyklu "Noszenie dziecka w chuście"

Przyjdź na spotkanie i dowiedz się jak noszenie dziecka w chuście pomaga w życiu codziennym.

W planie spotkania m.in.:
- Pokażemy jak używanie chusty ułatwia życie nowoczesnych rodziców
- Rozwiejemy typowe wątpliwości dotyczące zdrowia i bezpieczeństwa dziecka w chuście
- Podpowiemy jak prawidłowo dobrać rodzaj chusty do potrzeb dziecka i rodziców
- Poruszymy inne ciekawe tematy związane z noszeniem w chuście i naturalnym rodzicielstwem

Oferujemy:
- Możliwość obejrzenia i przetestowania na własnym dziecku chust różnych typów
- Indywidualne konsultacje i doradztwo specjalisty

CZĘŚĆ II - Dlaczego niektóre dzieci nie potrzebują pieluszek? czyli o wychowaniu bezpieluchowym według Naturalnej Higieny Niemowląt

Pieluszki jednorazowe - wielu ludziom wydaje się, że bez nich absolutnie nie można sobie poradzić wychowując niemowlę i małe dziecko. Czy rzeczywiście tak jest? Niekoniecznie!"

czasem w Edwardzie www.centrumedward.pl
A gdzie i kiedy odbywają się jakies warsztaty z wiązania chust? Wiecie coś na ten temat?
byłam wielką przeciwniczka chust, bo się źle nastawiłam po przejrzeniu forum chusto-świrusek ... ale w końcu na próbę uszyłam sobie chustę, sprawdziła się świetnie na wyskoczenie do sklepu, szybki spacer, czy odbiór ze żłobka, czyli wszędzie, gdzie nie chciało mi się tarabanić z wózkiem, zwykły cienki, nierozciągliwy materiał 100% bawełna, długość 4,8m nauczyłam się wiązac z instrukcji na chustomania.pl byłam bardzo zadowolona, cieszę się że w końcu nie kupiłam chusty za 3 stówy, bo juz jej nie używamy :)
papilio1@op.pl
właśnie był o nich program na Dzień Dobry TVN;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry