Widok
Polecam elastyczną z chusta.pl. Przyszła do mnie tydzień temu i jest extra. Super prosta w obsłudze, nauka wiązania u mnie trwała jakieś 15 minut ;). Mój dwumiesięczny synek nie zgłasza sprzeciwu, z tym, że on jest bardzo ciekawy świata i lubi sobie go oglądać, więc noszenie na leżąco jak na razie odpada.
Hehe z tym ponoszeniem dziecka to na razie nie wyda, bo dopiero jestem w ciazy, ale tak najpozniej do lutego nauczyc sie "obslugi chusty" zeby potem jak ludek juz bedzie z nami od razu go w ta chuste wpakowac :) A mam jakies 70 km do gdanska chce to zalatwic jak najszybciej zeby potem nie musiec podrozowac z wielkim brzucholcem :)
Cytat z ich strony: "Spotkanie "Noszenie dziecka w chuście" oraz Warsztaty: "Dlaczego niektóre dzieci nie potrzebują pieluszek? czyli o wychowaniu bezpieluchowym według Naturalnej Higieny Niemowląt" - Sobota 31.10.2009 godz. 14.00-16.00
Centrum Zabaw Twórczych Edward oraz Kinga Cherek , autorka poradnika "Pożegnanie z pieluszkami, czyli jak łatwo i przyjemnie nauczyć dziecko korzystania z toalety" zapraszają na spotkanie dotyczące noszenia dziecka w chuście oraz na warsztaty: Dlaczego niektóre dzieci nie potrzebują pieluszek? czyli o wychowaniu bezpieluchowym według Naturalnej Higieny Niemowląt.
CZĘŚĆ I - Spotkanie z cyklu "Noszenie dziecka w chuście"
Przyjdź na spotkanie i dowiedz się jak noszenie dziecka w chuście pomaga w życiu codziennym.
W planie spotkania m.in.:
- Pokażemy jak używanie chusty ułatwia życie nowoczesnych rodziców
- Rozwiejemy typowe wątpliwości dotyczące zdrowia i bezpieczeństwa dziecka w chuście
- Podpowiemy jak prawidłowo dobrać rodzaj chusty do potrzeb dziecka i rodziców
- Poruszymy inne ciekawe tematy związane z noszeniem w chuście i naturalnym rodzicielstwem
Oferujemy:
- Możliwość obejrzenia i przetestowania na własnym dziecku chust różnych typów
- Indywidualne konsultacje i doradztwo specjalisty
CZĘŚĆ II - Dlaczego niektóre dzieci nie potrzebują pieluszek? czyli o wychowaniu bezpieluchowym według Naturalnej Higieny Niemowląt
Pieluszki jednorazowe - wielu ludziom wydaje się, że bez nich absolutnie nie można sobie poradzić wychowując niemowlę i małe dziecko. Czy rzeczywiście tak jest? Niekoniecznie!"
Centrum Zabaw Twórczych Edward oraz Kinga Cherek , autorka poradnika "Pożegnanie z pieluszkami, czyli jak łatwo i przyjemnie nauczyć dziecko korzystania z toalety" zapraszają na spotkanie dotyczące noszenia dziecka w chuście oraz na warsztaty: Dlaczego niektóre dzieci nie potrzebują pieluszek? czyli o wychowaniu bezpieluchowym według Naturalnej Higieny Niemowląt.
CZĘŚĆ I - Spotkanie z cyklu "Noszenie dziecka w chuście"
Przyjdź na spotkanie i dowiedz się jak noszenie dziecka w chuście pomaga w życiu codziennym.
W planie spotkania m.in.:
- Pokażemy jak używanie chusty ułatwia życie nowoczesnych rodziców
- Rozwiejemy typowe wątpliwości dotyczące zdrowia i bezpieczeństwa dziecka w chuście
- Podpowiemy jak prawidłowo dobrać rodzaj chusty do potrzeb dziecka i rodziców
- Poruszymy inne ciekawe tematy związane z noszeniem w chuście i naturalnym rodzicielstwem
Oferujemy:
- Możliwość obejrzenia i przetestowania na własnym dziecku chust różnych typów
- Indywidualne konsultacje i doradztwo specjalisty
CZĘŚĆ II - Dlaczego niektóre dzieci nie potrzebują pieluszek? czyli o wychowaniu bezpieluchowym według Naturalnej Higieny Niemowląt
Pieluszki jednorazowe - wielu ludziom wydaje się, że bez nich absolutnie nie można sobie poradzić wychowując niemowlę i małe dziecko. Czy rzeczywiście tak jest? Niekoniecznie!"
byłam wielką przeciwniczka chust, bo się źle nastawiłam po przejrzeniu forum chusto-świrusek ... ale w końcu na próbę uszyłam sobie chustę, sprawdziła się świetnie na wyskoczenie do sklepu, szybki spacer, czy odbiór ze żłobka, czyli wszędzie, gdzie nie chciało mi się tarabanić z wózkiem, zwykły cienki, nierozciągliwy materiał 100% bawełna, długość 4,8m nauczyłam się wiązac z instrukcji na chustomania.pl byłam bardzo zadowolona, cieszę się że w końcu nie kupiłam chusty za 3 stówy, bo juz jej nie używamy :)
papilio1@op.pl