Widok

chyba oszaleję POMOCY

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jestem w drugiej ciąży z pierwszej urodził się synek śliczny i zdrowy nie było żadnych problemów.Niestety w tej już nie jest tak kolorowo jestem w 12 tyg i 5 dniu na usg wyszło mi niewidoczna kośc nosowa i dość dużą przezierność karkowa 5.31mm. czy to oznacza na ze moje dziecko urodzi się chore z wadą genetyczną.czy mam szanse na zdrowe dziecko.?
Może któraś była w podobnej sytuacji ? Zwariuje chyba.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Daj żyć dziecku!

Człowiek to człowiek nawet bardzo malutki. Ma ręce nogi i bijące serduszko.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 19
Opanować się? "Dziękujemy"?

Niby dlaczego "jedynie słuszna" odpowiedzią na post jest ta zakładająca szczegółową analizę czy czasem dziecko nie ma Downa?

Dziewczyna pyta na forum, więc zakłada, że róże osoby dadzą swoja odpowiedź...

Co za czasy gdzie sugestia dania szansy dziecku jest nawiedzeniem. Doktor sugerowała aborcje w razie czego, więc taka ewentualność jest rozważana...

Kobieto która się boisz, choć to trudne, pamiętaj proszę, że dziecko chore ma też prawo do życia a choroba nie musi być kulą u nogi,nie musi przeszkadzać w prawdziwym szczęściu.

Zachęcam do zajrzenia do bloga http://staszek-fistaszek.pl/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 14
I co u lek?Wszystko ok?
Moj synek wlasnie tez w trakcie badania mial podwyzszona przeziernosc i byla dokladnie taka jak piszesz 2.7. Tez bardzo sie denerwowalismy robilismy testy pappa, ale tam ryzyko wsyszlo bardzo male wiec juz nie robilismy amniopunkcji. Synek urodzil sie zdrowy i dzis jest wesolym dwulatkiem.

powodzenia
cos mi sie pomylilo przeziernosc u Twoego Malucha wyszla dosc wieksza, przepraszam. glowa do gory bedzie dobrze
Właściwie to muszę poczekać na wyniki aminopunkcji która mam w czwartek .jest mi ciężko bo myśli mam tysiąc w głowie i nie wiem jak będzie.Ach..
Niewiadoma,wiem co czujesz.
Ja miałam identyczną sytuację rok temu. Przezierność 5.21 i brak kości nosowej.
Opiszę moją sytuację w skrócie. Wyszłam wtedy z gabinetu lekarki przerażona i zaryczana,jeszcze jej tekst,że jak się potwierdzi to co ona widzi,to się usunie ciążę (nawet się mnie nie zapytała,jaki ja mam do tego stosunek)-do tego gabinetu już nigdy nie wróciłam i nie wrócę.Po tygodniu robiłam usg u innego lekarza,który powiedział,że według niego wszystko jest ok,ale jak mu nie wierzę,to mogę zrobić testy PAPA i amniopunkcję. Zaufałam mu,chociaż do samego końca nie potrafiłam się cieszyć ciążą,bo byłam po dwóch poronieniach. Teraz moje szczęście ma 6 miesięcy i jest okazem zdrowia. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo,aby ta cała historia zakończyła się tak ja u mnie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak bardzo bym chciała..
witam Was dziwczyny, ja jestem w takiej samej sytuacji z tą różnicą ze mi nt wyszło 3.1 reszta ok kazali mi zrobic podwójny test z krwi, wyniki grubo ponizej normy. ryzyko wady 1:36. Pierwszy dni wogle nie kontaktowałam cigle płakałam. Już raz poroniłam. Odrazu umówiłam sie do genetyka ale dopiero wolny termin 15 stycznia to jeszcze tak długo.... bardzo sie boje ale jesteśmy z mężem zdecydowani na amniopunkcje. Nie pewnośc zabija nas od środka
aaa dodam jeszcze ze idziemy jeszcze na kolejne usg "potwierdzic" diagnoze, chociaż nie mamy nadzieji na lepsze wieści
Wiem przez co przechodzisz.ją wciąż czekam na wyniki skini boję się bo już coraz bliżej.
niewiadoma gdzie robiłas amniopunkcje ? i jak długo się czeka na "zabieg" od wizyty u genetyka? a ja na Twoim miejscu bym sie już choc troche cieszyła bo nie masz żadnych powikłań
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Amniopunkcje robiłam w invikcie od spotkania z gen.czekałam 2 tyg.powikłań się nie bałam tak jak boję się wyniku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry