Widok

ciągły śluz w kupce u 6 msc niemowlaka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Od samych narodzin mamy przeprawę z kupkami, najpierw stwierdzono alergię na białka (AZS) i przeszliśmy na Bebilon pepti, potem podejrzenie nietolerancji laktozy i Nutramigen, brak poprawy więc wylądowaliśmy w szpitalu na badania po czym okazało się że mała ma bakterię Clostridium więc leczenie antybiotykiem i po 6 tyg kuracji probiotykami miało być oki. Minęło już 8 tyg od wyjścia ze szpitala a mała ciągle robi śluz. Jest na Nutramigenie 2 i wydaje mi się że go nie toleruje ale pediatrzy twierdzą że jest to mleko lecznicze i powinna na nim być do 1 roku życia. Ogólnie mała dobrze się ma i przybiera prawidłowo na wadze ale ten śluz mnie dobija. Może ma ktoś podobny przypadek. Ile czasu regeneruje się jelito po bakterii i antybiotykach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki bardzo :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie ma już śluzu. Daję jeden probiotyk 2 razy dziennie między posiłkami, (żeby miała w miarę pusty zołądek) przez 2, 3 tygodnie. Potem zmieniam na inny skład. Musisz czytać jakie szczepy zawiera probiotyk, który dajesz i kolejny dać z innymi.
Przeczytałam, że dicoflor zawiera Lactobacillus rhamnosus wiec może teraz daj jakis z drożdżakami np. enterol właśnie - to bardzo dobry lek.
Pociecha ma trudny interfejs - alr tylko na początku - potem jak już nauczyłam się go to go uwielbiałam i te jego srogie komunikaty!! :)

u nas winowajcą śliuzu w kupach była CYTOMEGALIA
polecam dr Bałęde lub Dr Pociecha (specjalista od "kupek", super lekarz)
oboje leczą dzieci na zakaźnym na Polankach + mają prywatne gabinety

hopek
mammamia a jakie dawki dajesz i co ile zmieniasz probiotyk. Ja po wyjściu ze szpitala przez 4 tyg dawałam lacidobaby, potem dicoflor 30 który teraz mi się kończy i mam jeszcze w szafce lacidobaby więc nie wiem czy jej dać te 10 sasz czy kupić coś innego. A czy śluz nadal macie?

Nasza zaparć nie ma a modlitwa zawsze się przyda :)
Moja mała miała śluz w kupce od zaparć, miała problemy z wypróżnianiem, podejrzenie choroby Hirschprunga, biopsję itd. Chyba wymodliliśmy jej zdrowie bo w rtg wyszło na 90% to choróbsko a przez 1,5 mca oczekiwania na biopsje modliliśmy się o zdrowie. Męczylismy się prawie do 5 mca życia i wszystko wróciło do normy. Teraz pije bebiko i ma kupki normalne.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
U nas twierdzono uczulenie na laktozę kupki było ze śluzem zarówno na Pepti jak i na Nutramigenie na tym drugim dodatkowo bardzo rzadkie i o bardzo kwaśnym zapachu. Po zmianie mleka na Isomil w zasadzie z dnia na dzień kupki zrobiły się poprawne :)
Mogę Ci tylko napisać jak u nas było w przypadku bakterii. Wyszła na początku wrzesnia; córka dostała leki i pro/prebiotyki.
Te ostatnie mam jej podawać 3 miesiące i po tym czasie zrobic kolejny posiew. Od niedawna ma lepsze kupki a czy bakteria się wypleniła dowiem się za miesiąc.
Ważne są te bakterie i to, żeby je zmieniać co jakiś czas. Teraz podaję jej enterol.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry