Widok
ciągły śluz w kupce u 6 msc niemowlaka
Od samych narodzin mamy przeprawę z kupkami, najpierw stwierdzono alergię na białka (AZS) i przeszliśmy na Bebilon pepti, potem podejrzenie nietolerancji laktozy i Nutramigen, brak poprawy więc wylądowaliśmy w szpitalu na badania po czym okazało się że mała ma bakterię Clostridium więc leczenie antybiotykiem i po 6 tyg kuracji probiotykami miało być oki. Minęło już 8 tyg od wyjścia ze szpitala a mała ciągle robi śluz. Jest na Nutramigenie 2 i wydaje mi się że go nie toleruje ale pediatrzy twierdzą że jest to mleko lecznicze i powinna na nim być do 1 roku życia. Ogólnie mała dobrze się ma i przybiera prawidłowo na wadze ale ten śluz mnie dobija. Może ma ktoś podobny przypadek. Ile czasu regeneruje się jelito po bakterii i antybiotykach?
Mogę Ci tylko napisać jak u nas było w przypadku bakterii. Wyszła na początku wrzesnia; córka dostała leki i pro/prebiotyki.
Te ostatnie mam jej podawać 3 miesiące i po tym czasie zrobic kolejny posiew. Od niedawna ma lepsze kupki a czy bakteria się wypleniła dowiem się za miesiąc.
Ważne są te bakterie i to, żeby je zmieniać co jakiś czas. Teraz podaję jej enterol.
Te ostatnie mam jej podawać 3 miesiące i po tym czasie zrobic kolejny posiew. Od niedawna ma lepsze kupki a czy bakteria się wypleniła dowiem się za miesiąc.
Ważne są te bakterie i to, żeby je zmieniać co jakiś czas. Teraz podaję jej enterol.
Moja mała miała śluz w kupce od zaparć, miała problemy z wypróżnianiem, podejrzenie choroby Hirschprunga, biopsję itd. Chyba wymodliliśmy jej zdrowie bo w rtg wyszło na 90% to choróbsko a przez 1,5 mca oczekiwania na biopsje modliliśmy się o zdrowie. Męczylismy się prawie do 5 mca życia i wszystko wróciło do normy. Teraz pije bebiko i ma kupki normalne.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
mammamia a jakie dawki dajesz i co ile zmieniasz probiotyk. Ja po wyjściu ze szpitala przez 4 tyg dawałam lacidobaby, potem dicoflor 30 który teraz mi się kończy i mam jeszcze w szafce lacidobaby więc nie wiem czy jej dać te 10 sasz czy kupić coś innego. A czy śluz nadal macie?
Nasza zaparć nie ma a modlitwa zawsze się przyda :)
Nasza zaparć nie ma a modlitwa zawsze się przyda :)
Nie ma już śluzu. Daję jeden probiotyk 2 razy dziennie między posiłkami, (żeby miała w miarę pusty zołądek) przez 2, 3 tygodnie. Potem zmieniam na inny skład. Musisz czytać jakie szczepy zawiera probiotyk, który dajesz i kolejny dać z innymi.
Przeczytałam, że dicoflor zawiera Lactobacillus rhamnosus wiec może teraz daj jakis z drożdżakami np. enterol właśnie - to bardzo dobry lek.
Przeczytałam, że dicoflor zawiera Lactobacillus rhamnosus wiec może teraz daj jakis z drożdżakami np. enterol właśnie - to bardzo dobry lek.