Widok
ciasta bez pieczenia - INSPIRACJE
Jesli macie jakieś przepisy na ciasta nie wymagające pieczenia, wrzućcie tutaj swoje przepisy. Oto moje osttanie odkrycie:
ciasto z musem malinowym i z nutella:
http://bistromama.blogspot.com/2011/06/malinowo-smietankowe-ciasto-z-nutella-i.html
ciasto z musem malinowym i z nutella:
http://bistromama.blogspot.com/2011/06/malinowo-smietankowe-ciasto-z-nutella-i.html
bardzo dobry 3bit http://www.wielkiezarcie.com/recipe43149.html
fajne jest Rafaello na krakersach - kiedyś przepis podała Mayasun
"Mam przepis, ktory nie wymaga pieczenia i daje przepyszne ciasto!! po prostu rewelacja, kazdy sie nim zajada. Nie ma osoby, ktora by skrytykowala smak.
Składniki
2 paczki krakersów-na małą blaszkę
3 paczki krakersów - na dużą blachę
1 litr mleka
3 łyżki maki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 1/2 kubeczka masła roślinnego
1 żółtko
1szklanka cukru
cukier waniliowy
2-3 paczki wiórek kokosowych po 100 gram
3 szklanki mleka zagotować z cukrem.Resztę mleka rozrobić z maka ziemniaczaną i pszenną. Wlać do gotujacego mleka zagotować i wymieszać.Po ostudzeniu zmiksować z masłem żółtkiem i cukrem waniliowym dodać 2 1/2 paczki wiórek. Mase nakładać na krakersy w dużej blasze na zmianę krakersy ,masa, krakersy, masa, krakersy, cienka warstwa masy na wierzch. Na wierzchnia mase nasypac reszte wiórek pryrumienionych na patelni. Włozyć ciasto razem z blaszka do lodówki, najlepiej spozyć nastepnego dnia,a jeszcze lepiej po 2 dniach, wowczas ladnie przesiaknie.
Smacznego!!! "
____________________
osobiście pomijam żółtko.
________________________
________________________
zobacz też http://www.wielkiezarcie.com/recipe21879.html
http://www.wielkiezarcie.com/recipe46291.html
http://www.wielkiezarcie.com/recipeslist.php?group=84&offset=0
my robimy też torcik jabłkowy na biszkoptach :]
fajne jest Rafaello na krakersach - kiedyś przepis podała Mayasun
"Mam przepis, ktory nie wymaga pieczenia i daje przepyszne ciasto!! po prostu rewelacja, kazdy sie nim zajada. Nie ma osoby, ktora by skrytykowala smak.
Składniki
2 paczki krakersów-na małą blaszkę
3 paczki krakersów - na dużą blachę
1 litr mleka
3 łyżki maki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 1/2 kubeczka masła roślinnego
1 żółtko
1szklanka cukru
cukier waniliowy
2-3 paczki wiórek kokosowych po 100 gram
3 szklanki mleka zagotować z cukrem.Resztę mleka rozrobić z maka ziemniaczaną i pszenną. Wlać do gotujacego mleka zagotować i wymieszać.Po ostudzeniu zmiksować z masłem żółtkiem i cukrem waniliowym dodać 2 1/2 paczki wiórek. Mase nakładać na krakersy w dużej blasze na zmianę krakersy ,masa, krakersy, masa, krakersy, cienka warstwa masy na wierzch. Na wierzchnia mase nasypac reszte wiórek pryrumienionych na patelni. Włozyć ciasto razem z blaszka do lodówki, najlepiej spozyć nastepnego dnia,a jeszcze lepiej po 2 dniach, wowczas ladnie przesiaknie.
Smacznego!!! "
____________________
osobiście pomijam żółtko.
________________________
________________________
zobacz też http://www.wielkiezarcie.com/recipe21879.html
http://www.wielkiezarcie.com/recipe46291.html
http://www.wielkiezarcie.com/recipeslist.php?group=84&offset=0
my robimy też torcik jabłkowy na biszkoptach :]
Śmietankowy torcik bezowy. Pychotka:)
Szczegółowy przepis znajdziecie tutaj:
http://www.panitereska.pl/index.php/2012/09/20/smietankowy-torcik-bezowy/
Składniki:
Bezy
1 Masa Śmietanowa o smaku śmietankowym
500 ml mocno schłodzonej śmietanki 30%
Konfitura jagodowo-malinowo-jeżynowa
Przygotowanie (w skrócie)
Na bezach układamy ubitą śmietankę (pod koniec ubijania musimy wsypać masę śmietanową i delikatnie wymieszać)
Niecałą połowę kremu rozprowadzamy na bezach, przekładamy konfiturą, układamy kolejną warstwę bez i znowu przykrywamy masą
ładnie dekorujemy i gotowe:)
Szczegółowy przepis znajdziecie tutaj:
http://www.panitereska.pl/index.php/2012/09/20/smietankowy-torcik-bezowy/
Składniki:
Bezy
1 Masa Śmietanowa o smaku śmietankowym
500 ml mocno schłodzonej śmietanki 30%
Konfitura jagodowo-malinowo-jeżynowa
Przygotowanie (w skrócie)
Na bezach układamy ubitą śmietankę (pod koniec ubijania musimy wsypać masę śmietanową i delikatnie wymieszać)
Niecałą połowę kremu rozprowadzamy na bezach, przekładamy konfiturą, układamy kolejną warstwę bez i znowu przykrywamy masą
ładnie dekorujemy i gotowe:)
Ciasto z malinami, jest pycha, latem się super sprawdza:)
http://strongfitwomen.pl/ciasto-z-malinami/
http://strongfitwomen.pl/ciasto-z-malinami/