Widok

ciasto dla 70 osób - ile blach ciasta?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej wiecie jak policzyć ile blach ciasta muszę zamówić na 70 osób - jak to policzyć?? możecie kogoś polecić sprawdzonego - i jakie są koszty pieczenia??
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Średnio liczy się 3 kawałki ciasta na gościa, i wydaje mi się że na 70 osób powinno wyjść jakiś 6 blach ciasta - ale pewna nie jestem do końca :)
Mąż & Żona od 25 grudnia 2008 r.

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
my na 70 osob mielismy 9 blach i bardzo duzo zostalo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi babka która piecze powiedziała że 15 (nie wiem jak to policzyła) ale według mnie to za dużo dlatego postanowiłam zapytać jak to było u Was już mężatek forumek :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czyli wedlug tefo na 115 osob11 blach?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
roksana.s u Ciebie ile będzie osób :)
115
image
my zakładamy że 70 (ale zaproszenia wyślemy do 103 osób mamy wszystkich przyjeznych dlatego w przybliżeniu tak liczymy)
My na 70 osób mieliśmy 16 blach... i zostały w sumie tylko 2! Ale to pewnie dlatego, że ciasto było przepyszne i wszyscy latali po dokładki, chociaż u nas nigdy tak ciasto nie schodziło :) A z drugiej strony tort mieliśmy z cukierni i mnóstwo zostało i nikt nie chciał. Żałuję, ze torta też nie piekła mi ta pani od ciast ;)
Aha.. te 14 blach zeszło na weselu i poprawinach. Do domu nie rozdawaliśmy,b o już nie było czego... ledwo starczyło do pracy :)
image
image
my mamy tylko wesele bez poprawin więc i ciasta w sumie tylko na jeden dzień a kto Tobie piekł ciasta??
Mi piekła taka Pani, która jest kucharką na weselach, ale w związku z tym, że my mieliśmy już gotowy catering, oprócz ciast, to zgodziła się nam tylko ciasta upiec ;) A Pani jest z Bolszewa, więc nie wiem czy Cię to interesuje :) Ale ciasta robi przepyszne! Wszystkim tak smakowały, że ludzie brali już na weselu na nią namiary, żeby im np. na I komunię dzieci piekła :)
image
image
jaki jest koszt jednej blachy?
image
interesowałoby mnie :) jestem z rumi więc do bolszewa nie mam aż tak daleko :) jaki jest koszt blachy:)
ja tez bylabym zainteresowana namiarem do tej Pani, chyba ze macie jakies inne dobre Panie od pieczenia:)
Co do kosztu 1 blachy to nie mam pojęcia, bo to wszystko zależy od rodzaju ciasta. Najdrożej wyszło marchello, ale zeszło chyba najszybciej... dużo wiśni i bakalii ;) Spytam mamę czy ma jeszcze nr do tej Pani i wam podam. Najlepiej zadzwonić i samemu się dowiedzieć ;) Ostatnio mamy koleżanka też miała tą Panią na weselu swojej córki i była bardzo zadowolona.
image
image
zalezy jakie ciasto zamawiasz
my najpierw chcielismy cos tradycyjnego-drozdzowe z owocami, sernik, makowiec, pozniej przymyslelismy kwestie ciast, pozamawialismy u dekera ciasta "bardziej wykwintne"-tarty, torciki, ciasta wielowqarstwowe, przekladane... nic z takich pseudodomowych wypiekow. w sumie razem z tortem wyszlo po prawie 0,5 kg na osobe (liczylismy ze sporo zostanie), nie zostalo praktycznie nic.
to ktos powie ile mniej wiecej blacha kosztuje? ;P
image
też jestem ciekawa ile wy płacicie za 1 blachę?
roksana.s ja mam namiary na dwie babeczki, jedna piecze ciasta za 25 zł za blachę plus swoje składniki, a druga piecze za 15 zł za blache plus swoje skladniki. Rozmawialam z ta pierwsza, mowi ze jak ona kroi to wychodzi ok 20-23 kawalki ciasta z jednej blachy. Cena nie zależnie od rodzaju ciasta.
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
Witam, ja szukam Pani ktora upiecze mi ciasta i tort na slub we wrzesniu na okolo 80-90 osob. Jezeli macie jakies namiary to prosze o email na organizacja80@wp.pl
Dziekuje

Inne tematy z forum Wesele

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry