Widok
My na 70 osób mieliśmy 16 blach... i zostały w sumie tylko 2! Ale to pewnie dlatego, że ciasto było przepyszne i wszyscy latali po dokładki, chociaż u nas nigdy tak ciasto nie schodziło :) A z drugiej strony tort mieliśmy z cukierni i mnóstwo zostało i nikt nie chciał. Żałuję, ze torta też nie piekła mi ta pani od ciast ;)
Aha.. te 14 blach zeszło na weselu i poprawinach. Do domu nie rozdawaliśmy,b o już nie było czego... ledwo starczyło do pracy :)
Aha.. te 14 blach zeszło na weselu i poprawinach. Do domu nie rozdawaliśmy,b o już nie było czego... ledwo starczyło do pracy :)
Mi piekła taka Pani, która jest kucharką na weselach, ale w związku z tym, że my mieliśmy już gotowy catering, oprócz ciast, to zgodziła się nam tylko ciasta upiec ;) A Pani jest z Bolszewa, więc nie wiem czy Cię to interesuje :) Ale ciasta robi przepyszne! Wszystkim tak smakowały, że ludzie brali już na weselu na nią namiary, żeby im np. na I komunię dzieci piekła :)
Co do kosztu 1 blachy to nie mam pojęcia, bo to wszystko zależy od rodzaju ciasta. Najdrożej wyszło marchello, ale zeszło chyba najszybciej... dużo wiśni i bakalii ;) Spytam mamę czy ma jeszcze nr do tej Pani i wam podam. Najlepiej zadzwonić i samemu się dowiedzieć ;) Ostatnio mamy koleżanka też miała tą Panią na weselu swojej córki i była bardzo zadowolona.
zalezy jakie ciasto zamawiasz
my najpierw chcielismy cos tradycyjnego-drozdzowe z owocami, sernik, makowiec, pozniej przymyslelismy kwestie ciast, pozamawialismy u dekera ciasta "bardziej wykwintne"-tarty, torciki, ciasta wielowqarstwowe, przekladane... nic z takich pseudodomowych wypiekow. w sumie razem z tortem wyszlo po prawie 0,5 kg na osobe (liczylismy ze sporo zostanie), nie zostalo praktycznie nic.
my najpierw chcielismy cos tradycyjnego-drozdzowe z owocami, sernik, makowiec, pozniej przymyslelismy kwestie ciast, pozamawialismy u dekera ciasta "bardziej wykwintne"-tarty, torciki, ciasta wielowqarstwowe, przekladane... nic z takich pseudodomowych wypiekow. w sumie razem z tortem wyszlo po prawie 0,5 kg na osobe (liczylismy ze sporo zostanie), nie zostalo praktycznie nic.
roksana.s ja mam namiary na dwie babeczki, jedna piecze ciasta za 25 zł za blachę plus swoje składniki, a druga piecze za 15 zł za blache plus swoje skladniki. Rozmawialam z ta pierwsza, mowi ze jak ona kroi to wychodzi ok 20-23 kawalki ciasta z jednej blachy. Cena nie zależnie od rodzaju ciasta.