Widok

ciasto kefirowe

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy zamiast kefiru można dodać jogurt naturalny? nie chce mi się iść do sklepu w taką pogodę po kefir
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki ;)
dużą blachę prostokątną :)

nie używaj miksera - to na pewno Ci wyjdzie ;)
chyba mnie skusiłyście i spróbuje upiec na dzień babci, mam nadzieje że wyjdzie, mam tylko pytanie: przepis jest na blachę o jakiej średnicy? 26 cm będzie ok?
cieszę się Karola, że Ci smakuje ;)
upiekłam właśnie to ciasto z dodatkiem brzoskwiń z puszki, po upieczeniu zrobiłam "esy-floresy" z rozpuszczonej czekolady mlecznej.

aha..... kruszonke w koncu zrobilam tak: pół kostki margaryny, 6 łyżek cukru , 10 łyżek mąki, wyszła super.

a ciasto jest przepyszne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziś lub jutro piekę
dawałam różne owoce ;) nawet brzoskwinie i ananasy z puszki :) - trzeba dobrze odsączyć ;)

najbardziej lubię opcję z gruszkami, żurawiną i cynamonem ;)

mogą być nawet same jabłka z cynamonem ;)

pyszne jest z jabłkami i kolorowymi porzeczkami - ale to latem ;)

moja Teściowa robi kruszonkę z wiórków kokosowych http://forum.trojmiasto.pl/Przepis-na-kruszonke-t142590,1,16.html

tam macie też przepis na zwykłą ;)
dziękuje :)
Wg mnie bez owoców będzie mdłe. Owoce też powinny być raczej słodkie.
Ja zrobiłam kruszonke na oko (szklanka mąki, pol szklanki cukru i troche masła może z dwie łyżka dałam- nie dawał za duzo masla bo kruszonka sie rozpłynie na cieście podcza pieczenie) i jeszcze na troche wrzuciłam tą kruszonke do zamrazalnika bo potem fajniej sie kruszy ;)
ha halo ktoś pomoże?
dziewczyny a jak zrobic kruszonke, jakie musza byc proporcje?

a bez owoców ciasto tez jest dobre, a gdyby tak dac np rodzynki do masy wyjdzie?
Zrobiłam wczoraj pyyyszne. Dałam mrożone truskawki i maliny (wczesniej rozmroziłam oczywiście ;) ).
ja robilam z truskawkami-pyszne:)
ja zawsze używam owoce z puszki i ciasto wychodzi pyszne. ważne jest żeby te owoce wyjąć z puszki do sitka żeby ociekły z tego soku.
z puszki owoce wychodzą rozciapciane :( i mi wyszedł zakalec -jak robiłam z brzoskwiniami a jak zrobiłam z truskawkami to wyszła rewelacja :)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
ananas za twardy będzie
no wlasnie tez pomyslalam o brzoswiniach, mam w domu jeszcze ananasa w puszcce i maliny, i zamrozone truskawmi, myslicie ze moze byc?
ja nie wiem jeszcze nie robiłam tego ciasta z tego co czytalam to dziewczyny daja rózne np.jabłka,sliwki,truskawki no ale teraz nie zabardzo mamy wybór wiec zastanawiam sie czy brzoskwinie z puszki mogłyby być

i jak zrobic kruszonke? tzn jakie dac proporcje zeby wyszlo tyle co na kruszonke a nia na kolejne ciasto? ;)
dzieki a jakie owoce dajecie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry