Widok

ciąża biochemiczna

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
byłam w ciąży biochemicznej. Podczas wizyty u ginekologa jedyne co zapamiętałam z tego stresu, to słowa, że to taka naturalna selekcja z powodu bardzo dużej wady genetycznej. Mam jedno zdrowe dziecko. Czy te słowa oznaczają, że faktycznie była to jakaś choroba. Czy to oznacza, że gdybym zaszła w kolejną ciążę to dziecko może być chore?
Wiem, że zawsze może, ale czy jest jakieś większe prawdopodobieństwo?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
spokojnie, w 80 % przypadkach ciąż dochodzi do poronienia, po prostu "coś idzie nie tak" przy podziałach komórkowych, dzieleniu materiału genetycznego itd. Często kobieta nawet nie wie że była w ciąży. Sytuacja jest inna kiedy kobieta się stara o dziecko i już bardzo szybko robi testy. Wtedy może wykryć taką ciążę....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie stwierdzono ciażę biochemiczna, test pozytywny, beta 180 a po kilku dniach zaczełam plamić a u gina na usg już nic nie było widać - powiedział "biochemiczna" nie dał żadnych badań do zrobienia... po 2 msc znowu ciąża no i w 6 tc zaczęłam plamić, szybko usg zarodek był, ale krwawienie coraz mocniejsze i wszystko zaczęło sie oczyszczać... w tak wczesnym stadium poronienia ciężko stwierdzić co było przyczyną.. ale po drugim razie dostałam badania ma układy krzepnięcia bo też mam małopłytkowosć krwi.. i jesli wyjdzie że cos z krzepnięciem jest nie tak to już od zrobienia testu mam brać zastrzyki z heparyną... dodam jeszcze że mam już jedno dziecko i nie było żadnych problemów wcześniej..pzdr!
dziękuję dziewczyny. No właśnie u mnie też nie zlecono żadnych badań. Chyba muszę zapomnieć i działać dalej:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokładnie tak... ja jeszcze odczekam miesiąc zrobię te badania i też działamy, nie ma się co łamac, choć strach jest ale warto zaryzykować
ja byłam w ciąży biochemicznej mając 1,5 letnią córkę. Po tej ciąży zaszłam w prawidłową ciążę i urodziłam zdrowe dziecko.
image
mam jeszcze pytanie. Jak to u Was było z cyklem po ciąży biochemicznej? Miałam bardzo regularne cykle co 26 dni a teraz nie dostałam miesiączki więc pewnie się "rozregulowałam"
Po jakim czasie cykle wracają do normy i kiedy mogę się teraz spodziewać miesiączki. Ostatnie krwawienie (to określone jako biochemiczne) miałam 26 sierpnia.
Zależy pewnie od organizmu
Ja juz w kolejnym miesiącu zaszlam w ciążę i wszystko byli ok , nic się nie rozlegulowalo
dziękuję, więc pozostaje mi czekać o obserwować organizm

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

do góry