Widok

ciążowa suknia ślubna - gdzie uszyć/ kupić/ wypożyczyć?

Kupię Temat dostępny też na forum:
Drogie Forumowiczki :)
Potrzebuję baaaaardzo pilnej pomocy... poszukuję sukienki ślubnej... ciążowej... długiej... za rozsądną cenę :)
Czy ma może ktoś namiary na krawcową, która by się podjęła uszycia takiej w krótkim czasie? Najlepiej z okolic Redy, Rumi, Wejherowa...
Byłam już w kilku sklepach i komisach... ale rozwalili mnie ceną... bo za dobite i nieciekawe sukienki liczyli sobie od 1000 zł w górę...
Bardzo proszę o pomoc :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na początek podwójne gratulacje :)

Ja swoją ślubną szyłam pod nazwą "wieczorowa", bo chciałam kolorową, a nie białą. Zapłaciłam razem z materiałem 480 zł, dwa kolory atłasu+koronka. Pod nazwą "ślubna" kosztowałaby mnie 1000zł, sprawdzałam u kilku krawcowych. Nie mam o to pretensji, bo w końcu moda ślubna to jest biznes i każdy chce zarobić, ale skoro moja kiecka mogła kosztować mniej, to czemu nie skorzystać;) Krój był taki sam jak przy okazji modelu ślubnego, więc robocizna ta sama, tylko kolor inny. To było cztery lata temu. Szyłam w Gdyni, ale tej krawcowej już nie ma tam, gdzie była. Chyba przeniosła pracownię. W zeszłym roku szwagierka szukała krawcowej ślubnej i jedna z Gdyni Chyloni wydawała się być bardzo konkretna i zorientowana. Więcej nie znam, niestety.

Popytaj po prostu u krawcowych, które nie koniecznie muszą na co dzień szyć sukienki ślubne, jeśli masz na myśli jakiś prosty model (dobrze sprawdzają się dwuczęściowe spódnica + gorset), to powinny się podjąć zadania.
Powodzenia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jest dużo ładnych sukien na OLX :)
Wystarczy poszukać jakiś z Trójmiasta i umówić się na mierzenie . Ja w ten sposób kupiłam swoją :)
Ale jak chcesz dam Ci namiary, na kobietę, która sprzedaje suknię używaną jeden raz, szytą na miarę w większym rozmiarze, więc na ciąże by pasowała :)
Suknia bardzo ładna, ale dla mnie było za duża.. .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej,

Ja suknie ślubną zamawiałam z allegro za śmieszne pieniądze (300 zł) a sukienka jest idealna taka jaką sobie wymarzyłam. Szyje je Pani Agnieszka ma sporo modeli do wybrania myśle, że znajdziesz też cos co będzie pasowało do brzuszka:) ogolem wpisz w allegro sukienka ślubna bali taka krótka i tak zerknać na wszytkei przedmioty sprzedającego

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Redzie na ul Świerkowej szyje pani suknie ślubne no n ul Puckiej jest salon.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Wesele

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

czy to dobry pomysł na prezent? (53 odpowiedzi)

Doradźcie mi proszę czy jednodniowy romantyczny wyjazd z noclegiem kolacją przy świecach i...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry