Widok

cisza wraca...

...cisza wrocila lecz kiedys przerwana bedzie... blizej z kazdym dniem...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Robin

tak to już jest z tym dyskusjami. Znosi je. W różnych kierunkach. Czasem nawet gdy rozmawiasz z jedną osobą, musisz się pilnować żeby nie utonąć w dygresjach. Naturalnie o ile zależy Ci na temacie.
Bo czasami to nie rozmowa, tylko rozmówca...

Henas

Przyznaj się, posiadasz jakąś oznakę boskości?

Urku

No. To jestem tu pierwsza w nowym roku!!!!
O!!!

Hejka!!

Kurcze!!
Spoznilam sie!!!
A myslalam ze mi sie uda byc pierwsza tutaj :-(
W kazdym razie zycze wszystkim wszystkiego co najlepsze w tym Nowym Roku i aby nie byl gorszy od poprzedniego!

pozrawiam

tych ktorzy mieli sie zjawic lecz niestety sie nie zjawili

pozdrawiam

tych ktorzy mieli sie zjawic lecz niestety sie nie zjawili

Kochany Stworku

jakos nie zaskoczylem w pierwszej sekundzie i nie wiedzielem, co mialas na mysli z tym hyde parkiem, jak widac podroze ksztalca, nawet te wirtualne.
Co do zawartosci moich mysli w obliczu slowa "mutacja": w zasadzie nic konkretnego, nastepnie dopelnienie slowem "chromosom".
Od tego punktu juz bardzo blisko do slowa "rak". Mutacja glosu pojawia sie dopiero po wielu, wielu innych skojarzeniach

MEX

poruszajac do tylu natknolem sie na inny Twoj post z zawartym tekstem : "bandki jazgoczących sceptyków"
Slowo sceptyk mozna jeszcze zrozumiec, ale "jazgotac" kojarzy mi sie z przekupkami na rynku i niesie w podtekscie niekoniecznie pochlebna opinie o wspolrozmowcach. Czy to chcialas wyrazic ?

Stworek

Mówiąc " ludzie Twojego pokroju" nie mam na myśli nic złego-pewnie Ty nie zamierzasz klonować ludzi ale troche za dużo na świecie szalonych naukowców, którzy sa zafascynowani nauką i jej możliwosciami-moim zdaniem mieszanie w DNA to lekkie przegięcie-w końcu jak dotąd wszyscy wyglądamy inaczej i tak chyba powinno zostać. Niedługo ma się urodzić pierwsze sklonowane dziecko-a to dopiero początek-może byc z tego niezły burdel...
Ale ta dyskusja skończyła sie chyba w zeszłym roku:/ - troche się spóźniłam.
P.S. Co Ty robiłaś w Sylwestra o takiej godzinie przy komputerze?!!! :/

CZy Gdańsk ma szanse na wyjśce z recesji????

Za rządów AWS czyobecnie tych nieudaczników z PO czy PiS Gdańsk wpada coraz głębiej w recesję!!!

CZy Gdańsk ma szanse na wyjśce z recesji???? Kiedy?

Kompletnie nie ma wizji !!!!!

sopot

podoba mi sie aqua park w sopociku jestem gruby i nikt nie zwraca na mnie uwagi

Szczerze zaniepokojony mieszkańcu

Nie mam bladego pojęcia

Hamburgerze

Więcej ciała - wyższy poziom wody...
Wszystkie dzieciaki na pewno Cię za to kochają.
Ale naprawdę - nie przejmuj się że jesteś...
Tego typu wady na poważnie obchodzą tylko głupców.

Promyk nadziei

When you are sad and you are lonely
And you haven't got a friend
Just remember that death is not the end...

Agusp

Ale drogą zmian genetycznych można na świecie wiele poprawić. Wcale to nie oznacza wizji przyszłości w stylu cyberpunka. To co jest możliwe jest i jeszcze trochę czasu pozostanie w dużym stopniu ograniczone.
Klonowanie człowieka... myślę że nie jest to właściwa ścieżka z kilku powodów: na świecie i tak jest wystarczająco dużo ludzi, klonowanie w sposób który jest teraz możliwy wymaga poświęcenia pewnej liczby zarodków, jeśli są to ludzkie zarodki, jest to zabójstwo człowieka (jeśli nie miałoby to być traktowane jak zabójstwo, ktoś musiałby określić w którym momencie (ciąży) istota w brzuchu przestaje być człowiekiem a staje się "czymś", a co ważniejsze dlaczego akurat w tym momencie a nie w innym).
Poza tym należy dać dziecku jakieś szanse na bycie odrębnym...(chociaż identyczny genetycznie osobnik będzie i tak inny pod względem psychicznym.)
Nie jestem szalona. Jeszcze nie. Chociaż raz byłam w Tworkach, chociaż nie jako pacjentka i muszę powiedzieć że bardzo mi przypadła do gustu tamtejsza architekura, zwłaszcza Wieża Ciśnień...
W Sylwestra...mmmm, bylam w domu i bardzo dobrze sie bawiłam.

Kochany Mexie

Ale ja właśnie w tamtym momencie czułam się objazgotywana. Ja pytam poważnie: dlaczego myślicie akurat w ten sposób? A odpowiedź? Stworek - potworek... i niczego rzeczowego. Nie poczułam się nawet dotknięta tym potworkiem, bo to słowo nie ma dla mnie zdecydowanie negatywnego wydźwięku, bawi mnie i lubię wszelką stworkowo - potworkowatość, ale tym, że w ten wymijająco - bagatelizująco - niepoważny sposób potraktowano poważny temat.

Pytałam o mutację

bo wiem że ludzie się boją tego słowa, że kojarzy im się z (chyba już trzeci raz to pisze) z czymś w stylu "co dwie głowy to nie jedna, w uchu cewka moczopędna..."
Jest to dla mnie dowód, że ludzie kształtują swoje pojęcie o genetyce (zresztą podobnie jak o wielu innych sprawach) w oparciu o media, czyli : fakty podane w przyswajalnie uproszczony sposób ze wszystkimi wynikłymi z tego nieporozumieniami oraz płody fantazjii ludzi tworzących rożne filmy.
W ludzkim organizmie codziennie zachodzą mutacje. Ale mimo to żyjemy...

Gugu

na dobranoc, gugu gugu.

Koncert za który też by można było dużo oddać

to Overurta 1812 Czajkowskiego, wykonana przez dobrą orkiestrę np na Placu Czerwonym w Moskwie, z porządną baterią dział przygotowaną na finał...

cisza wraca

Pewnie ze nie musimy wymieniac swoich uwag na forum publicznym.
Nie mniej jednak moge wymieniac swoje uwagi gdzie mi sie podoba a jak sie to komus nie podoba to niech sie wypcha.
Naprawde istnieje cos takiego jak maile, czaty i gadu-gadu ??? A co to znowu za szatanskie wynalazki ???
Korzystalem kiedys z metod tradycyjnych jak : tam-tamy, dymy z ogniska, poslaniec z kipu oraz golebie ale postanowilem isc z duchem czasu i odszedlem od tradycji.
Ps.
A poza tym nie przypominam sobie zebym Was widzial na oddziale a wiec nie jestem Waszym kochanym pacjentem.
Amen

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (237 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry