Widok

co dać w podziękowaniach dla gości na roczek??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nie długo wyprawiam roczek dla Synka i nie mam pojecia co dać gościom za przybycie??
Czy wogole coś wypada dać??
Co Wy dalyście??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
bez przesady, nic nie dawać.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
A skąd taki pomysł, żeby dać coś gościom w podziękowaniu za przybycie ?

My przygotowaliśmy pokaz multimedialny ze zdjęciami od córki narodzin po roczek, żeby było wesoło, po każdym zdjęciu było pytania wyświetlane typu :

Co Amelka miała w rączce... odpowiada i tu wpisane imię jednego z gości
Jaki kolor miała sukienki i znowu podane kto ma odpowiedzieć

Naśmialiśmy się przy tym sporo

Ale żadnych upominków nie dawaliśmy gościom
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
My wypaliliśmy właśnie tą prezentację na płytkach i daliśmy gościom na pamiątkę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tzn. mieliśmy swoją prezentację ;) (żeby nie było, że prezentację Kasi31 rozdaliśmy ;P )
Tez uwazam ze takie prezenty dla gosci to gruba przesada. Jak przychodza na Twoje urodziny czy imieniny to tez dajesz im prezenty?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też wcześniej nie spotkałam z podziękowaniami, ale pozawczoraj teściowa podsuneła pomysł mężowi, żebyśmy coś im dali w zamian za przybycie. Dlatego stąd moje pytanie do Was??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mami, może miałyśmy tych samych gości :)

Ja też nie rozumiem, skąd taki pomysł. Jak się idzie na urodziny, to "w zamian" dostaje się ciasto i imprezę i tyle :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja mialam takie malutkie czekoladki roczkowe z allegro ale zapomnialam z tych emocji i zawirowań położyć na stół he i dałam po imprezie:))
my dalismy gosciom (najblizsza rodzina) zdjęcie córki i wydrukowany do tego smieszny, miły wierszyk, ze dziekujemy za przybycie i takie tam :)
spiełam to razem, przewiązałam kokardka i było gites!
kilka forumek przy okazji zamawiania u mnie zaproszeń na chrzest zamówiło także takie słowne podziękowania, może i na roczek kogoś zainspirują:

image

image
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
- nic
- może i wypada, ale zupełnie nie trzeba (w końcu są na imprezie, którą sama organizujesz)
- nic
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a tak po kazdej imprezie jak mi zostaje ciasta to daje po kawalku kazdemu bo u mnie to zazwyczaj najblizsza rodzina na roczku bylo troche wiecej osob ale tez dostaly po kawalku tortu.
i nie piszcie ze nie wypada albo przesada bo kazdy robi jak uwaza. nie trzeba dawac nic bo nikt na pewno nie poczuje sie urazony ale milo jest dostac chociaz kawalek ciasta do domu:)
;) - no ja nie napisałam, że nie wypada.
ale fakt - tak - po przemyśleniu - ciasto - tort goście dostali - ale to (dla mnie jakby normalne).
mam na myśli, że uważam że nie trzeba szykować specjalnych upominków na ta okazję dla gości.
To chyba inaczej zrozumieliśmy co dać w podziękowaniu dla gości ;)
Bo jeżeli zostaje tort, ciasto to zawsze na wychodne daję gościom ;)

Zaproszenia z podziękowaniem też ok, ale nie wiem dlaczego mi się te dawanie czegoś dla gości jakoś skojarzyło z dawaniem specjalnie jakiś prezentów ;)

To jeszcze raz: My daliśmy ;)
-zaproszenia ze zdjeciem Amelii ( ale to wiadomo przed urodzinami )
-ciasta, torty
- przygotowaliśmy dla gości prezentację

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
O matko ja nie wiem, czy teraz juz nie mozna zrobic normanej imprezy urodzinowej w domu? Musza byc podarunki dla gosci za to ze raczyli przyjsc? No kurcze bez przesady. Zaraz trzeba bedzie winietki przy stole rozkladac i zamawiac orkiestre.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
wydaje mi sie ze nie musisz nic dawac ale jesli chcesz mozesz obdarowac swoich gosci podarunkami typu cukiereczki/ciasteczka w małych opakowaniach, zdjecia synka, bądz podziekowanie za przybycie z wklejonym zdjeciem

myśle ze to bardzo miłe prezenty i uciesza każdego

tyle ze wymaga to troszke zachodu i zobaczysz czy zdazycie z tym

myśmy nic nie dawali - nie ma takiego obowiązku :)
Ja mam przygotowane zdjecie Majki z napisem DZIĘKUJĘ ZA PRZYBYCIE-MAJUSIA mały drobiazg a na pewno ucieszy.
ale nie ma przeciez pobowiazku dawania jakis podziekowań ;)
image[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
no nie ma tylko sie pytałam bo tesciowka nalegala zeby cos dac jej. i nie wiedziałam jak to jest z podziewkowaniami .bezszczelna kobieta
O mejn gad :D podziękowania ?? a z jakiej jeszcze okazji się daje?niedługo będzie się oplacalo być gościem wszędzie:D
Madness is the gift, that has been given to me!!
Ja pierdziu nie chodzi o jakies wielkie prezenty dla gosci... i kupowanie dla kazdego po ręczniku i garnku...

ale skoro na pierwszych urodzinach corki byly babcie, dziadki, niania, chrzestni czyli nasze rodzenstwo to kazdy z usmiechem przyjął zdjęcie Mlodej z wierszykiem, ze Mloda wkroczyla w powazny juz wiek roczniaka i nie jest niemowlakiem :D

Nas koszt tych "prezentów" wyniósl 10 zl ogólem, a był miłą niespodzianka :)
nie dlugo trzeba bd placic gosciom za przybycie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

do góry