Widok
co dajecie swoim ok.2 latkom na śniadanie/kolacje?
Moja mała ma 20 miesięcy i ostatnio grymasi strasznie jeżeli chodzi o jedzenie. Obiady je porcje i to porcje prawie jak dla dorosłego praktycznie bo cały talerz zupy wciągnie ale jezeli chodzi o śniadania czy kolacje to nie ma ochoty np. na chleb, parówki jadła teraz sie przejadły chyba, bo kreci nosem, kaszka tez sie przejadła, nawet na jogurty ostatnio nie ma ochoty. Nie wiem co by jej dawać. No tak jadłaby ciastka;) ale tego jej nie dam na śniadanie przecież. Może jej dzisiaj jajcówę zrobię jak wstanie ale w kółko jajka to tez niezbyt przecież. Na krowie mleko to jeszcze trochę za wcześnie raczej żeby jej platki zrobić np.....
brzmi smacznie;) ale twrożek to jest na krowim mleku to nie wiem....a salatki to nie są za cieżkostrawne?
a moze jakiś szybki przepis podacie?
a moze jakiś szybki przepis podacie?
U nas hitem są sandwicze, młoda lubi też chlebek z paszczetem. Jak mamy więcej czasu to robie naleśniki, albo omlety z twarożkiem rzodkiewką i szczypiorem. Ale ogólnie nasze dziecko jest s****znie jajkowe lubi w każdej postaci. Robie też owsiankę na normalnym mleku z miodem - bardzo lubi a daje jej bo zdażają się problemy z zaparciami. (Nasza córcia od dawna pije normalne mleko). Czasem jej robiłam sałatkę owocową z jogurtem, w wczotraj zrobiłam dla nas sałatkę z lodowej, kurczaka cukini, sos czosnkowy itp i o dziwo też wciągała :-)
Betrisa u mnie podobnie tylko tak przez cały dzień wszystko jest ble :)
Tak jak dziecko powinno zjeść 5 posiłków dziennie, to u mnie nie ma na to szans.
Na śniadania też już nie wiem co wymyślać :) parówki ble, kanapki zawsze były ble, płatki z mlekiem są mniam, ale na zwykłym mleku i płatki czekoladowe więc nie za zdrowe, jajecznica ble, jogurty ble
Grzanki uwielbia, ale czy takie małe dziecko może jeść sandwicze ?
Tak jak dziecko powinno zjeść 5 posiłków dziennie, to u mnie nie ma na to szans.
Na śniadania też już nie wiem co wymyślać :) parówki ble, kanapki zawsze były ble, płatki z mlekiem są mniam, ale na zwykłym mleku i płatki czekoladowe więc nie za zdrowe, jajecznica ble, jogurty ble
Grzanki uwielbia, ale czy takie małe dziecko może jeść sandwicze ?
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Agitka moje pije UHT, nie zastanawiałm się nad tym wczesniej, grunt, że nic mu nie dolega. Ale ja to ja, każdy robi po swojemu. \ja akurat szybko i bez problemów rozszerzałam dietę, Kuba jadł raczej zawsze chętnie (z wyjątkiem okresu gdy zaczynał chodzić) i nigdy nie miał żadnych uczuleń, ani problemów z brzuszkiem.
u nas tez na okraglo parowki i jajecznica. kaszka tylko w nocy, bo inaczej wogole nie tknie. czasem zje plasterek szynki albo serek zolty w takich paluszkach ale na tym koniec. wlasnie zrobilam placuszki z jablkami- zjadl 1!!! pozniej moze paluszki rybne mu zrobie albo nalesniczka. sama juz nie wiem. smakowalo mu ostatnio moje spaghetti wiec moze to.
a mleko krowie to u nas od dawna. Miko nie toleruje MM i czasami zdazalo sie zrobic kaszke ryzowa na mleku mrowim, zeby przemycic mu troche nabialu.
a mleko krowie to u nas od dawna. Miko nie toleruje MM i czasami zdazalo sie zrobic kaszke ryzowa na mleku mrowim, zeby przemycic mu troche nabialu.
Beata - na krowie mleko i jego przetwory nie jest za wcześnie :P jeśli Mała je jogurty, masło i nic jej nie jest - to nie ma przeciwwskazań do podawania twarogu ;)
nasz pije krowie mleko tylko z kawą ;)
pierwsze śniadanie to w dalszym ciągu butla z mlekiem - jakieś 180ml :) na kolację (przed snem) 240ml mleka, z tego ok 150ml to już gęsta kaszka :]
drugie śniadanie(czyli jak my jemy) to dokładnie to co my - jajecznica, jajka na twardo lub miękko(ciut mocniej ścięte żółtko), pasta jajeczna, parówki, kanapki :) czasem sałatka jeśli akurat jest :)
na kolację (czyli ok 18) przeważnie mamy dorosłą obiado-kolację lub drugie danie obiadu :) więc Gabryś zjada z nami :)
jeśli nie ma - to kanapki :)
nasz pije krowie mleko tylko z kawą ;)
pierwsze śniadanie to w dalszym ciągu butla z mlekiem - jakieś 180ml :) na kolację (przed snem) 240ml mleka, z tego ok 150ml to już gęsta kaszka :]
drugie śniadanie(czyli jak my jemy) to dokładnie to co my - jajecznica, jajka na twardo lub miękko(ciut mocniej ścięte żółtko), pasta jajeczna, parówki, kanapki :) czasem sałatka jeśli akurat jest :)
na kolację (czyli ok 18) przeważnie mamy dorosłą obiado-kolację lub drugie danie obiadu :) więc Gabryś zjada z nami :)
jeśli nie ma - to kanapki :)
zapomniałam ;)
Gabryś miewa dni, że wcale nie chce jeść chleba :P czyli np. zjada samą wędlinkę/ser zółty/ser biały w plastrach z kanapki ;) innym razem zjada po kolei - najpierw pomidor, później mięsko, masełko i ewentualnie chleb ;P
wczoraj na kolację(naszą) wcinał zapiekanki robione przez Męża :] (z wędlinką, pieczarkami i cebulką, ananasem, serem)
nie wiem czy to już czas np.na płatki kukurydziane?
Gabryś miewa dni, że wcale nie chce jeść chleba :P czyli np. zjada samą wędlinkę/ser zółty/ser biały w plastrach z kanapki ;) innym razem zjada po kolei - najpierw pomidor, później mięsko, masełko i ewentualnie chleb ;P
wczoraj na kolację(naszą) wcinał zapiekanki robione przez Męża :] (z wędlinką, pieczarkami i cebulką, ananasem, serem)
nie wiem czy to już czas np.na płatki kukurydziane?
Fiolka - nie każdy lekarz ;)
nasza pediatra uważa, że po roku dziecko może już pić krowie mleko(takie jak my) :] ale ja jakoś nie byłam o tym przekonana i póki co Gabryś jest na Bebilonie ;) (od promocji do promocji - kupujemy po 10-12 opakowań)
w przyszłym m-u powinien nam się skończyć zapas MM i wtedy już przestawię Młodego na mleko z kartonika - też nie będę cudowała i wymyślała jakie jest dobre, a jakie nie :P
nasza pediatra uważa, że po roku dziecko może już pić krowie mleko(takie jak my) :] ale ja jakoś nie byłam o tym przekonana i póki co Gabryś jest na Bebilonie ;) (od promocji do promocji - kupujemy po 10-12 opakowań)
w przyszłym m-u powinien nam się skończyć zapas MM i wtedy już przestawię Młodego na mleko z kartonika - też nie będę cudowała i wymyślała jakie jest dobre, a jakie nie :P
Dziecko nie może jeść tak dużo jak dorosły ,dlatego nie chce jeść kolacji śniadania bo kojarzy się dziecku z niekomfortowym samopoczuciem po tak obfitym obiedzie,u nas podobny problem teraz wiemy ze dziecko jadło za dużo niewłaściwego jedzenia i duże kawałki żołądek dziecka jest mały i nie wszystko jeszcze dobrze trawi.
Masło migdalowe, suszone morele i zmiksować. Można też wymieszać z rozgniecionym bananem, albo kaszke ugotować na mleku roślinnym np. migdałowym.
https://feedfit.pl/reklama/smaczne-i-zdrowe-bakalie/
Polecam też bakalie. Sa zdrowe oraz smaczne ;)
https://feedfit.pl/reklama/smaczne-i-zdrowe-bakalie/
Polecam też bakalie. Sa zdrowe oraz smaczne ;)