Widok

co dla rodzicow?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
sluchajcie wszyscy...
zastanawiam sie co mozna dac rodzicom zamist kwiatow...
bedzie oczywiscie piosenka, ale kwiaty to niefortunny pomysl zwlaszcza ze rodzice mojego narzeczonego sa z poludnia i na pewno kwiatki nie przetrwaja podrozy...
po drugie pewnie dostaniemy sporo kwiatow od gosci, wiec po co jeszcze kupowac 2 bukiety...
jesli macie jakies doswiadczenia albo pomysly, to prosze piszcie!!!
sciskam!
swonko

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a może jakiś album z podziękowaniami? np. robiony samodzielnie (zawsze to coś bardziej osobistego niż kupiony gotowiec)
słyszałam też o podziękowaniach itp. zamkniętych w szkatułce

jak przyjdzie mi coś innego do głowy to napiszę :) bo sama się jeszcze zastanawiam
o super! dziekuje bardzo za pomysly i... prosze o wiecej! ;)

było już trochę o tym:
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=61592&t=61521
o dzikeuje za ten link - super pomysly.. chyba cos wykorzystam.. myslalam, zeby zrobic podziekowania dla babc, chrzestnych, swiadkow itp.. nawet zastanawialam sie czy symbolicznie jakims "dyplomem" nie dziekowac wszystkim.. tylko ze u nas bdzie az 120 os. i nie wiem, czy na wlasne zyczenie wpedzac sie w jakby nie bylo dodatkowe koszty...
mam jeszcze tyle pomyslow.. a wszystko kosztuje... chyba bede musiala sprawe przemyslec...
a moze ktos z juz zameznych/zonatych ma pomysly do wykorzystania? np co do prezentow dla rodzicow (ale nie tylko) ;)??
bede wdzieczna!

Znalazłam coś takiego:
image

image - te "ksiązki" jak dla mnie trochę tandetne :(

księga pamiątkowa z waszymi fotkami z dzieciństwa, nazeczeństwa i ślubu ( ta jest dzieła NIKITKI)
image

A moze po prostu podziękowania w kształcie kart z waszymi wpisami i np. (jeśli sie uda dogadać z fotografem) z wklejona fotką na 1-ej stronie ??
Słyszałam tez o słodkościch w koszach dla mam i alkoholach rózniastych w koszach dla ojców

ekstra!!!
ciesze sie,ze podsuwacie mi takie ciekawe pomysly!!!

dori - pamietaj,zeby trzymac dla mnie termin robienia tego wszystkiego!! ;) ze bedzie tych rzeczy sporo i dla wielu gosci - to rezerwuj duzo czasu!! ;)

ja juz po slubie! ale mysmy dali rodzicom puchar ( taki jak się daje na zawodach na przykład) z wygrawerowna tabliczka dla najlepszych rodziców na świecie, rodzice bardzo ale to bardzo się cieszyli
Oczywiście pamiętam, pamiętam i zarezerwowałam :) Już się nie mogę doczekać jak bedziemy wymyślac co i jak ma wyglądać (kolorystyka, zdobienie, no i oczywiście obróbka fotki ) :)

my też mieliśmy taki sam problem - mój mąż jest z Krakowa więc też zrezygnowaliśmy z kwiatów - i daliśmy takie tablice z wygrawerowanymi podziękowaniami i naszym zdjęciem - wszystkim sie bardzo podobało i to zawsze coś innego i orginalszego od kwiatów :)
znalazłam dzisiaj SUPER pomysły (UWAGA!: tylko dla rodziców z poczuciem humoru :D):

1. koszulki z logo supermena tylko z napisami SUPERMAMA i SUPERTATA
2. jeśli rodzice Młodego nie mają córki i odwrotnie (jeśli rodzice Młodej nie mają syna) - koszulki z napisem MAM już CÓRKĘ i MAM już SYNA
3. świadectwo bycia Dobrym Rodzicem (stylizowane na świadectwo szkolne)

ja sama do dzisiaj brałam pod uwagę zrobienie ksiąg pamiątkowych dla obydwu par rodziców, ale teraz już wiem, że z T. będziemy robić 1. i 3. :D - i tak wszyscy będą płakać (moja mama np. jest bardzo wrażliwa i BYLE CO ją wzrusza), więc wolę coś na rozładowanie niepotrzebnego napięcia...

a wam jak się podobają pomysły? :)))

pozdrawiam!
UNPLUSHAK genialne!!!:) szkoda ze juz po moim slubie....:( u mnie byly kwiaty (zdecydowanie odradzam dawanie rodzicom bukietow otrzymanych od gosci!!), oczywiscie piosenka i takie male ksiazeczki dla mamy i dla taty, w sumie nic oryginalnego ale i tak bylo pieknie:)
unplushak - super - ;) zwlaszcza, z emoj misiek jest jedynakiem (ja z kolei nie).. w ogole ekstra pomysly macie ludziska..;))

Dori - robisz ksiegi gosci? (takie "na zyczenia"?? bo chyba bede chciala) ;)

no cieszę się, że Wam się podoba :D

tylko szkoda, że nie sama to wymyśliłam :/
My dalismy Mamom kwiaty, a dodoatkową niespodzinką, był przygotowany przez nas film pt. "Historia pewnej miłości" - w Movie Maker - zrobiłam filmik - powklejałam zeskanowane zdjęcia Rodziców z czasów narzeczeństwa, później ze ślubu, nasze narodziny - uwzględniając rodzeństwo i na koniec nasza fotka z napisem A potem żyli długo i szczęśliwie.
Filmik został wyświeltony podczas oczepin z laptopa z użyciem projektora - orkiestra zagrła "Pokolenie" Kombi,z projekcji ( 3 min. z kawałkiem) towarzyszyły radośne okrzyki, Rodzice się wzruszyli. dodatkow filmik dołączony będzie do kasety z imprezy.

Niestety ja wykonuję tylko zaproszenia i całą resztę (zawieszki, winietki, podziękowania dla rodziców i gości , menu itd. itp.)

Ale z czystym sumieniam polecam NIKITKĘ która robi naprawdę profesjonalne księgi gości i może je przeozdobic np. w kolorystyce zaproszeń i dodatków, ogólnego wystroju weselnego, nawiązac motywem do wiązanki ślubnej itp. ---- dużo wzorów do obejrzenia na jej stronce :)
Jakby coś to na prv mogę podać maila lub nr gadu-gadu i stronkę NIKI

no to jeszcze jeden pomysł :))),

można np. fundnąć rodzicom jakiś weekendzik w Polsce lub za granicą (opcja dla bogatszych Par Młodych)
do góry