Widok

co kupić 11-latce pod choinkę?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
oczywiście,tak żeby nie zbankrutować. tak do 100 zł.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7
Zaczęłam dawać mojej córce kreatywne prezenty, gdy miała 11 lat. Tak to sobie teraz przypominam, kiedy ostatnio dałam jej zdjęcie po numerze z żywotnym (https://ideyka.pl/catalog/zhivotnye2). Ona była szczęśliwa!!!! I najważniejsze, że się rozwija!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

My kupiliśmy córce ostatnio wspaniałą książkę "Sanoko. Psst! Czy zdradzić ci moją tajemnicę?" Ozeany Blu. Opowieść jest bardzo przyjemna, jest wiele ciekawych wątków. Moja córka ją bardzo polubiła także śmiało mogę ją polecić. Książka pokazuje jakie wartości są ważne w życiu, czym należy się kierować, także dodatkowo również uczy. Moim zdaniem warto stawiać na tak wartościowe książki.

W takim wieku to może już smartfona warto kupić? Myślę, że dziecko ucieszy się z takiego prezentu i to na pewno. Ja na święta kupowałam synowi POCO M3 Pro, dobrze wiedziałam czego chce, a z konkretnym modelem telefonu to już mąż mi pomagał, ja się na tym nie znam za bardzo.

Tak ale pewnie jak jesteś rodzicem to ci dziecko mówiło że chciało by mieć jakeś zwierze

No a może po prostu jakieś gry edukacyjne lub jakieś ciekawe ubrania? Pozdrawiam! :D
Zwierzęta NIE są dobrymi prezentami pod choinkę
Trzeba wszystko skonsultować z rodziną
Może się okazać, że dziecko dostanie np. kotka pod choinkę - po miesiącu sie znudzi
Zwierzę to bardzo odpowiedzialna decyzja

Pies nigdy nie powinien byc prezentem to ma byc odpowiedzialny zakup...potm wiele tych prezentów ląduje w lesie czy schronisku
My kupujemy cos bardziej przyziemnego, a mianowicie chciala nowe słuchawki do komputera i dostanie takie gamingoe Genesis Selen 400 bo i n kompa i na konsole odpowiednie sa. a i dobra jakosc
Wiem ze wielu osobom moze sie nie podobac pomysl psa, ale ja mam 11 lat i najbardziej na swiecie marzylabym o psie
Mysle ze to zależy od dziecka czy jest gotowe na zwierzę , takie zaadoptowanie trzeba dosc dlugo planowac, wydaje mi sie ze najlepiej wsiąść zwierze od jakiej znanej osoby(sąsiadki,rodziny,kolezanki) i czesto rozmawiac z osobą od ktorej chcesz to zwierze o zachowaniu pupila
Podam przykład :Ja mam 11 lat a mam psa, kota i jeża. Więc nie każdy jest nieodpowiedzialny :/
Ja dostałam w wieku 9 lat 3 papuzki faliste mają teraz 5 lat i nie wyobrażam sobie życia bez nich
Też mam 11 i chciałabym dostać to co ty muwisz bo lubię się bawić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też lubię jeszcze rolki deskorolki jakieś takie
Ja w wrześniu skończyłam 11 lat więc mam 11 aktualnie i chciałabym dostać na święta np klocki LEGO bo widziałam takie fajne jakąś grę planszową malowankę w której będzie dużo do pokolorowania lalkę coś w stylu monster hight czy barbie jakąś ładną ogólnie chciałabym zwierzątko też jeżeli chodzi o moje zainteresowania do prezentów to ja lubię się bawić lalkami z rodzeństwem i spędzać czas z rodziną i lubię też układać klocki itd...
Możesz kupić jej to czym się interesuje a jeśli się niczym nie interesuje to np. drukarkę, słuchawki bezprzewodowe, kuferek z kosmetykami do pielęgnacji lub makijażu, etui na telefon, pieniądze, ciuchy.
hanna montana była modna 5 lat temu
nie daje się zwierząt na prezent
Nie wiem czy każdemu się spodoba ale można kupić jakiś zestaw gdzie dziecko będzie robiło np. świeczki, mydełka itp...
ja mam tyle samo lat i mam żółwia którego mam już 2 lata :D
Ja mam jedenaście lat i skoro nie morze korzystać z neta to kupcie jej np jakiś instrument np ja bym chciała dostać skrzypce ale mama na stwór sie nie zgodzi

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry