Widok

co kupić?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Cześć mamuśki i przyszłe mamuski. Moja przyjaciółka urodziła dziś córcie :) Jutro planuje odwiedzić ją w szpitalu i chciałabym jej cos kupić dla małej...tylko własnie za bardzo nie wiem co. Ciuszki odpadają bo wiem ze juz ma tego całą masę - sama mi opowiadała. Poradzcie co jej może sie teraz przydac, bo ja w tych sprawach to zielona jeszcze :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najlepiej zapytaj czy jest coś czego potrzebują, jakieś kosmetyki, smoczek itp

image
kup ładny kocyk - do wózka lub łózeczka zawsze sie przyda do tego ładna kartka z gratulacjami i juz :-) . Kiedys sliczne kocyki kupowałam w Smyku koszt 70-100 zł . Jesli cos tańszego to jakas zawieszka na łózeczko (z pluszowymi misiami np. taka do zabawy , materiałowa książeczka edukacyjna - przyda się w pierwszym roku zycia ) To chyba tyle .. to w miare bezpieczny prezent .ew. możesz zapytac czy chciałaby pieluchy - wtedy jakie miałabys kupic i w jakim rozmiarze .Pozdr.
hmmm ja myślę że kosmetyków nigdy za wiele :)

image
image
ja proponuje paczke pampersów i chusteczki tego nigdy za wiele:)
\
ja kupowałam na I wizytę ciuszek, kosmetyki

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
do szpitala to zanies drobiazg np.skarpeteczki sliniaczek a pozniej jak wpadniesz do niej do domu przynies wiekszy prezencik tak jak np pampersy ja tez prosilam przychodzacych w odwiedziny :) moja kuzynka tez dzisiaj urodzila dziewczynke :)
image

Uploaded with ImageShack.us
A ja polecam taki kocyk/rożek trzyfunkcyjny - wg mnie rewelacyjna recz dla mniejszego i wiekszego maluszka - mam taki wiec jest spradzony

https://ssl.allegro.pl/item252494386_efik1_spiworek_kocyk_rozek_becik_okrycie_3w1_hit.html
image

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Ja kiedyś kupowałam ręcznik taki z kapturkiem, w większym rozmiarze 80x80 - to tez na pewno się przyda. Kosztował ok 30zł.

Właśnie w H&M można kupić super ręczniczek z kapturkiem w zwierzaki za 30 zł.

a ja stawiam na pieluszki-np pampers new born(tego nigdy nie za wiele a na pewno sie przydadza)..kocyki,rożki i ciuszki pewnie młoda mama juz ma...
A moze po prostu zapytac mamę co by chciała Tak bedzie najprościej

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
ręcznik kąpielowy z kapturkiem :)

image
wiecie co - a ja ze swojej perspektywy nie polecam takiego recznika - mi się nie sprawdził z tego powodu ze szybko był zbyt mały :(

Dori- może masz rację, ale są różne rozmiary. Taki zwykły też kiedyś będzie za mały ;)))

Powiem Wam, że wczoraj dokonałam świetnego zakupu na roczek. W Gdyni, w CH Vitawa jest sklep PEPCO. Ogólnie można dostać tam wszystko od zniczy, do ścierek, przez sztućce, kurtki i bieliznę. Są także ciuszki dla dzieci, naprawdę śliczne, a ceny RE-WE-LA-CYJ-NE!!! Można dostać koszulki, body, śpiochy, pajacyki, spodenki, kompleciki, kombinezony na zimę, kurteczki itd. Za grosze! Np. piękny welurowy pajacyk za 14,99 zamiast np. 39,99 jak w pozostałych sklepach! Body za 5,99 - 9,99. My kupiliśmy polarowy komplet dla dziewczynki : spodenki+ bluza z kapturem na zamek za 19,99, do tego wynalazłam body z długim rekawem własnie za 5,99. Dodatkowo przygotowałam jeszcze taką niespodziankę w postaci zbioru zdjęć z całego roku życia powklejane na tle z motywem dziecięcym (format A4) i dałam do wywołania, włożę do antyramki. Jak naładuję baterię w aparacie to mogę wkleić zdjęcie moich zakupów, jeśli ktoś będzie chciał.

Polecam ten sklep, bo mają tam ciuszki w rozmiarach od najmniejszych, do takich dla 2-3 latków. W Gdańsku też jest jeden ich sklep.

kurcze jest teraz mnustwo żeczy dla maluszków
zależy ile przeznaczasz na to pieniążków
przefantastyczne są komplety pościeli ale to troszkę kosztuje i nigdy tego za mało
albo jakiś fajny rożek
tudzież może być coś dla mamuśki i dziecka:)
sadze z sympatycznie dostac np opakowanie na smoczek szczoteczke do wloskow
image

Uploaded with ImageShack.us
Pepco jest też w Wejherowie - w centrum handlowym Jantar.

ja kupiłam po konsultacji z mama dzidzki opakowanie na butelke taki ochraniacz styropianowy
gagata - super rzecz :)
hihi a mój maluch smoczka nieużywał nigdy i nie używa :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (39 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

do góry