Widok

co kupic za...

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
witam
moja corcia dostala na chrzest okolo 2 tys nie chce wydawac tego na rzeczy typu wozek krzeselko do karmienia itp. chce zeby miala cos na lata cos co kiedys wezmie do reki i bede jej mogla powiedziec ze to za pieniadze z chrztu. nie mam pomyslu co to mogloby byc (dostala obraz, zlote kolczyki, wisior i bransoletke) wiec nie chce juz powielac zastanawialam sie czy nie kupic jakiejs zlotej sztabki, monety ktora jesli to kiedys bedzie konieczne sprzeda lub przetopi np na obraczki.
na konto chyba nie ma co wplacac jak sadzicie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jest tam w tym banku lokata ktora nie spada to sie inaczej nazywa nie pamietam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
teraz sobie przypomniala ze mam jeszcze konto w m banku ktorego nie uzywam i tam jest jakies podkonto wyzej oprocentowane hmmm moze tam przeleje
obecnie przy spadającym oprocentowaniu najlepiej wychodzą albo super szybkie lokaty (2-3 miesiączne na 6%) albo długoterminowo w złoto: ale nie wyroby jubilerskie tylko np. monety złote (pół uncji złota lub cała uncja). To złoto nie traci na wartości - proponuję popatrzeć na kurs złota jaki był kilka lat wstecz.
Oczywiścnie nie mam na myśli lokat typu amber gold :)
sorry ale musisz się nieźle naszukać aby znaleźć jakieś dobre oprocentowanie, żeby zobaczyć jakiś efekt od 2 tyś zł.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ojj dokładnie na lokacie będzie na waciki a jeszcze chyba zapłacisz podatek od oszczędności ....lipa jak nic
dokładnie - długoterminowo lokat sięnie opłaca - ale lepsze to niż leżenie na zwykłym koncie - każde oprocentowanie ciut wyższe niż inflacja powoduje że wychodzisz na zero.
ja bym wpłaciła te pieniążki na konto jakieś oszczędnościowe i w miarę możliwości wpłacała do nich jakąś sumę na którą możesz sobie pozwolić. myślę, że tym sposobem jeżeli będziesz skrupulatna zbierzesz niezłą sumkę dla dziecka. możesz też zachęcić dziadków do takiej akcji.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

do góry