Widok

"co laska..."

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktos wie, czy za zgode na slub w innej parafii trzeba ksiedzu z mojej parafii dac "co laska" w kopercie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
KOCHANI!!!

MAM ZEZWOLENIE!!!!!

Tak sie obawialam ksiezy z naszej parafii a poszlo gladko! Nie musialam placic NIC - trudno to sobie wyobrazic:) Mialam przygotowane 20,00 PLN w kopercie i dalam, bylam w szoku ze tak szybko i bezstresowo sie to udalo. Ksiadz proboszcz powiedzial, ze sa dwie drogi:
1.spisujemy protokol w jednej z naszych rodzimych parafii i przed samym slubem otrzymuje go ksiadz z parafii udzielajacy nam slubu, albo:
2. powiedzial, ze to taka "nienormalna", ze protokol spisuje ksiadz proboszcz z parafii w ktorej bierzemy slub.
A ze ks. Darek z Bernarda mowil wlasnie, ze protokol spiszemy u niego - wystarczylo pozwolenie z naszej:)

Z tego wszystkiego zapomnialam zapytac o zapowiedzi;) Ale to juz sie zapytam ks. Darka;)))

Pozdrawiam i zycze szczescia innym parom w przedzieraniu sie przez gaszcz parafialnej biurokracji;)))

a ja poszlam do licencje do mojej parafii i nie zaplacilam nic:) ksiadz wypytal tylko gdzie robimy, jak przygotowani, itp....
ale czytajac wasze wypodziedzi to chyba szczescie mialam:D

do góry