Widok

co lepiej się sprawdza śpiworek czy kocyk?

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam się nad kupnem śpiworka do gondoli i może fotelika nasz szkrab urodzi się we wrześniu więc cała zima przed nami i nie wiem czy lepiej będzie okrywać kocykiem czy zakupić śpiworek ? Oglądałam tylko kocyki i upatrzyłam sobie w smyku taki ciepły 110/140
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam listopadowe dziecko i powiem tak cieplutki śpiworek służyl nam całą zimę i wczesna wiosnę a w najwieksze mrozy dodatkowo kocyk więc napewno warto kupić ciepły śpiworek do wózka :-)
Jeżeli gondola ma w zestawie takie "przykrycie" to wystarczy tylko kocyk. Dziecko i tak ubierzesz w kombinezon, więc dodatkowy śpiworek jest IMO zbędny.
JA MIALAM CAŁĄ ZIME ŚPIWOREK I NA TO PRZYKRYCIE Z WOZKA
a gdzie kupowałyście śpiworki ?? i
image

jeżeli dziecku zakłada się kombinezon zimowy to po co śpiworek?
chyba, że tylko śpiworek zamiast kombinezonu ...
spiworek sprawdza sie juz w spacerowce,a w gondoli cieply kombinezon, kocyk i jeszcze wozkowe okrycie w zupelnosci wystarczy!!!
image
image
Ja też nie widzę sensu pakowania dziecka jednocześnie w kombinezon i śpiworek - chyba, że mamy na myśli różne rzeczy.
teraz jest najlepszy czas na kupno spiworka-jakis tydzien temu widzialam przecenione w tesco,wiec w innych miejscach tez powinny byc Naprawde piekne sa w Mothercare -dostalam taki w prezencie od kolezanek z pracy i wspaniale sie sprawdzil, a rodzilam w sierpniu
ja kupiłam w akpolu
A jeśli kombinezon i kocyk to coś podkłada się pod plecki dziecka by było cieplej??
image

Sylwia127, ja miałam w gondoli dość gruby materacyk i to spokojnie wystarczyło. Ale jeśli chcesz być spokojniejsza, to zawsze możesz gondolę wyłożyć dodatkowym małym kocykiem na przykład. :)
naszą pociechę będę ubierać w kombinezon bo mam już kilka :) a powiedz mi proszę jak duży kupić kocyk bo są i takie około 70/100 i np 110/140. Czy jest to tak że warto miec dwa jeden mniejszy np do fotelika a ten większy do wózka ?
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wydaje mi się, że rozmiar nie ma znaczenia. ;) Większy kocyk zawsze możesz złożyć, jeśli nie jest za gruby.

A co do ilości - dwa kocyki przydadzą Ci się przede wszystkim dlatego, że zawsze dobrze mieć coś na zmianę w razie "wypadku" - pewnie nie raz zdarzy się sytuacja, że Maluch np. uleje i trzeba szybko mieć coś na zmianę. :)
to ja się podłącze do pytania bo podobny problem chodzi mi po głowie:)

we wrześniu przestawimy się pewnie na spcerówke ( mutsy) i zastanawiam się czy kupować osłonke na nóżki do spacerówki czy właśnie śpiworek....

czy to okrycie jest praktyczne???
image

to okrycie jest bardzo praktyczne bo nie przemaka-ja mam akurat x-landera ale chyba w mutsy jest takie samo-jak rozkladam budke w spacerowce,to okrywa malego tak,ze zachodzi na to okrycie na nozki,a poza tym, dzieki temu okryciu kocyk nie spada ;D
a ja bym na Twoim miejscu poczekała z zakupem jesli masz taki problem :) Kup kocyk tak czy siak bo na pewno sie przyda-jak nie do wózka to w domku czy u babci czy gdziekolwiek. A potem najwyzej dokupisz spiworek-tego jest pełno wiec nawet na allegro znajdziesz i masz zakup bez wychodzenia z domku :)
Ja bym jednak kupiła spiworek ( do spacerówki) jest praktyczniejszy, a te co są wózku są cienkie.
Do gondoli spiworek jest raczej nie potrzebny. Wystarczy koc :)
image
ja tylko ze swojej strony dodam ze kocykow nigdy za wiele:)
jeszcze w zeszlym tygodniu jezdzilam z gondola wylozona grubym kocykiem, teraz przelozylam na cienszy, za to przykrywalam takim srednim a teraz cieniutkim, azurowym z mothercare-jest rewelacyjny, polecam.
do tego w domu tez maly spi pod kocykiem, tu mu sie uleje, tam siknie przy przewijaniu i ciagle kocyki laduja w pralce
oj tak-kocykow nigdy za wiele.
W gondolce mialam gruby pod spod, plaska podusie, na to dzieciatko w kombinezonie i wtedy cienki kocyk plus okrycie,ale to byl nasz zestaw na temperature -20 stopni!!! Bardzo czesto rezygnowalam z cienszego kocyka...
Do samochodu na fotelik mialam kocyk sredniej grubosci
oprocz tego taki bardzo cienki, wrecz azurowy na lato jak dziecko zasypia na dworze gdzies w cieniu...
No i jeszcze kilka to na podloge, to zapasowy i tak dalej :)

Spiworek do spacerowki mialam od srodka polarowy i wtedy juz zupelnie z kocykow rezygnowalam...
image
image
Ja kupiłam śpiworek i miałam go w gondoli i w foteliku- był bardzo praktyczny! Może we wrześniu czy październiku wystarczy Ci kocyk,ale na zime polecam śpiworek.
do gondoli używałam kocyków, do spacerówki śpiworek

tak jak rudziaczek uważam, ze kocyków nigdy za dużo i też uwielbiam te ażurkowe z Mothercare :)
image
image
też w gondoli miałam śpiworek :) wełniany :) gdy zaczęło robić się cieplej(początek marca) kupiłam gruby kocyk :) złożony wzdłuż na pół wystarczał do wyłożenia gondoli i do przykrycia :)

akurat nie ma mojego wzoru ;) ale taki rozmiar i rodzaj http://www.allegro.pl/item1036037791_kocyk_kocyki_koce_koc100_140_dla_dzieci_cieplutkie.html

ale użyliśmy go tylko kilka razy, bo było już za ciepło ;)

w dalszej kolejności sprawdził się kocyk, który dostaliśmy od Dima1312 :) taki zapinany na zamek i zatrzaski, że można zrobić śpiworek :) do niego gondolę wykładałam takim mięciutkim, dosyć cienkim kocykiem :)

teraz w razie potrzeby używamy tego ostatniego(cienki, mięciutki z mikrofibry - mamy takie dwa) :)

a ostatnio kupiłam bawełniany :) http://sklep.51015kids.eu/?asort=1600&kolor=2311

Ja wolę kocyk, przydaje się jako alternatywa dla kołderki do łóżeczka, a także jako kocyk do wózka, nosidełka, fotelika samochodowego czy też jako narzutka do przedszkola. Zastosowań jest wiele, warto wybrać dwustronny kocyk z jednej strony bawełna z drugiej Minky na ciepłe i chłodniejsze dni.

Ja takie kocyki kupuje w CocoBird w tym sklepie https://minkycm.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak już robić kampanie reklamową to z wyczuciem. Odpowiedź do postów z przed 9 lat wcale nie śmierdzi reklamą :p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Rodzić - ocena (4 odpowiedzi)

Jestem przerażona i obrażona zachowaniem nauczyciele w tej szkole. Moja córka była uczennicą w...

Rodzic - opinia (5 odpowiedzi)

Nasze dziecko przeniosło się z tej szkoły, bo było źle traktowane przez wychowawcę, nauczycielkę...

Zaniepokojona matka - opinia (6 odpowiedzi)

Szkoła bardzo efektowna, ale mało efektywna. Na plus dwoch może trzech psychologów ze świetnym...

do góry