Widok

co na ból uszka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
nie chcę już dziś jechać na pogotowie, zaczekam do jutra i podejdę do naszego pediatry. mała ma od tygodnia katar i brzydki kaszel. przepisana reklamówka leków a dziś w nocy doszło uszko i wróciła wysoka temp. a miało obyć się bez antybiotuku.
już miała kilka razy zapalenie ucha i mam pełno kropli w domu, ale nie bardzo pamiętam które od czego;( wolę sama na własną rękę nie podawać.
pamiętecie co można jeszcze włączyć by przeczekać do jutra? podaję znów nurofen przeciwbólowo i olejek kamforowy na waciku.
przez te choroby już mi ręce opadają.
wasze maluchy też tak chorują? od wakacji było dobrze, a teraz nie mogą wyjść z katarów...
image image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lidka , przeciwbólowo to Ibufen w każdym razie coś nie na samym paracetamolu ale takie aby działało też przeciwzapalnie .
Z kropli to napewno możesz zakrapiać Otinum.
Jesli to nie pomoże musisz ruszać po antybiotyk jednak bo noc moze być ciężka. wacika do ucha radzę nie wsadzać - mozesz posmarować czymś rozgrzewającym za uchem .
Jak młody miał od czasu do czasu ucho miałam zawsze w razie czego antyb. Duomox i podawałam do przez 5-7 dni i szłam tylko na kontrolę po wszystkim.
otinum i ibum np. teraz podaje mojej małej dwa tyg temu na pogotowiu mi to zapisali a teraz powtórka z rozrywki :( ale samo uszko i 37 stopni bez gardła kataru ..jutro jeszcze idziemy do laryngologa
Nam laryngolog stanowczo odradzał metodę z olejkiem kamforowym i wacikiem
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
naprawdę nie można? to stare babcine sposoby. a jakie kropelki do uszka miałyście?
image image
tez na mam laryngolog mówił że nie można wacików ... krople Otinum mozesz dać 3 x dziennie po 2 kropelki na poczatek
kurcze, nie mam tego otinum, mam dicortineff (ale to chyba antybiotyk) i biodacynę, (do oczu, ale my miałyśmy ostatnio stosować do uszka). jestem sama z maluchami i nie mogę się dziś nigdzie ruszyć. co za pech!
image image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeśli masz dicortineff krople do uszu to możesz małej kropić , ja kiedyś miałam to dla syna od laryngologa zapisane.
własnie jej aniu zakropliłam. wieczorem znów 2 kropelki , byle do rana. mąż wraca z targów i pojedziemy z samego rana do lekarza.
a to otinum kupię i niech leży w domu na wszelki ...;)
dzieki dziewczyny.
image image
to dobrze :-) podawaj tez ten Ibufen czy co tam masz p/zapalnego
Olejek kamforowy działa rozgrzewająco
a temp sprzyja rozwojowi infekcji.
image
image
Lidia ja też nie raz miałam zapalenie ucha i wiem co to za ból. Nie uzywaj olejku kamforowego bo on rozgrzewa i potęguje ból. Z mojego doświadczenia wiem, że w tym przypadku to najlepiej jednak udać się do lekarza, z uchem to trzeba być ostrożnym.
image
moniall, pójdę z rana, bo jestem sama z maluchami, a kasjan też się zaraził. ;( dwa tygodnie temu miał antybioryk, katar, kaszel i angina. gorączka ponad 40st, tydzień zdrowia i znów zasmarkany. złapał od kornelki. jakaś jazda z tymi chorobami...
kamforę z uszka wyciągnęłam.
image image
Oj Lidia, życzę Dzieciakom dużo zdrówka. Może faktycznie spróbuj ten antybiotyk o którym pisałaś. Jejku czasami chciałoby się być i lekarzem i hydraulikiem i księgową, tak żeby mieć o wszystkim pojęcie i wiedzieć co w danej chwili zrobić.
image
Lidia zdrowka dla mlucha :) u nas dzialalay tylko krople do ucha :(
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
polecam antotalgin laryngolog mojemu synowi zapisał
życzę zdrowia

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

jak oszczedzacie ? (27 odpowiedzi)

witam dziewczyny napiszcie plis jak oszczędzacie, jakie formy, jakieś rygory, albo na czymś...

do góry