Widok

co na ból uszka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
nie chcę już dziś jechać na pogotowie, zaczekam do jutra i podejdę do naszego pediatry. mała ma od tygodnia katar i brzydki kaszel. przepisana reklamówka leków a dziś w nocy doszło uszko i wróciła wysoka temp. a miało obyć się bez antybiotuku.
już miała kilka razy zapalenie ucha i mam pełno kropli w domu, ale nie bardzo pamiętam które od czego;( wolę sama na własną rękę nie podawać.
pamiętecie co można jeszcze włączyć by przeczekać do jutra? podaję znów nurofen przeciwbólowo i olejek kamforowy na waciku.
przez te choroby już mi ręce opadają.
wasze maluchy też tak chorują? od wakacji było dobrze, a teraz nie mogą wyjść z katarów...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lidka , przeciwbólowo to Ibufen w każdym razie coś nie na samym paracetamolu ale takie aby działało też przeciwzapalnie .
Z kropli to napewno możesz zakrapiać Otinum.
Jesli to nie pomoże musisz ruszać po antybiotyk jednak bo noc moze być ciężka. wacika do ucha radzę nie wsadzać - mozesz posmarować czymś rozgrzewającym za uchem .
Jak młody miał od czasu do czasu ucho miałam zawsze w razie czego antyb. Duomox i podawałam do przez 5-7 dni i szłam tylko na kontrolę po wszystkim.
otinum i ibum np. teraz podaje mojej małej dwa tyg temu na pogotowiu mi to zapisali a teraz powtórka z rozrywki :( ale samo uszko i 37 stopni bez gardła kataru ..jutro jeszcze idziemy do laryngologa
Nam laryngolog stanowczo odradzał metodę z olejkiem kamforowym i wacikiem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
naprawdę nie można? to stare babcine sposoby. a jakie kropelki do uszka miałyście?
tez na mam laryngolog mówił że nie można wacików ... krople Otinum mozesz dać 3 x dziennie po 2 kropelki na poczatek
kurcze, nie mam tego otinum, mam dicortineff (ale to chyba antybiotyk) i biodacynę, (do oczu, ale my miałyśmy ostatnio stosować do uszka). jestem sama z maluchami i nie mogę się dziś nigdzie ruszyć. co za pech!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeśli masz dicortineff krople do uszu to możesz małej kropić , ja kiedyś miałam to dla syna od laryngologa zapisane.
własnie jej aniu zakropliłam. wieczorem znów 2 kropelki , byle do rana. mąż wraca z targów i pojedziemy z samego rana do lekarza.
a to otinum kupię i niech leży w domu na wszelki ...;)
dzieki dziewczyny.
to dobrze :-) podawaj tez ten Ibufen czy co tam masz p/zapalnego
Olejek kamforowy działa rozgrzewająco
a temp sprzyja rozwojowi infekcji.
Lidia ja też nie raz miałam zapalenie ucha i wiem co to za ból. Nie uzywaj olejku kamforowego bo on rozgrzewa i potęguje ból. Z mojego doświadczenia wiem, że w tym przypadku to najlepiej jednak udać się do lekarza, z uchem to trzeba być ostrożnym.
moniall, pójdę z rana, bo jestem sama z maluchami, a kasjan też się zaraził. ;( dwa tygodnie temu miał antybioryk, katar, kaszel i angina. gorączka ponad 40st, tydzień zdrowia i znów zasmarkany. złapał od kornelki. jakaś jazda z tymi chorobami...
kamforę z uszka wyciągnęłam.
Oj Lidia, życzę Dzieciakom dużo zdrówka. Może faktycznie spróbuj ten antybiotyk o którym pisałaś. Jejku czasami chciałoby się być i lekarzem i hydraulikiem i księgową, tak żeby mieć o wszystkim pojęcie i wiedzieć co w danej chwili zrobić.
Lidia zdrowka dla mlucha :) u nas dzialalay tylko krople do ucha :(
polecam antotalgin laryngolog mojemu synowi zapisał
życzę zdrowia

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry