Widok

co na zapalenie spojowek u dziecka:/

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
j.w podalam fenistil í jak jeszcze moge pomoc dziecku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pójść jutro do lekarza niech zapisze krople i nie przemywaj babcinymi sposobami typu rumianek bo może uczulić,mi lekarz kazał jeszcze przemywać solą fizjologiczną.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fenistil to w jakim celu podalaś ? do lekarza koniecznie ..
fenistil w kroplach na uczulenie aby nie tarl oczek bo go swedza:(( zaraz jade na pogotowie nie bende czekac dó jutra
jesteśmy akurat na bieżąco,bo starszy przechodzi zapalenie spojówek :]

do przemywania sól fizjologiczna - jak dziecko nie pozwoli sobie przytrzymać dolnej powieki,żeby wpuścić sól, to można zastosować albo:

- położenie kropli w wewnętrznym kąciku oka, gdy dziecko ma zamknięte oczka i jak otworzy, ta kropla wpłynie i przemyje oko,

- albo kompres jałowy moczyć solą fizjologiczną i położyć na zamknięte oczka.

Zapisano nam też maść do oka Floxal i krople Sulfacetamidum.

Floksal wciska się do worka pod okiem odginając dolną powiekę. Nam zalecono robić to rano i wieczorem, ale niestety się nie udało. Podobno można też posmarować zamknięte oczy tam, gdzie powieki się łączą i pod wpływem ciepła ciała część maści dostanie się gdzie trzeba :]

Ogólnie od samego przemywania solą metodą kropelka do wewn. kącika oka przy zamkniętych powiekach i kropla wpływa, sytuacja poprawia się. Tylko,że u nas zapalenie przebiega wyjątkowo łagodnie - oczy są zaczerwienione i całe szczęście już mniej szkliste, ale ropieć praktycznie nie ropiały.

Pozdrawiam i życzę powodzonka!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

do góry