Widok

co najpierw-makijaż czy fryzjer?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam. Prosze o podpowiedź, w jakiej kolejności zacząć przygotowania w dniu ślubu? Ja umówiłam najpierw fryzjera, potem makijaż. Nie wiem, czy dobrze zrobiłam? Zastanawiam się też, czy znajdę czas, by np. wziąć szybki prysznic przed ubieraniem, bo przecież może być ciepło... Ale czy nie zepsuje mi sie fryzura? A ile minut przed ślubem powinno odbyc się błogosławieństwo? Pomóżcie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
temat tutaj wałkowany wielokrotnie: najpierw fryzjer, potem makijaż :) a błogosławieństwo - to zależy od was samych i od czasu, u nas był ślub na 17, a błogosławieństwo coś koło 16,30 i trwało raczej krótko bo czas nas gonił do kościoła :)

http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
może ktoś napisze jak miał zorganizowany dzien ślubu?
ja będę miała: 5:30 wstaje rano(!!!)kąpiel
6:30 fryzjerka w domku(Magda)
8:00 makijażystka(Ela Skoczeń)
14:00przyjazd Pana Młodego
14:30 Błogosławieństwo
14:50 na cmentarz do ojca Pana Młodego
15:10jedziemy do kościoła
16:00 Msza św.
Mysle że u mnie to bedzie tak wyglądało ale zobaczymy :D

imageimage
A u mnie choć to dopiero za rok następująco:):) dopiero na 17.30 mamy msze:) wiec zamierzam sie wyspać:)by oczy były wypoczęte. Rano sprawdze czy wszystkie dekoracje sa juz wykonane,pojade po autko,udekoruje je z rodzinka i znajomymi, i pojade do fryzjera....czy on do mnie-to jeszcze czas.|Potem zrobie sobie makijaz:) i potem mam wielkie znak :):):)zapytania???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????:):):):)bo marzy mi sie by moj narzeczony zobaczyl mnie dopiero w kosciele jak bede szla z tatusiem pod reke.....i nie widzi mi sie to wczesniej:)dlatego tez chyba plener w niedziele zrobie...tez blogoslawienstwso nie wiem jak....itd itp:)

A ja będę miała odwrotnie :) Najpierw na 9 makijaż, a potem fryzjer na 10:30. Wolałabym odwrotnie, ale moja fryzjerka wczesniej już kogoś ma i najszybciej wchodzi w grę właśnie 10:30... no, ale podobno nie ma problemu jeśli makijaż będzie wczesniej ;)
Około 12:00 powinnam być w domu i tak się zastanawiam ile czasu może zająć ubieranie się "od stóp do głów" ?

image
image
hej. a ja mam tak:
pobódka chyba o 6 rano lub 5.30. kąpiel i o 7 30 wyjazd do fryzjera. potem do domku i na 10 30 makijaż. potem może szybki prysznic dla ochłody i ubieranie. nie wiem ile mi to zajmie. na 13 fotograf, więc trzeba wyjechać o 12 30. na ubieranie zostanie niecała godzina-wystarczy??? w domu bedziemy około 15. ślub na 16. kurczę, strasznie ten grafik napięty!!!
aanka mój dzień będzie wyglądał podobnie, też mam kościół na 16tą i plener przed:)ojjj napięty grafik

ciekawy temat,
ja ślub mam 16.06.2008 ale szczerze mówiąc nie zastanawiałam się nad tym jeszcze, a rzeczywiście warto, bo inaczej to porażka...

image
image
[url=http://slub-wesele.pl/]image[/
no to skoro ciekawy to do góry:))
up
up up,
ja mam ślub na 15:30
ok 13 idziemy z fotografem

musze jeszcze umowic fryzjerke, kosmetyczne i makijazystke

image
Ja mam na 8:30 fryzjera, pozniej gdzies na 12 makijaz (w między czasie prysznic) pozniej na 13:30 błogoslawieństwo i na 15 do kosciola.

image

image
ja idę do śłubu w rozpuszczonych włosach, więc najpierw makijaż - na 13, na 14 fryzjer, o 16.30 powinnam być już gotowa (narzeczo ny w tym czasie odbierze kwiaty i zawiezie samochod do przystrojenia), o 16.30 błogosławieństwo i wychodzimy, na 18.00 msza

image

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry