Widok

co potrzebne by zmienic lekarza prowadzącego ciąże ??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy karta ciąży wystarczy by zmienic lekarza? Chodze teraz do invikty i chce przenieść się do kogoś innego ale na NFZ. Bo tam jak dla mnie zdzierają kasę na żadne USG nie dostane skierowania. Jedyne za co płacić nie muszę to czasem zdarzy się wizyta i morfologia
image

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
karta ciąży:)
no chyba że masz jakieś przewlekłe choroby to wtedy mieć warto jej historię
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez zmianilam lekarza proadzacego, chyba w 12-14 tyg,nie pamietam,wystarczy zabrac karte ciazy no i te badania ktore ci robili, np zdjecia usg i inne wyniki krwi itp,ale to zazwyczaj kazdy ma w domu.

powodzenia.

image
wszystkie wyniki i karte ciąży mam przy sobię. A czy lekarz do którego się udałaś nie robił problemu że zmieniłaś??
image

A czemu miałby robic problem? Nie odpowiadał Ci poprzedni lekarz, wiec zmieniasz, masz do tego pełne prawo.
ja zmieniałam w styczniu...ze względu na ciężką chorobe mojego gina

wystarczyła mi karta ciąży, wyniki badań, no i akurat w moim przypadku wypis ze szpitala po ostatnim porodzie do wglądu dla nowego gina
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja kolezanka zmieniala lekarza chyba ze 3 razy wystarczyla jej karta ciazy,w koncu tam sa wszystkie wyniki,ale jak masz opis usg czy wyniki to warto je tez ze soba zabrac:)
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
dzięki dziewczyny za odpowiedz :) teraz muszę gdzieś znaleźć fajnego ginekologa na NFZ bo w maju mam zrobić połówkowe i nie che płacić 200 zł. Czy może kogoś mogły byście polecić ?
image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a w jakich okolicach?
imageimage
jestem z gdańska
image

ale nie wiem czy połówkowe zrobisz gdzieś na NFZ (chyba że masz ukończone 35 lat) bo inaczej to chyba nie ma możliwości {chyba że się mylę} - ja chodzę na NFZ do dr Jankowskiego na ul. Abrahama - usg połówkowe bez płytki 120 zł
mogła byś podać namiary
image

ja chodzę do Bojana niedaleko Gdyni;) i tam jest niepubliczny ośrodek ale przyjmują na nfz:) usg mam na każdej wizycie a połówkowe miałam za free:) bynajmniej tak mi się wydaje:) bo połówkowe to rozumiem że to Usg takie bardzo szczegółowe gdzie wszystko jest mierzone?
imageimage
ja tez wszstkie badaniw ciązy mialam za free, chodziłam w Sopocie na Chrobrego SOPMED do dr Wróbel, jest tam jeszcze jeden gin ale niezbyt polecany.
jeśli ta prośba do mnie to: Z. Jankowski, Abrahama 25, tel.58 512 61 51
Ja też zmieniałam lekarza i to w 22 tc.
Teraz chodzę do dr. Grążawskiego (pracuje w szpitalu na zaspie). Przyjmuje na nfz w przychodni Ojca Pio na Zaspie. Na pierwszej wizycie miałam od razu zrobione usg połówkowe za darmo oczywiście. Nie pytał mnie czemu zmieniłam lekarza i miałam przy sobie tylko kartę ciąży. Pan dr i tak już na pierwszej wizycie dał mi skierowanie na wszystkie badania.
ja chodziłam do invicty na NFZ i miałam na wszystko skierowania, ani razu nie byłam tam prywatnie,wszystkie badania usg zlecał mo moj lekarz, chodziłam do Jankowskiego
imageimage
ja chodze do żmudzińskiej, a nie dostane skierowania na żadno usg bo nie spełniam warunków wiek 35 lat choroby genetyczne albo coś jeszcze
image

dziwne ja mialam tam robione usg , na skierowanie a nie mam 35 lat,
imageimage
sylwia a może Ty mówisz o prenatalnym??
imageimage
ja zmieniałam lekarza 3 razy podczas ciąży, i tylko raz mnie zapytano dlaczego to robie,ale to z czystej ciekawości lekarki:-)
Dziś czuje się fatalnie myślałam że jak prześpię się z tym wszystkim to wstanę z uśmiechem a tu lipa. Wczoraj usłyszałam że to jest przecież moje pierwsze dziecko i nie wiadomo czy jeszcze będzie to moje pierwsze a ja liczę pieniądze które wydaje przecież wszystko kosztuje.

Czy Wy dziewczyny też musicie być co miesiąc na wizycie u ginekologa ? przykładowo mam wizytę teraz 22 maja a na czerwiec nie załapałam się na NFZ i kolejną powiedzmy będę miała początek lipca na NFZ i czy jest taka możliwość że nie wypłacą mi z tego tytułu becikowego że nie byłam w czerwcu?

inka.ja nie pisze o połówkowym to między 18 a 22 tygodniem, prenatalne miałam już robione i płaciłam 100 zł
image

Cześć. Mam problem z lekarzem prowadzącym a raczej z dwoma lekarzami . .jeden założył mi karte ciąży a do drugiego chodzę na usg. Problem polega na tym ze pracuje jako kelnerka w restauracji po 10 godz. Do pracy zeby dojechać mam ok 100 km. 1.5 godz drogi. Jestem w 18 tyg . ciąży. Nie daje rady. .boli mnie brzuch źle się czuje. A mój lekarz gdy poprosiłam o zwolnienie mówiąc jaka mam sytuacje dal mi na tydzień zwolnienie i powiedział ze więcej mi nie da. . .czy w takiej sytuacji mogę przenieść się do innego lekarza..pomóżcie
Pewnie, że możesz zmienić lekarza. Sama też zmieniałam, ale z innego powodu. Nie było żadnego problemu.
Dziękuję za odpowiedź. Dziś właśnie jade do lekarza do którego chodziłam na wizyty takie kontrolne. Wiec wracam na stare śmieci jak to sue mówi;) mam nadzieje ze bez problemu mi się uda to załatwić. Jestem wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

do góry