Widok

co robią single w przyszły weekend?

Cześć wszystkim,
chciałabym dowiedzieć się czy spotkanie singli przy muzyce i piwie w jakimś pubie w Gdańsku jest możliwe do zrealizowania? Czy byliby chętni?
Będę w mieście w kolejnym tygodniu i chciałybyśmy z koleżankami wyjść gdzieś w weekend.
Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeżeli podejmiesz się organizacji takiego spotkania, czyli wyznaczysz czas i miejsce oraz ewentualnie zarezerwujesz stolik to może akurat ktoś komu przypasuje termin zbierze się na odwagę i przyjdzie. Może nawet będzie to więcej niż jedna osoba.
Jeżeli natomiast pozostaniesz przy samych ogólnikach typu "czy byliby chętni?' na pewno nic z tego nie będzie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
cross nie czytasz ze zrozumieniem, Panie mają do zaoferowania siebie - swoje towarzystwo - całą resztę pozostawiają w gestii tych "singli" ;P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
O tym nie pomyślałem. :-)
swoją drogą bardzo ładnie napisane zaproszenie na sponsoring.

Słowo klucz tutaj jest "chciałybyśmy" - jeżeli sponsoro-organizatorzy się nie znajdą to wyjście na miasto w weekend może być zagrożone.

Inne lalunie powinny brać z niej przykład jak nawet cross dał się nabrać - Brawo emigrantka ;]
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie Cross się dał nabrać tylko Woder nadinterpretuje.
Po prostu wyczytałeś w tym poście to co chciałeś wyczytać a co niekoniecznie jest w nim zawarte. Czyżby głodnemu...? :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć raz jeszcze :)
Napisałam jakiś czas temu post tutaj.
Jestem niezależną, pracującą osobą, która wyjechała z kraju, bo trudno było mi się utrzymać samej w Polsce (w każdym razie na poziomie trochę powyżej granicy biologicznego przetrwania). Nie pamiętam żeby ktokolwiek mnie utrzymywał odkąd przestałam być w relacji rodzic - dziecko (za to pamiętam jak ja niejednokrotnie wspomagałam swojego byłego narzeczonego, gdy miał zawodowy kryzys. Czy to również był sponsoring?..). Podobnie jak kilka moich koleżanek, równie niezależnych, z własnościami posiadanymi tylko dzięki swojej pracy, mam ochotę od czasu do czasu wyjść do klubu, rozerwać się wśród innych ludzi i zapomnieć na chwilę o obowiązkach, pracy, problemach. Zwykła rozrywka, po to chyba istnieją puby, kina, kawiarnie, kręgielnie i inne takie. Tymczasem jakoś przeszła mi ochota do skrzykiwania się na tego rodzaju akcje tu na forum ;) Spędzę urlop na spacerach, może odeśpię po prostu.
Pozdrawiam zgorzkniałych cyników.
:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
dziewczyno nie przejmuj się tym co tu pisza do Ciebie i o Tobie.

Tak tu już jest na tym forum ze , każdy każdego z blotem miesza.

Znajdz sobie lepsze miejsce do poznawania ludzi, bardziej ci to na zdrowie wyjdzie.
Najlepiej to spedz ten urlop z koleżankami.

Bawcie się dobrze ale unikajcie ludzi z trójmiasta, chociaż teraz więcej przyjeznych ze wsi jest w trójmieście niż rdzennych mieszkancow.
.... kurna zrobili z ciebie normalnie "dziwke"
przepraszam za slowo ale tak to odbieram po komentarzach co niektórych osobnikow.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
@Emigrantka:

Umieszczając słowo "singiel" w tytule wątku nadałaś mu podtekst erotyczny i rzeczywiście można to było odczytać, jako anons zachęcający samotnych facetów do rozerwania grupki znudzonych pań. Gdyby chodziło o nawiązanie kontaktów stricte towarzyskich, status "związkowy" tych osób byłby Ci obojętny.
Tyle, że "puby, kina, kawiarnie, kręgielnie i inne takie" zazwyczaj nie są puste i chłopa można wyrwać "na miejscu" - zatem po co wcześniejsza "mobilizacja" na Forum?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
~sayl...nie kazda kobieta jest dziwka i nastawiona na rwanie w knajpie, wyraźnie dziewczyna napisala ze chce poznac kogos przed impreza żeby potem nie mieć problemów z interpretacja czy szuka na stale czy na jedna noc.
Obraziles laske mysle ze wypadalo by przeprosić za słowa które piszesz ,

"singiel" nie oznacza jednoznacznie "dziwka " w przypadku kobiety.

Twoja opinia będzie bezcenna jeśli nie zostanei nigdy wypowiedziana.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
> wyraźnie dziewczyna napisala ze chce poznac kogos przed impreza

Gdzie?

> Obraziles laske

Gdzie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
@ Emigrantka

Tam od razu cynik , dociekliwy po prostu, opieram się na tym co zawarłaś w pierwszej wypowiedzi, a pierwszą wypowiedź jak widać można interpretować na dziesięć różnych sposobów to co się dziwisz że próbujemy ją rozgryźć ? Nawet po drugim wpisie nie do końca wiadomo o co tobie chodzi , ale już widać że odpada wersja crossa że chcesz zorganizować spotkanie dla singli i chodzi tobie o paczkę samotnych facetów, aby wyjść z koleżankami na miasto. Trzeba by było tylko określić czy ma to być paczka kumpli , czy samotne wilki z łapanki , ile jest miejsc :P i czy to wy zapraszacie, czy same chcecie być zaproszone jak zależy tobie na właściwym odzewie to trzeba sprecyzować swoje potrzeby i oczekiwania. Ja jako realista zinterpretowałem wpis że wolicie, aby to faceci płacili , no ale jeśli wy chcecie za sponsorować to wyjście to odzew powinien być spory ;)

Nie ma co się od razu zniechęcać, wy (kobiety ogólnie) macie problemy ze znalezieniem właściwej osoby, ponieważ nie potraficie przekazać swoich oczekiwań, potrzeb, życzeń.

Dopiero jak się was za język pociągnie to wychodzi to o co wam faktycznie chodzi, ale to jest z reguły zupełnie coś innego niż to co próbujecie zasugerować na początku.

@ciekawski
jak ktoś już tu wcześniej stwierdził "głodnemu chleb na myśli" - dziwkę to ty żeś zinterpretował :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
~wdr ty chyba nie czytasz tych wpisow dokładnie , ty i kilku panow uznali ze impreza dla singli to od razu ma być orgią. ale to ma być impreza dla singli a nie dla zajętych facetow, prawda panowie.
ciekawe czy wasze panie wiedza gdzie się tak udzielacie i czego szukacie na tych forach towarzyskich.
panowie dla singli a nie dla zajętych !!!!

koniec tematu bo z takimi słojami to nie da się porozumieć skoro własnym słowa zaprzeczają.
Emigrantka lec ty lepiej na Kube a polskie omijaj szerokim lukiem,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
~sayl twoja kobieta to wie gdzie się tak udzielasz ????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
NYFB
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
lol zacytuj tak dla uwiarygodnienia swoich zarzutów w którym miejscu uznałem że będzie orgia ? za dużo fantazjujesz przed tym ekranem :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może faktycznie nieprecyzyjnie się wyraziłam, może zamiast tamtego pytania w poście powinnam była napisać ogłoszenie o evencie: gdzie i kiedy, wynająć salę, ustroić, zatrudnić animatora, DJ-a, zorganizować dojazd a każdemu z uczestników przykleić kwiatuszek do piersi z imieniem, wiekiem, stanowiskiem, grupą krwi i czym tam jeszcze.
Przy tym jasno powinno być napisane że ma to być spotkanie absolutnie pozbawione celów damsko męskich, żeby nie być posądzoną o prostytucję. Dobrze byłoby też dodać (dla pewności, że KAŻDY naprawdę dobrze zrozumie) i rozróżnić słowo SINGIEL od SWINGERS. Żeby potem nie było płaczu i pretensji typu "ale nic nie wspominałaś, że to nie ta impreza, to skąd miałem wiedzieć !:("
Ludzie. Wszystko z Wami w porządku? To było zwykłe pytanie o to czy są tu jakieś samotne osoby chcące wyjść na piwo w sobotę. Czemu od razu budzi tak jednoznaczne skojarzenia, podejrzenia, oskarżenia, stawiana jest jakaś chora diagnoza, bez wstępnej ciekawości, prób dopytań, dystansu, podjęcia pomysłu? Ale za to jest błyskawiczne "rozpracowanie" tematu, autorki i zamiaru i upokarzanie w ten jeden typowy sposób.
Zamiast życzliwej rozmowy i tworzenia czegoś małego ale wspólnego mamy smrodek kłótni i poczucie bezsensu.
Zastanawiam się czy jest to bardziej śmieszne czy żałosne.
Ja wracam do realu, wątek nieaktualny a Wam życzę miłego weekendu (mimo wszystko nie przed monitorami i nie w oparach własnej frustracji).
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nic dodać nic ująć. Zwykłe zaproszenie na browara ludzie odczytują jak zaproszenie na sponsorowane sex party? :D Ręce
@sadyl

oni chyba piją teraz do twojego wpisu że mojemu sponsoringowi nadałeś podtekst erotyczny (głodnemu chleb na myśli ;] ) w sumie źle to zinterpretowałeś . Sponsoring miałem na myśli sponsorowanie całego wyjścia taxi , kręgle , drinki itp.

Przyjąłeś swoim tokiem rozumowania że jak płacisz to wymagasz ? ;P, ale wtedy to nie sponsoring tylko barter ;D

@Emigrantka
przyznaje tobie rację , masz prawo poczuć się urażona za wyszukanie w twoim wpisie podtekstu erotycznego.
@wdr:

Teraz to pitolisz od rzeczy.

Słusznie napisałeś, że wpis Emigrantki można odczytać na wiele sposobów i jednym z grzechów kobiet (nie tylko zresztą ich) jest nieumiejętność sprecyzowania oczekiwań.
Cross, Ty i ja próbowaliśmy rozgryźć podtekst wpisu, bez jego wartościowania, a jedyne pejoratywne określenie autorki padły spod palców naszego forumowego pajaca z zespołem Tourette'a ;)
Autorka mogła dookreślić oczekiwania. Wolała jednak zebrać zabawki i opuścić piaskownicę, tym samym jasno prezentując swoje poczucie humoru i dystans, jaki ma do siebie. Może z korzyścią dla potencjalnych chętnych singli, którzy dzięki temu lepiej zorganizują sobie weekendowy wieczór :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry