Widok
to ja się wyłamię bo bym tak nie dała córce.Wszystkie dziewczynki takie imiona lalkom kiedyś dawały i ja też:)
16 lat temu kiedy byłam mała mój straszy brat z żoną dali imię Kornelka córeczce,wszyscy się dziwili,a dziś po tych 16 latach nadal uważam je za piekne,z małej Kornelki wyrosla piękna 16 letnia Kornelia,która lubi swoje imię oczywiście jest też w szkole Nelcią,ale sama tak lubi i była jedyna w przedszkolu,podstawówce i teraz w gimnazjum.Jedna forumka ma córeczkę o takim imieniu widziałam na suwaczku i cieszę się bo jest naprawdę piękne.
jest też takie imię nela- spolszczenie nel. Jakoś mi się z kotem nie kojarzy. Bardziej mi się np. maksiu, kuba. A tak naprawdę to psa czy kota można nazwać przecież dowolnie ania czy franek.
ja miałam papugę kasię:)
ja miałam papugę kasię:)
Ponury i aska, tak się składa że imię Sara bynajmniej nie jest kocie i wiele się z nim kojarzy, jest to piękne Biblijne imię pochodzenia hebrajskiego i oznacza księżniczkę :)
zgadzam się z Justi, nazywanie psów i kotów imionami ludzkimi jest co najmniej niesmaczne
zgadzam się z Justi, nazywanie psów i kotów imionami ludzkimi jest co najmniej niesmaczne
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
sara też mi się bardzo podoba i wahałam się czy dać tak córce. Zostałam przy ewie ale jakbym miała drugą córkę to napewno byłaby to sara.
Kiedyś na spacerze w parku słyszałam jak pani do swojego pudelka wolała Karolcia,kiedy indziej pan wolał do wilczura Antoni,a jak bylam na wsi u babci to sąsiad do krowy mówił Klementyna.Tak więc to ludzie nadają imiona swoim zwierzakom i niewiedząc czemu używają imion ludzkich.Kornelia to piękne imię i nigdy nie skojarzę go ze zwierzakiem nawet gdy ktoś w mojej obecności zawoła na swojego pupilka.
moja córeczka ma na imię Kornelia ;)
mówimy na nia Kornelka, Nelusia, Nelka :)
jesli chodzi o kojarzenie imion dla ludzi z imionami zwierzat....to nasza wina że dajemy zwierzętom imiona ludzi...tzn ja nawet nie mam psa :)
psy maja na imię Sandra, Kuba a nawet Kazik ...to głupie ;)
imie to kwestia gustu i nigdy sie wszystkim nie dogodzi ;)
mówimy na nia Kornelka, Nelusia, Nelka :)
jesli chodzi o kojarzenie imion dla ludzi z imionami zwierzat....to nasza wina że dajemy zwierzętom imiona ludzi...tzn ja nawet nie mam psa :)
psy maja na imię Sandra, Kuba a nawet Kazik ...to głupie ;)
imie to kwestia gustu i nigdy sie wszystkim nie dogodzi ;)
Kreska333 mam tak na imię i myślę że chyba najlepiej by wypowiadały się osoby które posiadają takie imię lub wyrażały to ja powiem krótki życiorys przed urodzeniem miałam być Kacperek (miałam beznadziejnego lekarza ) a jak już się urodziłam to moja mama krzyczy o Kacperek !! A ja miałam długie włosy do uszu i miałam to co mają oczywiście tylko kobiety urodziłam się o dwa miesiące za wcześnie więc leżałam w inkubatorze ( jak byłam mała to mówiłam na nią przeklęta butka ) jak już wyszłam ze szpitala to dopiero nadano mu imię (ale napisano je w papierach ) , nie chodziłam do żłobka , w przedszkolu nie było fajnie bo wychowawczyni się nade mną znęcała , w szkole podstawowej było bardzo dobrze może były wyjątki ale takie niemiłe w piątej klasie było najlepiej , w gimnazjum była nawet dobrze teraz jestem na studiach
Gabriel sliczne imię ale pasuje do kogoś szczupłego a nie wiemy co nam wyrośnie :) Niektóre imię moze potem być śmieszne np. jak by nazwać gloria dziewczynę niziutką i drogną albo gracjan wielkoluda z dużym brzucholem:) trudno stwierdzić jaką sylwetkę wychoduje sobie nasze dziecko mimo naszej uwagi :)
a ja myślę, że dla niektórych ich zwierzęta stanowią większą wartość niż niejeden człowiek, są często jedynymi przyjaciółmi czy towarzyszami życia więc nie ma się co dziwić, że nadają im " ludzkie " imiona ;)
dodam tylko, że dziwicie się nazywaniem kota Frankiem, krowy Klementyną itd, a chyba tylko raz ktoś wspomniał o Kubie- psów o tym imieniu jest mnóstwo a mimo to, imię Kuba jeśli się nie mylę w dalszym ciągu jest jednym z najczęściej nadawanych imion i nikomu to nie przeszkadza, mało tego pewnie wiele mam nazywając tak swojego syna sugeruje się Kubusiem Puchatkiem, który przecież jest niedźwiedziem ;)
dodam tylko, że dziwicie się nazywaniem kota Frankiem, krowy Klementyną itd, a chyba tylko raz ktoś wspomniał o Kubie- psów o tym imieniu jest mnóstwo a mimo to, imię Kuba jeśli się nie mylę w dalszym ciągu jest jednym z najczęściej nadawanych imion i nikomu to nie przeszkadza, mało tego pewnie wiele mam nazywając tak swojego syna sugeruje się Kubusiem Puchatkiem, który przecież jest niedźwiedziem ;)
u nas też była opcja Kornelki ale mamy Zuzię ;-)
chociaż nie powiem w przyszłosci dalej rozważamy taką opcje bo to imię bardzo nam się podoba;-)
Ale dziewczyny nie dajmy się zwariować co z tego że ktoś ma psa o imieniu Kuba - czy jest to powód do wykluczenia tego imienia dla dziecka???!!! - jak dla mnie nie - głupota!
chociaż nie powiem w przyszłosci dalej rozważamy taką opcje bo to imię bardzo nam się podoba;-)
Ale dziewczyny nie dajmy się zwariować co z tego że ktoś ma psa o imieniu Kuba - czy jest to powód do wykluczenia tego imienia dla dziecka???!!! - jak dla mnie nie - głupota!
Sliczne imię!
My mamy Nelke :) więc pewnie dlateo tak bardzo mi sie podoba :)
A nasza sąsiadka ma psa o imieniu - Mela :)
Dla nas to najładniejsze imie dla córki, a dla Niej najładniejsze dla pieska i spoko :)
Nadmienie też, że męskie imie Maksymilian w skrócie Maks lub Maksiu tez mogłoby kojarzyć się z psem i wielu pewnie sie kojarzy.... I co w związku z tym... rzeczony Maks raczej nie zacznie szczekać.....
Sara i Nela również....
Dla mnie porównywanie dzieciecych (ludzkich) imion z imionami psa czy kota to b u ra c t w o !!!
My mamy Nelke :) więc pewnie dlateo tak bardzo mi sie podoba :)
A nasza sąsiadka ma psa o imieniu - Mela :)
Dla nas to najładniejsze imie dla córki, a dla Niej najładniejsze dla pieska i spoko :)
Nadmienie też, że męskie imie Maksymilian w skrócie Maks lub Maksiu tez mogłoby kojarzyć się z psem i wielu pewnie sie kojarzy.... I co w związku z tym... rzeczony Maks raczej nie zacznie szczekać.....
Sara i Nela również....
Dla mnie porównywanie dzieciecych (ludzkich) imion z imionami psa czy kota to b u ra c t w o !!!
Ja mam na imię Kornelia.. i bardzo mi się to imię podoba moje imię to mały orginał... mały bo jest już dużo osób o takim imieniu a moja pani w szkole mówi na mnie Kornelka :)
a zdrobnienia tego imienia to nie tylko Nela
ale też :
kora
korka
nelka
nelcia
kornelka
kornelcia
:):) i mogłabym tak długo hihi
Także będę skromna polecam to imię dla twojej córeczki :):) :DD
Mi bardzo się podoba a nie patrz na te głupie komentarze uwierz mi jakie imię byś tu nie napisała to znalazły by się takie osoby ale na to nie ma radyy a nie ma to jak mieć skojarzenia imion co nie?
a zdrobnienia tego imienia to nie tylko Nela
ale też :
kora
korka
nelka
nelcia
kornelka
kornelcia
:):) i mogłabym tak długo hihi
Także będę skromna polecam to imię dla twojej córeczki :):) :DD
Mi bardzo się podoba a nie patrz na te głupie komentarze uwierz mi jakie imię byś tu nie napisała to znalazły by się takie osoby ale na to nie ma radyy a nie ma to jak mieć skojarzenia imion co nie?
Kornelia bardzo ładne imię:) moja koleżanka tak się nazywa, tylko dużo ludzi mowi do niej Kola?...a to już troche głupio...więc jeśli nazwiesz tak swoją córeczke to zwracaj uwage żeby nikt się tak do niej nie zwracał:)
Ponury jesli Sara Ci się z niczym nie kojarzy..to ja nie wiem:):):)
Przepiękne imie:)
Ponury jesli Sara Ci się z niczym nie kojarzy..to ja nie wiem:):):)
Przepiękne imie:)
ja mam w domku odwrotność bo mam chłopczyka , a na imie ma KORNEL , córcie też mam ale ona jest NIKOLA a miała być KORNELIA , ale jakoś tak wyszło . A co do imienia to jest super :* moja najlepsza kuzynka ma na imie KORNELIA i jest bardzo fajna ma 13 lat i jest wdzięczna rodzicom za to imie :* a siostre ma WIKOTIRIE :*
mnie również się to imię podoba, nie wiem jak mojemu mężowi- póki dziecka nie mamy imion nie szukamy,ale kto wie..może takie właśnie imię otrzyma nasza córeczka- jesli takową będziemy mięc..
co do ludzkich imion zwierzat - ja mam psa Russia, a mąż znalazł dzisiaj kotka potrąconego przez auto i tak jakos zwracamy sie do niego Kajtek - kolegi syn tak ma na imie..no ale..kolezanka ma psa Stefana i kota Franciszka..:-)
podoba mi sie tez imie Marta, Marek, Szymon..
co do ludzkich imion zwierzat - ja mam psa Russia, a mąż znalazł dzisiaj kotka potrąconego przez auto i tak jakos zwracamy sie do niego Kajtek - kolegi syn tak ma na imie..no ale..kolezanka ma psa Stefana i kota Franciszka..:-)
podoba mi sie tez imie Marta, Marek, Szymon..
Moja córeczka ma tak na imię i jeśli chodzi o imiona żeńskie jest to dla nas najpiękniejsze ze wszystkich imion. Zdrabniamy ją głównie Nela, jak była młodsza to Nelcia. Teraz córcia ma prawie trzy latka i chociaż imię teraz podobno popularne, to jest ona jedyną Nelą w przedszkolu, a możliwe, że nawet w całym mieście, bo ja i moi znajomi nie znają żadnej innej Kornelii :) W sierpniu będziemy mieli chłopca i postawimy na Huberta lub Patryka, chociaż chyba na Huberta, bo mimo rankingów Hubert jest u nas mniej popularny, bo też nie słyszeliśmy o takim imieniu w naszym mieście (nie, nie mieszkamy na odludziu, po prostu u nas są same Maje, Pole, Tymki i Bartki, i jeszcze kilka Nikolek i Natanków), a Nela i Hubert prześlicznie razem brzmią :)