Widok

co sądzicie o imieniu Kornelia?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
co sądzicie o imieniu Kornelia dla dzidzi ktora przyjdzie na świat za 3 miesiące?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
PS. Kornelia ma na drugie imię Jagoda - po jej babci, a Hubert będzie miał prawdopodobnie Gabriel - po jego pradziadku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córeczka ma tak na imię i jeśli chodzi o imiona żeńskie jest to dla nas najpiękniejsze ze wszystkich imion. Zdrabniamy ją głównie Nela, jak była młodsza to Nelcia. Teraz córcia ma prawie trzy latka i chociaż imię teraz podobno popularne, to jest ona jedyną Nelą w przedszkolu, a możliwe, że nawet w całym mieście, bo ja i moi znajomi nie znają żadnej innej Kornelii :) W sierpniu będziemy mieli chłopca i postawimy na Huberta lub Patryka, chociaż chyba na Huberta, bo mimo rankingów Hubert jest u nas mniej popularny, bo też nie słyszeliśmy o takim imieniu w naszym mieście (nie, nie mieszkamy na odludziu, po prostu u nas są same Maje, Pole, Tymki i Bartki, i jeszcze kilka Nikolek i Natanków), a Nela i Hubert prześlicznie razem brzmią :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zalezy kto lubi.Osobiscie mysle ze imie Kornelia typowe dla starszej osoby
Dziecku nie dala bym tego imienia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Piękne imię : ) nazwałam tak moja córeczkę często mówimy do niej Koni ;)
Kreska333 mam tak na imię i myślę że chyba najlepiej by wypowiadały się osoby które posiadają takie imię lub wyrażały to ja powiem krótki życiorys przed urodzeniem miałam być Kacperek (miałam beznadziejnego lekarza ) a jak już się urodziłam to moja mama krzyczy o Kacperek !! A ja miałam długie włosy do uszu i miałam to co mają oczywiście tylko kobiety urodziłam się o dwa miesiące za wcześnie więc leżałam w inkubatorze ( jak byłam mała to mówiłam na nią przeklęta butka ) jak już wyszłam ze szpitala to dopiero nadano mu imię (ale napisano je w papierach ) , nie chodziłam do żłobka , w przedszkolu nie było fajnie bo wychowawczyni się nade mną znęcała , w szkole podstawowej było bardzo dobrze może były wyjątki ale takie niemiłe w piątej klasie było najlepiej , w gimnazjum była nawet dobrze teraz jestem na studiach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja mam na odwrót ja pierwsze Kornelia a na drugie Wiktoria :)
Kornelia kojarzy mi się z...ogórkiem korniszonem :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Urodziłam 3 tygodnie temu dziewczynkie i jest Kornelia. Sama mam na imię Izolda i nigdzie się nie powtarza.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Puste imię dla pustaka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ojej ja mam odwrotnie na pierwsze mam Kornelia a na drugie Wiktoria :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Również mam na imię Kornelia. W podstawówce i gimazjum byłam jedyną o takim imieniu . W liceum były 2 oprócz mnie o takim imieniu. Na studiach jestem znowu jedyna- wszyscu od razu zapamiętują to imię :/:) Wszyscy nawet w pracy mówią mi Kora! Imię faktycznie żadkie:) Pozdrawiam inne Kornelie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
to raczej ludzie psom dają jak ludziom...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Piękne imię, delikatne i oryginalne ale nie przesadzone:-)
Jak będę miała drugą córeczkę to na pewno będzie miała tak na imię
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mnie się nie podoba, ale ważne żeby rodzicom dziecka sie podobało. Moje dzieci też maja imiona, które nie wszystkim przypadły do gustu. Ale mało mnie to obchodzi :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Mam na imię Kornelia. Uważam że mam ładne imię, przynajmniej nie jakieś Anie, Maje czy Kaje. I nikt mnie nie przezywa. Nigdy nie spotkałam psa o imieniu Nela.Może mi powiesz kogo to pies? ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi się bardzo podoba :)

PS. stokrotka podoba Ci się moje imię :)
Imię piękne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
mnie również się to imię podoba, nie wiem jak mojemu mężowi- póki dziecka nie mamy imion nie szukamy,ale kto wie..może takie właśnie imię otrzyma nasza córeczka- jesli takową będziemy mięc..

co do ludzkich imion zwierzat - ja mam psa Russia, a mąż znalazł dzisiaj kotka potrąconego przez auto i tak jakos zwracamy sie do niego Kajtek - kolegi syn tak ma na imie..no ale..kolezanka ma psa Stefana i kota Franciszka..:-)

podoba mi sie tez imie Marta, Marek, Szymon..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
bardzo ładne imię jeżeli ktoś lubi twarde imiona u nas była Karo i Kola na studiach Karolina i Kornelia właśnie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja ma na drugie Kornelia a miala miec pierw Nadia a potem wyszła Wiktoria Kornelia :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry