Widok
Moja córeczka ma tak na imię i jeśli chodzi o imiona żeńskie jest to dla nas najpiękniejsze ze wszystkich imion. Zdrabniamy ją głównie Nela, jak była młodsza to Nelcia. Teraz córcia ma prawie trzy latka i chociaż imię teraz podobno popularne, to jest ona jedyną Nelą w przedszkolu, a możliwe, że nawet w całym mieście, bo ja i moi znajomi nie znają żadnej innej Kornelii :) W sierpniu będziemy mieli chłopca i postawimy na Huberta lub Patryka, chociaż chyba na Huberta, bo mimo rankingów Hubert jest u nas mniej popularny, bo też nie słyszeliśmy o takim imieniu w naszym mieście (nie, nie mieszkamy na odludziu, po prostu u nas są same Maje, Pole, Tymki i Bartki, i jeszcze kilka Nikolek i Natanków), a Nela i Hubert prześlicznie razem brzmią :)
Kreska333 mam tak na imię i myślę że chyba najlepiej by wypowiadały się osoby które posiadają takie imię lub wyrażały to ja powiem krótki życiorys przed urodzeniem miałam być Kacperek (miałam beznadziejnego lekarza ) a jak już się urodziłam to moja mama krzyczy o Kacperek !! A ja miałam długie włosy do uszu i miałam to co mają oczywiście tylko kobiety urodziłam się o dwa miesiące za wcześnie więc leżałam w inkubatorze ( jak byłam mała to mówiłam na nią przeklęta butka ) jak już wyszłam ze szpitala to dopiero nadano mu imię (ale napisano je w papierach ) , nie chodziłam do żłobka , w przedszkolu nie było fajnie bo wychowawczyni się nade mną znęcała , w szkole podstawowej było bardzo dobrze może były wyjątki ale takie niemiłe w piątej klasie było najlepiej , w gimnazjum była nawet dobrze teraz jestem na studiach
mnie również się to imię podoba, nie wiem jak mojemu mężowi- póki dziecka nie mamy imion nie szukamy,ale kto wie..może takie właśnie imię otrzyma nasza córeczka- jesli takową będziemy mięc..
co do ludzkich imion zwierzat - ja mam psa Russia, a mąż znalazł dzisiaj kotka potrąconego przez auto i tak jakos zwracamy sie do niego Kajtek - kolegi syn tak ma na imie..no ale..kolezanka ma psa Stefana i kota Franciszka..:-)
podoba mi sie tez imie Marta, Marek, Szymon..
co do ludzkich imion zwierzat - ja mam psa Russia, a mąż znalazł dzisiaj kotka potrąconego przez auto i tak jakos zwracamy sie do niego Kajtek - kolegi syn tak ma na imie..no ale..kolezanka ma psa Stefana i kota Franciszka..:-)
podoba mi sie tez imie Marta, Marek, Szymon..