Widok

co sądzicie o imieniu Kornelia?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
co sądzicie o imieniu Kornelia dla dzidzi ktora przyjdzie na świat za 3 miesiące?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mi się bardzo podoba. Znam 2 Kornelie. Sama bym chciała tak nazwac córeczkę, ale mojemu partnerowi nie bardzo się podoba (niestety). Najczęściej uzywane zdrobnienie tego imienia to Nela, czasami mówię Nelcia do młodszej :)
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak dla mnie przepiękne imię:)
bez problemu tak moglabym nazwac moją córkę:)
image
mnie się też podoba :)
Kornelka fajnie brzmi i jest oryginalne
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
mi też się podoba :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak dla mnie to śliczne imię, tak samo jak Cecylia, no ale to już niewielu osobom się podoba:) no bo jak tu zdrabniać....

Dlatego ja mam Lidię :P
Mam na imię Kornelia i jestem bardzo wdzięczna za nie rodzicom,zawsze byłam w szkole jedyna o tym imieniu,a rok temu właśnie to imię zadecydowało że dostałam prace.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
mi się podoba :)

miałam koleżankę Kornelię
image
image
Bardzo ładne
Dzięki za przypomnienie tego imienia tez będziemy mieli córeczkię,szukaliśmy pięknego imienia dla niej ,a teraz już wiemy na pewno damy jej KORNELKA
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
to ja się wyłamię bo bym tak nie dała córce.Wszystkie dziewczynki takie imiona lalkom kiedyś dawały i ja też:)
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
moja lalka miała na imię Daria - teraz to imię całkiem mi się nie podoba
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Śliczne!!!
Miałam już 2 do tej pory uczennice Kornelki- zdolne i przemiłe!:)

Dla córeczki naszej też rozważaliśmy taką opcje.
image

image

twarde imię, a zdrobnienie " Nela" jak dla psa ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13
16 lat temu kiedy byłam mała mój straszy brat z żoną dali imię Kornelka córeczce,wszyscy się dziwili,a dziś po tych 16 latach nadal uważam je za piekne,z małej Kornelki wyrosla piękna 16 letnia Kornelia,która lubi swoje imię oczywiście jest też w szkole Nelcią,ale sama tak lubi i była jedyna w przedszkolu,podstawówce i teraz w gimnazjum.Jedna forumka ma córeczkę o takim imieniu widziałam na suwaczku i cieszę się bo jest naprawdę piękne.
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
pies Nela hehehehehe

azor to mi sie z psem kojarzyc moze,ale Nela..... w zyciu bym nie skojarzyła:P
image
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ja mam w domku Kornelie i uwazam, ze imie jest bardzo ladne,a troszku jestem marudna w tej kwesti;)
Nie zaluje wyboru. Męzowi sie Kornelka podoba, jak i calej rodzince, tylko kuzynce nie - ale musi byc jakis wyjatek;)
image
image
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
to chyba jestem wyjątkiem bo mi się to imię wybitnie nie podoba...:)

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Beznadziejne imię. Nijak się kojarzy? Podobnie jak Sara.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
Justi nazwalas swoje dzieco jak kota ale to nie powod zeby wysmiewac kazde skojarzenie forumek. Nela tez z psem mi sie kojarzy. coz.... nastaly takie czasy kiedy ludzie daja dziecku takie imie jak kiedys dawali dla zwierzat, a potem sie dziwia ze wszyscy sie smieja
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
mój pies to Nelly/Nela :P

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
Psa można nazwać Rysiu, Kubuś, i jak się komu podoba. Suczkę też - moja sąsiadka ma dwie - Olę i Polę. I co Ty na to?
raczej Zuzia :) lalka nieduża i na dodatek cała ze szmatek!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam na imię Kornelia. Uważam że mam ładne imię, przynajmniej nie jakieś Anie, Maje czy Kaje. I nikt mnie nie przezywa. Nigdy nie spotkałam psa o imieniu Nela.Może mi powiesz kogo to pies? ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
to raczej ludzie psom dają jak ludziom...

Również mam na imię Kornelia. W podstawówce i gimazjum byłam jedyną o takim imieniu . W liceum były 2 oprócz mnie o takim imieniu. Na studiach jestem znowu jedyna- wszyscu od razu zapamiętują to imię :/:) Wszyscy nawet w pracy mówią mi Kora! Imię faktycznie żadkie:) Pozdrawiam inne Kornelie
mnie sie ono w ogole nie podoba
image
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
jest też takie imię nela- spolszczenie nel. Jakoś mi się z kotem nie kojarzy. Bardziej mi się np. maksiu, kuba. A tak naprawdę to psa czy kota można nazwać przecież dowolnie ania czy franek.
ja miałam papugę kasię:)
image
taaa...w moim bloku mieszka babka,ktora ma kundla o imieniu....
uwaga.....Michalina:P Bylam pewna,ze pies ma na imie Misia,az kiedys uslyszalam jak woła Mchalina i mina mi zrzedła...
Kobita nie ma dzieci,wiec mozna jej wybaczyc;)
No nie dajmy sie zwariowac.ania to ania,a azor to azor....
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
aska-jesli imiona ludzkie kojarzą Ci sie ze zwierzętami to tylko pogratulowac naprawde kota w twojej glowie:P

To czemu nie nazywamy swoich dzieci imionami typowymi dla zwierząt?
Swietnie wygladaloby w metryce np.Kicia Kowalska hahaha albo Azor Nowak haha
image
dla Twojej wiadomosci...w biblii Sara byla zydowską kobietą....
no chyba ze w nocy zamieniala sie w kota,ale nic o tym nie napisano hehehe.

Normalnie brak slów
image
Kiedyś bardzo mi się nie podobało to imię, teraz nawet mi się podoba. Przyjaciółka mojej córki ma tak na imię. Lubię takie retro imiona.
image

image
Ponury i aska, tak się składa że imię Sara bynajmniej nie jest kocie i wiele się z nim kojarzy, jest to piękne Biblijne imię pochodzenia hebrajskiego i oznacza księżniczkę :)
zgadzam się z Justi, nazywanie psów i kotów imionami ludzkimi jest co najmniej niesmaczne
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

sara też mi się bardzo podoba i wahałam się czy dać tak córce. Zostałam przy ewie ale jakbym miała drugą córkę to napewno byłaby to sara.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
MI sie ani Sara ani Kornelia nie podoba ale tak juz jest ile ludzi tyle opini
imageimage
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://w
Kiedyś na spacerze w parku słyszałam jak pani do swojego pudelka wolała Karolcia,kiedy indziej pan wolał do wilczura Antoni,a jak bylam na wsi u babci to sąsiad do krowy mówił Klementyna.Tak więc to ludzie nadają imiona swoim zwierzakom i niewiedząc czemu używają imion ludzkich.Kornelia to piękne imię i nigdy nie skojarzę go ze zwierzakiem nawet gdy ktoś w mojej obecności zawoła na swojego pupilka.
Mi również Kornelia się nie podoba, wg mnie jest bardzo pretensjonalne - ale jak słusznie ktoś zauważył, ile ludzi, tyle opinii - osobiście jestem zwolennikiem imion prostych i klasycznych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
zupełnie mi się nie podoba.
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
a mi się kojarzy z anią z zielonego wzgórza - gdyby któraś nie wiedziała, to ania chciała mieć na imię kornelia i tak jakoś dziwnie mi się kojarzy od tego czasu
super....
moja córeczka ma na imię Kornelia ;)
mówimy na nia Kornelka, Nelusia, Nelka :)
jesli chodzi o kojarzenie imion dla ludzi z imionami zwierzat....to nasza wina że dajemy zwierzętom imiona ludzi...tzn ja nawet nie mam psa :)
psy maja na imię Sandra, Kuba a nawet Kazik ...to głupie ;)
imie to kwestia gustu i nigdy sie wszystkim nie dogodzi ;)
ja mam psa o imieni sara :P
i kota o iminiu franek :D hehe
ale to kwestia mojego wyboru i nigdy nie kojarzyłabym dziewczynki o imieniu Sara czy chłopca Franka z pupilem :/ dziwne...
a Kornelka :) słodkie imię
Cudne imię Kornelia, bardzo mi się podoba
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Ja też dołącze do grona, którym to imię się nie podoba, ale chyba dlatego, że miałam 3 uczennice o takim imieniu i wszystkie były...delikatnie mówiąc niezbyt mądre, puste i próżne :/
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Kreska333 mam tak na imię i myślę że chyba najlepiej by wypowiadały się osoby które posiadają takie imię lub wyrażały to ja powiem krótki życiorys przed urodzeniem miałam być Kacperek (miałam beznadziejnego lekarza ) a jak już się urodziłam to moja mama krzyczy o Kacperek !! A ja miałam długie włosy do uszu i miałam to co mają oczywiście tylko kobiety urodziłam się o dwa miesiące za wcześnie więc leżałam w inkubatorze ( jak byłam mała to mówiłam na nią przeklęta butka ) jak już wyszłam ze szpitala to dopiero nadano mu imię (ale napisano je w papierach ) , nie chodziłam do żłobka , w przedszkolu nie było fajnie bo wychowawczyni się nade mną znęcała , w szkole podstawowej było bardzo dobrze może były wyjątki ale takie niemiłe w piątej klasie było najlepiej , w gimnazjum była nawet dobrze teraz jestem na studiach
mam znajomą, która ma kota o imieniu Franek. ma też syna o imieniu Kubuś. mam też ciocię, która ma psa maksa. a inny kolega psa Paulina. mam na drugie Paulina.

Kornelia podoba mi się.
Bardzo, bardzo, bardzo mi się to imię NIE podoba.

Odnośnie drugiego tematu, którzy przypadkowo tu powstał nie widzę niczego strasznego w nazywaniu zwierzaków imionami ludzkimi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
taa ... a dla braciszka Gabriel :D
papilio1@op.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Gabriel sliczne imię ale pasuje do kogoś szczupłego a nie wiemy co nam wyrośnie :) Niektóre imię moze potem być śmieszne np. jak by nazwać gloria dziewczynę niziutką i drogną albo gracjan wielkoluda z dużym brzucholem:) trudno stwierdzić jaką sylwetkę wychoduje sobie nasze dziecko mimo naszej uwagi :)
image
moja córeczka ma na imię Kornelia, czasem zdrabniamy Nelka;)
piękne imię i bardzo do niej pasuje.
image image
a ja myślę, że dla niektórych ich zwierzęta stanowią większą wartość niż niejeden człowiek, są często jedynymi przyjaciółmi czy towarzyszami życia więc nie ma się co dziwić, że nadają im " ludzkie " imiona ;)

dodam tylko, że dziwicie się nazywaniem kota Frankiem, krowy Klementyną itd, a chyba tylko raz ktoś wspomniał o Kubie- psów o tym imieniu jest mnóstwo a mimo to, imię Kuba jeśli się nie mylę w dalszym ciągu jest jednym z najczęściej nadawanych imion i nikomu to nie przeszkadza, mało tego pewnie wiele mam nazywając tak swojego syna sugeruje się Kubusiem Puchatkiem, który przecież jest niedźwiedziem ;)
oryginalne imię choć jak dla mnie strasznie poważnie brzmiące
dlaczego? do dziecka mowimy KOrnelka, a do doroslej kobiety Kornelia. Kornelka jak dla mnie brzmi bardzo slodko:)
image
image
A DLA MNIE BAJKOWO I NAPRAWDE ŚLICZNE IMIE :)

JAK BEDE MIAŁ CÓRECZKE TO CHYBA TEŻ TAK NAZWE
u nas też była opcja Kornelki ale mamy Zuzię ;-)
chociaż nie powiem w przyszłosci dalej rozważamy taką opcje bo to imię bardzo nam się podoba;-)

Ale dziewczyny nie dajmy się zwariować co z tego że ktoś ma psa o imieniu Kuba - czy jest to powód do wykluczenia tego imienia dla dziecka???!!! - jak dla mnie nie - głupota!
Sliczne imię!
My mamy Nelke :) więc pewnie dlateo tak bardzo mi sie podoba :)

A nasza sąsiadka ma psa o imieniu - Mela :)

Dla nas to najładniejsze imie dla córki, a dla Niej najładniejsze dla pieska i spoko :)

Nadmienie też, że męskie imie Maksymilian w skrócie Maks lub Maksiu tez mogłoby kojarzyć się z psem i wielu pewnie sie kojarzy.... I co w związku z tym... rzeczony Maks raczej nie zacznie szczekać.....
Sara i Nela również....

Dla mnie porównywanie dzieciecych (ludzkich) imion z imionami psa czy kota to b u ra c t w o !!!
image
Ja mam na imię Kornelia.. i bardzo mi się to imię podoba moje imię to mały orginał... mały bo jest już dużo osób o takim imieniu a moja pani w szkole mówi na mnie Kornelka :)
a zdrobnienia tego imienia to nie tylko Nela
ale też :
kora
korka
nelka
nelcia
kornelka
kornelcia
:):) i mogłabym tak długo hihi
Także będę skromna polecam to imię dla twojej córeczki :):) :DD
Mi bardzo się podoba a nie patrz na te głupie komentarze uwierz mi jakie imię byś tu nie napisała to znalazły by się takie osoby ale na to nie ma radyy a nie ma to jak mieć skojarzenia imion co nie?
Gabriel-imie dla szczuplego...
Rany skąd Wy bierzecie te zaleznosci hehehehehehehe:P:D
image
ladnie imie jakbym mila coreczke takbym ja nazwala:)
a co do Gabrielka-nasz synus bedzie tak sie nazywal i mi sie nie kojarzy ze szupla osoba-troche dziwne to ale kazdy ma swoje zdanie:)
image
Kornelia bardzo ładne imię:) moja koleżanka tak się nazywa, tylko dużo ludzi mowi do niej Kola?...a to już troche głupio...więc jeśli nazwiesz tak swoją córeczke to zwracaj uwage żeby nikt się tak do niej nie zwracał:)

Ponury jesli Sara Ci się z niczym nie kojarzy..to ja nie wiem:):):)
Przepiękne imie:)
Zalezy kto lubi.Osobiscie mysle ze imie Kornelia typowe dla starszej osoby
Dziecku nie dala bym tego imienia
ja mam w domku odwrotność bo mam chłopczyka , a na imie ma KORNEL , córcie też mam ale ona jest NIKOLA a miała być KORNELIA , ale jakoś tak wyszło . A co do imienia to jest super :* moja najlepsza kuzynka ma na imie KORNELIA i jest bardzo fajna ma 13 lat i jest wdzięczna rodzicom za to imie :* a siostre ma WIKOTIRIE :*
Kornelia to bardzo ładne imię....i mało kiedy spotykane ;)
Jestem jak nabardziej za ;)
Mi tez sie nie podoba te imie. Brzmi jak dla starej babci. Ale kazdy ma inne gusta
image
Ja bede miała córcie i bedzie to Kornelia :)
Imie cudne :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nam rośnie mała Kornelka :) .. gdy była jeszcze w brzuszku nazywalismy ją ogóreczkiem korniszonkiem :D i stąd imię Kornelia heh
image
Ja też już zdecydowałam, że druga córeczka będzie miała na imię Kornelia :) Bardzo podoba mi się to imię a jednocześnie nie jest na razie aż tak bardzo popularne :)
image
image

image
Piękne i oryginalne - moja młodsza córcia nosi to imię. Starsza siostra (2,5 lat) mówi do niej Kolela :) a my Nelusia.
moja ma na drugie Kornelia a miala miec pierw Nadia a potem wyszła Wiktoria Kornelia :)
image
image
bardzo ładne imię jeżeli ktoś lubi twarde imiona u nas była Karo i Kola na studiach Karolina i Kornelia właśnie
mnie również się to imię podoba, nie wiem jak mojemu mężowi- póki dziecka nie mamy imion nie szukamy,ale kto wie..może takie właśnie imię otrzyma nasza córeczka- jesli takową będziemy mięc..

co do ludzkich imion zwierzat - ja mam psa Russia, a mąż znalazł dzisiaj kotka potrąconego przez auto i tak jakos zwracamy sie do niego Kajtek - kolegi syn tak ma na imie..no ale..kolezanka ma psa Stefana i kota Franciszka..:-)

podoba mi sie tez imie Marta, Marek, Szymon..
image

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Imię piękne.
Mi się bardzo podoba :)

PS. stokrotka podoba Ci się moje imię :)
image
Mnie się nie podoba, ale ważne żeby rodzicom dziecka sie podobało. Moje dzieci też maja imiona, które nie wszystkim przypadły do gustu. Ale mało mnie to obchodzi :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Piękne imię, delikatne i oryginalne ale nie przesadzone:-)
Jak będę miała drugą córeczkę to na pewno będzie miała tak na imię
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ojej ja mam odwrotnie na pierwsze mam Kornelia a na drugie Wiktoria :)
Puste imię dla pustaka
A ja mam na odwrót ja pierwsze Kornelia a na drugie Wiktoria :)
Urodziłam 3 tygodnie temu dziewczynkie i jest Kornelia. Sama mam na imię Izolda i nigdzie się nie powtarza.
Kornelia kojarzy mi się z...ogórkiem korniszonem :D
Piękne imię : ) nazwałam tak moja córeczkę często mówimy do niej Koni ;)
Moja córeczka ma tak na imię i jeśli chodzi o imiona żeńskie jest to dla nas najpiękniejsze ze wszystkich imion. Zdrabniamy ją głównie Nela, jak była młodsza to Nelcia. Teraz córcia ma prawie trzy latka i chociaż imię teraz podobno popularne, to jest ona jedyną Nelą w przedszkolu, a możliwe, że nawet w całym mieście, bo ja i moi znajomi nie znają żadnej innej Kornelii :) W sierpniu będziemy mieli chłopca i postawimy na Huberta lub Patryka, chociaż chyba na Huberta, bo mimo rankingów Hubert jest u nas mniej popularny, bo też nie słyszeliśmy o takim imieniu w naszym mieście (nie, nie mieszkamy na odludziu, po prostu u nas są same Maje, Pole, Tymki i Bartki, i jeszcze kilka Nikolek i Natanków), a Nela i Hubert prześlicznie razem brzmią :)
PS. Kornelia ma na drugie imię Jagoda - po jej babci, a Hubert będzie miał prawdopodobnie Gabriel - po jego pradziadku.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

do góry