Widok

co ubrać dziecku na chrzest

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Chrzcimy w święta, za ciepło raczej nie będzie, zapowiadają ok 10 stopni. Nie wiem w co ubrać synka, będzie miał 4 m-ce. Starszego syna parę lat temu ubraliśmy w gajerek, ale to było lato, a teraz nie mam pojęcia w co się chłopców ubiera?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tylko garnitur ! i kaszkiet! koniecznie! :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
w kaszkiecie moze być nieco zimno
Chyba ze taki wiązany pod szyją

;)
i krawat! toć nie może być taki nieelegancki!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ubierz go tak, żeby bylo mu wygodnie. Zestaw z krawatem nie jest zbyt zachęcajacy i dziecko będzie wyglądało jak przebrane a do tego może sie "wiercić" w nagrodę że go tak ładnie ubralaś:)
no właśnie z doświadczenia już wiem, że garniturek to nie jest zbyt wygodne, bo starszego synka wpakowaliśmy w garniturek jak miał ok 4 miesięcy, wyglądał cudnie, ale po kościele szybko przebieraliśmy go w wygodne ciuszki. A po za tym to było latem.
Teraz nie wyobrażam sobie zakładać 4 miesięcznemu dziecku koszuli, marynarki a na to jeszcze płaszcza czy kurtki.
Znalazłam fajny komplecik, biała kurteczka i spodenki, ale to takie na zimę. Na święta ma być ok 10 stopni i zastanawiam się, czy jak mu coś lekkiego pod spód założę, np bodziaka (są takie fajne w H&M jak koszula) i jakieś lekkie spodenki to będzie ok?
Może macie jakieś inne pomysły oprócz garniturków
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
wśród moich znajomych, ubiera się dzieci normalnie ..
można kupić jakieś zwykłe spodnie, nawet czarne, brązowe, beżowe, chociaż ja mam niebieskie w paski, koleżanka chabrowe :), do tego planuję właśnie bodziaka z h&m z kołnierzykiem i chyba granatowy sweterek ..
i bomba, nie musi być jakoś sorry za słowo, odpustowo ;), w garniaku ..
a przy okazji ciuszki posłużą więcej razy i dłużej niż same chrzciny :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mieliśmy chrzciny w lutym i mały miał biały welurowy kaftanik i śpiochy do kompletu, a na to polarową kurteczkę i polarowe spodnie wraz z czapką i butkami. Wszystko wykończone futerkiem. Moim zdaniem wyglądał fajnie no i na pewno było mu wygodnie.
image

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry