Widok

co w tym roku się daję na komunie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
inspiracji poszukuję. Dla dziewczynki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeżeli jeszcze nie ma, a rodzice pozwolą to może jakiś telefon? Jeśli to zły pomysł to myślę, że standardowo jakiś medalik, rower. Zależy czy to ma być prezent drogi czy skromniejszy, Jak możesz to poprostu zapytaj rodziców lub tej dziewczynki co by chciała.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
My zdecydowaliśmy, że chrześniakowi męża kupimy PSP.
Ale to chłopiec... chociaż może dziewczynka też by się cieszyła :)
u mnie są 2 komunię w tym roku i nie stać mnie na prezenty droższe niż 200 zł. I tak 400 wydać to dla mnie dużo.Telefony mają. Rodzice jakoś nie podsuwają pomysłów.
z psp to ja sama bym się cieszyła :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
jedna z dziewczynek ma w domu x-boksa, ale to i tak za drogie zabwaki
wiecie co mnie za rok czeka komunia chrzesniaczki M i dam max 300 zł -nie chodzi o brak kasy ale o to że to ma byc przerzycie duchowe a nie pęd za prezentami .

popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja dałam chrześniakowi 500zł chrzestny drugie tyle ,on chciał rower sobie kupić więc wszyscy goście dali jakiś grosz i chłopak kupił rower,
można kupić tradycyjnie zegarek ,można aparat fotograficzny ,łańcuszek z medalikiem .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak bym miała jedno dziecko to bym pewnie 300 dała ale 2 to już trzeba podzielić. Aparat do 200 to chyba nie ma szans
ja planuje dac jestem chrzestna aparat, siostra zakazala szalec::) ale daje sie na co kogo stac, i tyle,
To może taki zegarek ,cos w tym stylu http://www.casio-polska.pl/casio-ltp-2069l-4a-p-5647.html

Albo tańszy , bransoletkę mozna zmniejszyć a do tego Biblię
http://www.casio-polska.pl/casio-ltp-1282d-4a1-p-5515.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiola moi chłopcy dostali od chrzestnej zegarki na komunię. takie zwykłe casio za 120zł (jak patrzę na tej stronie) i to był mega hit dla nich. kasę (przeszło 7tyś!!!) zlożyli do koperty i tyle ich to interesowało, a zegarki noszą do dziś (teraz są w 4 klasie). myslałam, że uznają te zegarki za badziew, a oni sie podniecali, że światelko, że sekundnik, że coś tam. bylismy w szoku, bo to środowisko ps vita raczej;)
reasumując: uwazam, że zegarek to super pomysł.
http://www.casio-polska.pl/casio-ldf-30-4a-p-5693.html

i biblia juz do tego zupełnie niepotrzebna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Mąż w tym roku ma komunię córki i zupełnie nie mamy pomysłu...z rzeczami różnie bywa,cora męża ma bardzo bardzo mały pokój i po prostu nie ma miejsca ma dodatkowe "graty"jakieś pomysły?
Madness is the gift, that has been given to me!!
W sumie to ja sama nie wiem co mogłabym dać mojemu synowi ,bo też ma komunie w maju .
Seria książek (dostałam od ciotki "Jeżycjadę" właśnie na komunię - w użytkowaniu do dzisiaj), płyty ulubionego zespołu/wykonawcy, trampolina (jeśli mają ogródek), dla tej co ma xboxa może jakąś grę (jeśli mają kinecta to jakąś taneczną/ruchową) albo np. gitarę do guitar hero/rock band. Podpytaj rodziców, czym się dziewczyny interesują, bo w tym wieku już jakieś hobby na pewno mają i tym się kieruj.
monster high czy jak to tam ;P
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja się zrzucam z chrzestnym na rower. Uważam to za najlepszy możliwy prezent. :-)
Kupisz aparat do 200zł

http://allegro.pl/cyfrowy-aparat-kodak-5x-zoom-swietna-jakosc-gw-i3025820131.html

my mamy taki już prawie 6 lat i do tej pory jesteśmy z niego zadowoleni (wtedy kosztowal ok 750zł)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też potrzebuję inspiracji dla chrześniaczki... Problem w tym, że ona już chyba wszystko ma łącznie z laptopami, rowerami itp, a rodzina zamozna więc nie chcę wyjść na dziada... a z drugiej strony nie chcę kupować kolejnej "zabawki", która zaraz pójdzie w kąt...
do góry