Widok

co zrobic wszy

Rodzina i dziecko Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Dzisiaj zauważyłam u córki gnidy zrobiłam zaraz paranit ( dwa tyg wcześniej u dziewczynki w przedszkolu znaleziono) we wtorek ma urodziny nie wiem co robić czy odwoływać czy nie bo pierwszy raz się z tym spotkałam. Gdy wyczesywalam to ładnie się usunęły chcę przez te dwa dni ja wyczesywac i zapobiegawczo cos używać, jak sadzicie co robić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mieliśmy tę przykrą sytuację i wypróbowaliśmy Faktycznie świetnie i sprawnie poszło z tym preparatem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Parasidose z apteki. Wystarczy 15 minut, żeby pozbyć się niechcianych gości z głowy. :)

apteka :) TAM Pani na pewno doradzi, kuracja takze dla mamy i ewentualnie innych domownikow, dokladne wyczesanie wlosow, po 4-5 dniach powtorka (mozna wowczas innym srodkiem, takze tzw sposobem domowym-jest ich mnostwo w necie), szczegolnie wazne jest wyczesywanie oraz pozbycie sie wszystkich gnid,powodzenia
Prawda obciac i odkazic
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ale to jest przeciw chyba a ja szukam czego co działa juz na wszy i pozbedzie się gnid żeby nie trzeba bylo juz powtarzac. Może to Parasidose, ale musze poczytać czy mozna w ciąży stosować bo tez boje się o malucha.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja córka załapała wszy w szkole, znacie jakiś bardzo szybki środek? Nie chcę żeby to ustrojstwo się rozniosło w domu. Ratunku.

plustka
2019-03-19 06:18:06
Można to Parasidose stosować od 3go miesiąca życia. Plus, że jeśli zaatakują wszy może to dosięgnąć calą rodzinę, więc ważne że można teżstosować u kobiet w ciąży oraz w okresie karmienia piersią i u astmatyków.
Pamiętajcie, że nie pozbycie się wszy z głowy nie zawsze wystarcza, co z tego, że nasze dziecko jest "czyste", jak w szkole nadal są wszy? Ja kupiłam właśnie przez to Nitolic Prevent Plus, taki preparat w sprayu, którym psikam małej głowę zaraz po myciu i jest spokój. Jestem zadowolona.

Można to Parasidose stosować od 3go miesiąca życia. Plus, że jeśli zaatakują wszy może to dosięgnąć calą rodzinę, więc ważne że można teżstosować u kobiet w ciąży oraz w okresie karmienia piersią i u astmatyków.

Mi CichoWsza poleciła szwagierka. Gumeczki super! Ja akurat jestem trochę przewrażliwiona na punkcie wszy bo sama kiedyś miałam i źle to wspominam, więc wolałabym swojemu dziecku zaoszczędzić takich przeżyć.

I przy okazji ja mam pytanie, czy ten preparat nadaje się dla alergika?

Sama jestem ciekawa od jakiego wieku u dzieci można go stosować bezpieczne? I ile razy trzeba nakładać ?

Nadia
2019-01-28 02:05:19
Fakt, kiedy u nas był problem z wszami też używaliśmy Parasidose, wielki plus za to, że mogłam zrobić nawet u mojej rocznej córeczki. Mam nadzieję, że teraz już będzie spokój.
No właśnie a od jakiego wieku można zastosować u dziecka parasidose?

Znajoma miała ostatnio to paskudztwo, ze szkoły przyniosła (jest nauczycielką) i stosowała podobno stary jak świat Nitolic (wcześniej Pipi). Nie śmierdzi, dzięki zestawowi emulsja plus grzebień szybko uporała się z g**dami i dodatkowo za radami z http://www.zwalczaniewszy.pl/ wszystko wyprała z dodatkiem Nitolic Wash - efekt szybki i pachnący, bo jako jeden z nielicznych Nitolic nie śmierdzi

Fakt, kiedy u nas był problem z wszami też używaliśmy Parasidose, wielki plus za to, że mogłam zrobić nawet u mojej rocznej córeczki. Mam nadzieję, że teraz już będzie spokój.

to lepiej od razu się ich pozbądź, kup sobie parasidose i sobie i córkom zrob kurację, opakowanie powinno wystarczyć na waszą trójkę. 15 minut i będzie po problemie. U nas w przedszkolu była jakaś plaga i już kilka razy mi się przydal ten preparat.
Dlatego ja córce codziennie przed szkołą psikam zapobiegawczo włosy sprayem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie też pojawiły się zwierzątka na głowie i co gorsza mają ja moje córki to jeszcze ja zlapalam

No niestety ale jest to typowy problem przedszkoli i szkół. I nie dotyczy to jedynie rodzin patologicznych.Bardzo łątwo jest się tym zarazić. Bywa, ze rodzice zupełnie nie zwracają uwagi na swoje dzieci, nie badają ich skóry główy, nie sprawdzają czy dzieci maja wszy czy nie. Potem takie dziecko przychodzi do przedszkola oraz zaraża inne maluchy.

Kilka porad na temat tego jak walczyć z wszawica jest tutaj:
http://czytelnia.cefarm24.pl/zdrowie/matka-i-dziecko-zdrowie/jak-skutecznie-walczyc-z-wszawica-u-dzieci
Dobry środek na wszy to taki, który skutecznie usuwa nie tylko wszy głowowe, ale także ich jaja i larwy z włosów i skóry głowy. Co więcej – ważne, aby zawierał substancje, który przynajmniej na pewien czas zabezpieczą przed ponownym pojawieniem się pasożytów. Warto go stosować nie tylko w sytuacji, gdy wszawica już rozwinęła się u dziecka, ale także wtedy, kiedy istnieje duże ryzyko zarażenia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

na łyso i git
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja z kolei zadowolona jestem z działania parasidose. 15 minut i po sprawie. :) Skuteczny preparat i co najważniejsze bezpieczny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry