Widok

co zrobic wszy

Rodzina i dziecko Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Dzisiaj zauważyłam u córki gnidy zrobiłam zaraz paranit ( dwa tyg wcześniej u dziewczynki w przedszkolu znaleziono) we wtorek ma urodziny nie wiem co robić czy odwoływać czy nie bo pierwszy raz się z tym spotkałam. Gdy wyczesywalam to ładnie się usunęły chcę przez te dwa dni ja wyczesywac i zapobiegawczo cos używać, jak sadzicie co robić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
U mnie też pojawiły się zwierzątka na głowie i co gorsza mają ja moje córki to jeszcze ja zlapalam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dlatego ja córce codziennie przed szkołą psikam zapobiegawczo włosy sprayem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to lepiej od razu się ich pozbądź, kup sobie parasidose i sobie i córkom zrob kurację, opakowanie powinno wystarczyć na waszą trójkę. 15 minut i będzie po problemie. U nas w przedszkolu była jakaś plaga i już kilka razy mi się przydal ten preparat.

Fakt, kiedy u nas był problem z wszami też używaliśmy Parasidose, wielki plus za to, że mogłam zrobić nawet u mojej rocznej córeczki. Mam nadzieję, że teraz już będzie spokój.

Znajoma miała ostatnio to paskudztwo, ze szkoły przyniosła (jest nauczycielką) i stosowała podobno stary jak świat Nitolic (wcześniej Pipi). Nie śmierdzi, dzięki zestawowi emulsja plus grzebień szybko uporała się z g**dami i dodatkowo za radami z http://www.zwalczaniewszy.pl/ wszystko wyprała z dodatkiem Nitolic Wash - efekt szybki i pachnący, bo jako jeden z nielicznych Nitolic nie śmierdzi

Nadia
2019-01-28 02:05:19
Fakt, kiedy u nas był problem z wszami też używaliśmy Parasidose, wielki plus za to, że mogłam zrobić nawet u mojej rocznej córeczki. Mam nadzieję, że teraz już będzie spokój.
No właśnie a od jakiego wieku można zastosować u dziecka parasidose?

Sama jestem ciekawa od jakiego wieku u dzieci można go stosować bezpieczne? I ile razy trzeba nakładać ?

I przy okazji ja mam pytanie, czy ten preparat nadaje się dla alergika?

Mi CichoWsza poleciła szwagierka. Gumeczki super! Ja akurat jestem trochę przewrażliwiona na punkcie wszy bo sama kiedyś miałam i źle to wspominam, więc wolałabym swojemu dziecku zaoszczędzić takich przeżyć.

Można to Parasidose stosować od 3go miesiąca życia. Plus, że jeśli zaatakują wszy może to dosięgnąć calą rodzinę, więc ważne że można teżstosować u kobiet w ciąży oraz w okresie karmienia piersią i u astmatyków.

plustka
2019-03-19 06:18:06
Można to Parasidose stosować od 3go miesiąca życia. Plus, że jeśli zaatakują wszy może to dosięgnąć calą rodzinę, więc ważne że można teżstosować u kobiet w ciąży oraz w okresie karmienia piersią i u astmatyków.
Pamiętajcie, że nie pozbycie się wszy z głowy nie zawsze wystarcza, co z tego, że nasze dziecko jest "czyste", jak w szkole nadal są wszy? Ja kupiłam właśnie przez to Nitolic Prevent Plus, taki preparat w sprayu, którym psikam małej głowę zaraz po myciu i jest spokój. Jestem zadowolona.

Moja córka załapała wszy w szkole, znacie jakiś bardzo szybki środek? Nie chcę żeby to ustrojstwo się rozniosło w domu. Ratunku.

Ale to jest przeciw chyba a ja szukam czego co działa juz na wszy i pozbedzie się gnid żeby nie trzeba bylo juz powtarzac. Może to Parasidose, ale musze poczytać czy mozna w ciąży stosować bo tez boje się o malucha.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prawda obciac i odkazic
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

apteka :) TAM Pani na pewno doradzi, kuracja takze dla mamy i ewentualnie innych domownikow, dokladne wyczesanie wlosow, po 4-5 dniach powtorka (mozna wowczas innym srodkiem, takze tzw sposobem domowym-jest ich mnostwo w necie), szczegolnie wazne jest wyczesywanie oraz pozbycie sie wszystkich gnid,powodzenia

Parasidose z apteki. Wystarczy 15 minut, żeby pozbyć się niechcianych gości z głowy. :)

Mieliśmy tę przykrą sytuację i wypróbowaliśmy Faktycznie świetnie i sprawnie poszło z tym preparatem.

Również doradzę Cichowsza. Fajna prosta metoda, nietoksyczna, niczego się nie wciera w skórę głowy dziecka, olejki są naturalne, nie podrażniają, przyjemnie pachną.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najlepsze są gumki Cichowsza , jak w każdym razie nie znam wygodniejszego sposobu żeby się jakoś zabezpieczyć przed wszami.

Ja mogę polecić CichoWsza u mojej córki gumeczki się bardzo dobrze sprawdzają, na tą chwilę udało nam się uniknąć wszy mimo, że już pojawiły się u niektórych dzieci w przedszkolu w innych grupach, ale również pierwsze osoby też mają w grupie u córki więc warto taką ochronę zastosować.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (19 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

do góry