Widok
a ja się spotkałam, i wg mnie super, taka buteleczka na szklanke akurat,świezootwarta, chlodna, gazowana:) Bardzo praktyczne. Sama chce na swoje wesele takie po 0,2l. Byłam tez na weselu gdzie para młoda miała kupione duze butelki po 2 l, a na sali porozlewali do mniejszych(wiem - masakra) no ale wlasnie po to aby bylo praktyczniejsze i lepiej to wygląda.
w tej chwili znalazlam tylko namiar na Nate w Żukowie (wlasciwie chyba Borowo) i hurtownia Zapro w Gdańsku na Energetycznej (wyczytalam,ze maja coca-cole, pepsi-cole/ wode zywiec i nałęczowianke
Myslelismy o napojach kolorowych i wodzie gaz i niegaz.
Widzielismy juz takie buteleczki w "akcji" na weselu i kilku przyjeciach sluzbowych i sprawdzaja sie super. Woda i napoje nie wietrzeja i nie widac na stole tych okropnych,wielkich butelek z napojami.
Pozostaje kwestia ilosci - bo nadal nie wiem jak celowac z iloscia na 1 osobe:)
Myslelismy o napojach kolorowych i wodzie gaz i niegaz.
Widzielismy juz takie buteleczki w "akcji" na weselu i kilku przyjeciach sluzbowych i sprawdzaja sie super. Woda i napoje nie wietrzeja i nie widac na stole tych okropnych,wielkich butelek z napojami.
Pozostaje kwestia ilosci - bo nadal nie wiem jak celowac z iloscia na 1 osobe:)
ale zastanow sie czy nie bediesz miala calego stolu zastawionego tymi buteleczkami-butelka 1l=5 malych buteleczek, przyjmujac ze na starcie staloby po 0,5 l picia na osobe to masz przy kazdej osobie 2 luteleczki, jesli siedza napreciwko siebie to 4 co "osobomiejsce" i sie robie reklamowy stol coca-coli. a gdzie kotelty:)
To teraz ja ;)
Z doświadczenia wiem, że małe buteleczki się sprawdzają i wyglądają na stołach bardzo elegancko.
Sugeruję tylko trzeba ustalić z obsługą, gdyż taka forma podawania napojów może być dla nich niewygodna (przy takich buteleczkach jest więcej „biegania”).
My dodatkowo postawiliśmy stół, na którym wystawione były buteleczki i jak gość chciał to sam brał napój, na stołach rozłożone były otwieracze.
Z doświadczenia też wiem, że najwięcej zejdzie pepsi / coca - cola.
Fanta i Sprite nam zostały.
Kupiliśmy po dwie buteleczki pepsi na głowę, po jednej z fanty i sprite, a po pół z wody gazowanej. Niegazowana woda tak jak napoje niegazowane była w dzbankach.
Wyglądało to bardzo elegancko.
Z doświadczenia wiem, że małe buteleczki się sprawdzają i wyglądają na stołach bardzo elegancko.
Sugeruję tylko trzeba ustalić z obsługą, gdyż taka forma podawania napojów może być dla nich niewygodna (przy takich buteleczkach jest więcej „biegania”).
My dodatkowo postawiliśmy stół, na którym wystawione były buteleczki i jak gość chciał to sam brał napój, na stołach rozłożone były otwieracze.
Z doświadczenia też wiem, że najwięcej zejdzie pepsi / coca - cola.
Fanta i Sprite nam zostały.
Kupiliśmy po dwie buteleczki pepsi na głowę, po jednej z fanty i sprite, a po pół z wody gazowanej. Niegazowana woda tak jak napoje niegazowane była w dzbankach.
Wyglądało to bardzo elegancko.
Fakt, może być to estetyczne, ale trzeba omówić tę kwestię z obsługą, żeby stoły nie wyglądały jak skup butelek i zbiorowisko kapsli.
My mieliśmy napoje w butelkach litrowych i uważam, że było w porządku. :)
My mieliśmy napoje w butelkach litrowych i uważam, że było w porządku. :)
wlasnie zaczelam zastanawiac sie nad napojami...i szklane butelki wydaja mi sie o niebo lepszym pomyslem. obsluga po to w koncu jest zeby zajmowac sie porzadkiem na stole. za to tez placimy. dwa: nie zrobi sie z chlodnej gazowanej coli, ciepla niegazowana zupa.
tylko o jednej kwesti nie mozna zapomniec: otwieracze do butelek:)
tylko o jednej kwesti nie mozna zapomniec: otwieracze do butelek:)
sama przerabiam temat- chcemy miec w malych szklanych but napoje gazowane oraz wode nieaz i gaz. Obsluga nie robi z tym problemu.
Jest to na pewno bardziej ekologiczne i eleganckie niz plastikowe butelki.
Na jednej z imprez na ktorej bylismy rowniez byly male butelki i nie bylo zastawionych stolow tylko butelkami-obsluga czuwala nad wszystkim.
Jest to na pewno bardziej ekologiczne i eleganckie niz plastikowe butelki.
Na jednej z imprez na ktorej bylismy rowniez byly male butelki i nie bylo zastawionych stolow tylko butelkami-obsluga czuwala nad wszystkim.