Re: coś dobrego z dyni..
KOPYTKA Z DYNI 400 g upieczonej dyni hokkaido 2,5 szklanki mąki pszennej 1 jajo 2 łyżki smalcu lub oleju cebula sól Dynię miksujemy w blenderze, wyjmujemy na stolnice, dodajemy mąkę, jajko, sól,...
rozwiń
KOPYTKA Z DYNI 400 g upieczonej dyni hokkaido 2,5 szklanki mąki pszennej 1 jajo 2 łyżki smalcu lub oleju cebula sól Dynię miksujemy w blenderze, wyjmujemy na stolnice, dodajemy mąkę, jajko, sól, zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części, formujemy wałeczki i tniemy w poprzek na kawałki. W dużym garnku gotujemy osoloną wodę, wrzucamy partiami kopytka i gotujemy 3-4 minuty od czasu wypłynięcia, odcedzamy. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na tłuszczu, polewamy kopytka.
zwiń
zobacz wątek