Widok

cukiernie - ciasta i tort tansze niz Sowa...

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny, mezatki i panny - gdzie sa dobre ciasta i torty- poza pania Bernad. i Sowa... chodzi mi glownie o ceny tortow... ile za kg... przeraza mnie mysl wydania 1000 zl na slodkosci... :/

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na Zaspie jest cukiernia MEELER, robia naprawde swietne torty i mysle , ze za rozsadna cene:):)

image
A może ktoś wie gdzie w Gdyni są dobre i tanie ciasta? Bo na tort z Sowy to może się jeszcze skuszę, ale na ciasta to już raczej nie

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
a justynka w Gdyni??? weszlam na ich www ceny sa spoko!!!!!!!:)))))) czy ktos tam kiedys cos jadl?????:)))))))) Justynka jest na Abrahama :)

image

pychotka mają torciki:)) polecam, ciasta zresztą też:))
bo ceny sa serio spoko!!!!!:)))))) musze tam pojechac;)

image

want z pruszcza maja bardzo dobre ciasta

do justynki czesto chodzilam ze znajomymi - uwazam, ze nie ma lepszej cukierni/ciastkarmi/lodziarmi w calym Trojmiescie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

maja przepyszne wyroby, i lody, i ciasta, ciasteczka, desery no i wogole wszystko co maja w asortymencie... narawde polecam!

gdybym byla z Gdyni to bym tak zamawiala... niestety z gdyni do pruszcza wnet wiecej by mnie wyszedl transport niz same slodkosci :-(

Ale serio - polecam baaardzo mocno!

imageimage
wiem ze w sopocie jest jakas babka nigdy nie kupowalam u niej ale od wielu osob slyszalam ze robi mniamusne rzeczy, na monciaku idac w dol jak sie konczy "złoty ul" trzeba skrecić w lewo to dokladnie ta kamienica gdzie jest "zloty ul" moze ktoras dziewczyna potrafi udzielic szczegolowej informacji.

image
dziewczyny tort to delicje w gdyni a ciast ajustynka są ok

wefewf
a jesli o Gdansk chodzi, to ja zamawiam w W-Zce miedzy Neptumen a bankiem BOŚ. tez maja przepyszne wyroby no i ta tradycja... juz kiedys o tym pisalam - oni juz istnieli jak moi rodzice byli malutcy i jakosc wyrobow ani troszke sie nie pogorszyla - wszystko zawsze swierze i smaczniutkie :-)

imageimage
tylko nie kupuj w cukierni Jacek placek!

A ile zaplacilyscie za tort + ciasta?

image
image
no właśnie dołanczam się do pytania. Tort napewno biorę od sowy ale ciasta to wole coś tańszego

ślub cywilny
image

ślub kościelny
image
my tort tez od sowy 4 pietra a ciasta piecze nam kaszubka z wyczychowa za smieszna cene 40 zl za 2 blachy

Justynka - tak! Ja polecam jeszcze Sabinkę ale nie wiem czy w Gdyni ma swój oddział (tzn. ma napewno w Gdyni Chyloni) - ma przepyszne ciasta!

image
Zapraszam: www.kartkikaroliny.blog.onet.pl - kartki, dekoracje.
Boże Narodzenie 2007 - oryginalnie :)
ja polecam Rogalika w Orłowie... maja przepyszne ciasta i torty

Ja polecam dwie cukiernie, które na pewno dowożą an miejsce wesela swoje wyroby i maja je pyszne. Cukiernia Sabinka z Wejherowa oraz Alicja z Kiełpina. My mieliśmy właśnie stamtąd i bardzo sobie chwaliliśmy.

z tańszych to polecam Justynkę :)

image
image
wysle mojego do Justynki.... zeby sie dowiedzial co i jak :)) a ze smakow tortu czy ciast co polecacie z tej cukierni????????

image

Amsta,

Ja miałam cisata (dwa kartony wielkości sporego stołu, kilka rodzajów - przepyszne), i torta (trzy torty na stojaku z ozdobą z białej czekolady kareta z parą koni, każdy tort inny smak a wszystkie zrobione na biało z biało-zielonymi dekoracjami i srebrnymi perełkami).... z cukierni po prawej stronie przy wjeździe do Żukowa.

Zapłaciłam (na 40 os. + poprawiny) 550 zł, dowóz do restauracji gratis.
Cisata mi jeszcze zostało na podzielenie dla gości z kościoła, którzy nie byli na weselu czy poprawinach.

Na zawsze... to baaaardzo długo ;)
image
Kamiś dlaczego nie kupować w Jacku Placku? Ja się nad nimi zastanawiam, bo niektóre ciasta mają bardzo dobre...

image
[/url]
2812julia a podasz mi namiar do tej babeczki;)

ślub cywilny
image

ślub kościelny
image
ja polecam cukiernię JACEK-PLACEK:http://index.pkt.pl/index.php

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
ekhm...nie chciałabym pisać o tym na forum....;/
Pracowałam tam i wiem co tam się wyprawia....;/

Kamiś a możesz napisać na maila?

image
[/url]
polecam cukiernię Róg Wojskiego na Wzgórzu Mickiewicza ul Wojskiego, mają sklep na Świętokrzyskiej i na Buczka na Chełmie! Ciacha są superowe, świerzutkie i domowej roboty :) :) i w przystępnych cenach! Ja tam zamawiam na swój ślub :)
Dziewczyny ..a czy ktoś z was miał tort z cukierni CZERNIS? dobre mają torty...?

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
albo z cukierni Formella? założyłam o tym osobny wątek wcześniej

image
image
poczta mi sie cały dzień nie otwiera;/
ok...napisze tutaj....tak ogólnie...

Warunki w jakich trzeba tam pracować ( robaki, myszy latające po sklepie, temperatura itp itd) to może lepiej pozostawie bez komenatrza...

Jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju ciastka typu drozdzówki, paczki, pasztecik, francuskie itp to jeśli nie zejdą w ciagu dnia są zamrażane i odmrażane nastepnego dnia.....lub nawet pare dni pózniej...wiadomo smak juz nie ten, twardsze itp ale klientowi ściemniaj, że to są oczywiscie DZISIEJSZE! Pieczywo jest chowane do worków, w których nie powiem co jest;/ czesto zdarza się tak, że ciasta są zamrazane bo np nie zejda...lub na jakieś świeta zamawia się ich wiecej i zamraza....odmraza sie kiedy jest taka potrzeba i oczywiscie nadal sciemnia sie, ze sa dzisiejsze! Ciasto powinno lezeć MAXIMUM 3 dni....nie jeden raz zdarzyło mi się mieć na sklepie stare twarde ciasto drozdzowe nienadajace sie do sprzedania ale kierowniczka zabroniła wyrzucac i kazała sprzedac wciskajac kit, że swieze....m.in dlatego zwolniłam się z tego sklepu.... nie zamierzałąm dłuzej robić z ludzi idiotów.....

Co do zamawiania ciast na jakas uroczystość typu wesele trzeba zaznaczyc zeby było świeżutkie...wtedy JEST SZANSA ze bedzie rzeczywiscie świeze...choc nie raz i w takich wypadkach zdarzały się reklamacje....

Ogólnie ciasta są smaczne... ale pod warunkiem, że świeze....a tu pewnosci nigdy nie mamy....
Szef ciagle stekał ze klientów mało...logiczne...jak ktoś raz kupi jakieś badziewie to drugi raz po to nie przyjdzie!

Ale o której cukierni Jacek-Placek piszesz, bo ja polecałam na Dąbrowie i zawsze wszystko bylo świeże

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
teraz wyobrażam sobie ile innych piekarni tak robi :( na pewno nie są jedyni

image
image
właścielem wszystkich punktów jest chyba jedna i ta sama osoba....
ja pisałam o punkcie w Osowej

a ja polcema cukiernie Jarzebinskich z koscierzyny - maja swoja filie w gdansku. Cena za kg 30 zL dowoz z gdanska do bojana okolo 60 zl. Wyroby przepyszne palce lizac !!!!

[url=http://www.forum.e-wesele.pl/]
image[/url]
image
Dzięki Kamiś, że napisałaś o co chodzi z tą cukiernią.
Ja jem ich cista od niedawna i jak do tej pory zawsze były świeże. Te ciasta są z ich sklepu chyba na Witominie, dokładnie nie wiem, bo zawsze przywozi je moja ciocia.

image
[/url]
znam panią co robi bardzo pyszne wypieki i torty ciasta rewelacja taylko torty robi tradycyjne z prostą dekoracją bardzo tanio!!!!!!! 58- 349 57 52 p. Genowefa
Witamy

Pieczemy domowe ciasta na każdą okazję.
Tanio i smacznie !!!
Zainteresowanych prosimy o kontakt: wypiekibabuni@gmail.com
Tel.: 660 350 566

Pozdrawiamy serdecznie
Cymes z pruszcza gdanskiego ;) polecam panią grażynkę właścicielke, tort był w smakach jakie sobie ustalilismy i cala reszta ciast w tzw "papilotach" pokrojone i gotowe do jedzenia-bardzo higeiniczne rozwiazanie ;)
Madness is the gift, that has been given to me!!

Inne tematy z forum Wesele

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry